Kreativ

ŠTÍTEK: pyré

Jablečná přesnídávka je způsob, jak obstarat svačinku pro malé děti i pro velké mlsouny

Jak doma udělat chutnou a zdravou jablečnou přesnídávku? Jde to rychle a levně

Když se řekne jablečná přesnídávka, hodně lidí si představí malé skleničky z obchodu obsahující výživu pro děti. Daleko jednodušší, než zkoumat v obchodě etiketu s údaji o složení, je však vyrobit si přesnídávku ze zdravých surovin doma. Jak se dělá jablečná přesnídávka? Příprava je rychlá a levná, výsledek zaručený a skvělé jablečné pyré ocení nejen děti, ale i dospělí.

Cuketový perník

Zdravý dezert. Cuketový perník ocení nejen děti, ale i mlsní dospělí

Kombinace sladkého a zdravého je vždy vítaná nejen v rodinách, kde jsou malé děti. Potěšit chuťové buňky a zároveň udělat něco pro své tělo můžete přípravou toho perníku z cuket, v němž nechybí ani jablečné pyré, bílý jogurt či špaldová mouka. Při zdobení popusťte uzdu fantazii, využít můžete de facto cokoliv, na co se vám právě sbíhají sliny.  

Ilustrační foto.

Přípravy na Gourmet festival? Podával se pečený hovězí pupek s lanýžovou omáčkou

Mikulov /REPORTÁŽ/ – Šéfkuchař pražské restaurace La Veranda Radek David esteticky upravuje pokrm na talíře, dává si pozor na každou maličkost. Vše musí vypadat dokonale. „Podává se pečený hovězí pupek, pastiňákové pyré, bramborové krokety plněné pyré ze slaniny a cibule a k tomu lanýžová omáčka a chřest," poodhaluje mistr, který patří do národního týmu kuchařů, co vlastně máme před sebou na talíři.

Marek Beck při přípravě kuřecí rolády plněné čerstvým špenátem a nádivkou podávaná 
s dýňovým pyré, vařenou červenou řepou, snítkou polníčku a  výhonky zeleného hrášku.

Dochucovadla jídla pouze kazí

Domažlice/ NÁŠ LETNÍ RECEPT/ – Doslova gastronomickým zážitkem bylo ochutnat kuřecí roládu plněnou čerstvým špenátem a nádivkou podávanou s dýňovým pyré a vařenou červenou řepou.

Kuchař Laurent de Berrigaud z Lorientu vařil v českobudějovické Cafe Columbia v  České ulici. Přijel jako host na Dny francouzské kuchyně.

OBRAZEM: Michelinský kuchař vaří na jihu

České Budějovice – Návštěva francouzského kuchaře Laurenta de Berrigauda byla vrcholem Dnů francouzské kuchyně. Kuchař, jehož restaurace figuruje v michelinském průvodci a na jaře se dočká své první hvězdy, přivezl do budějovické Café Columbia i recept na bílou tresku s citronovou omáčkou, bramborovým pyré a slaným dortíkem.

Ilustrační foto

Baníčku, my jsme s tebou i v Hospodě U Druhé šance

Ostrava - V televizní reality show z Ostravy nazvané Hospoda U Druhé šance, kterou vysílá dnes ČT 1 od 21.30 hodin, kde nejde o nic menšího než o zaměstnání v obnovené ostravské restauraci, pokračuje už jenom osm soutěžících. V další epizodě se s nimi vydáme na zápas fotbalového klubu Baník, kde uvaří oběd pro ostravský tým s Milanem Barošem v čele.

Jaro na talíři.

Vepřová krkovička s lněným semínkem

Recept nám zaslal Ladislav Pertl z Hradiště.  Celý název: Vepřová krkovička s lněným semínkem doplněna smaženým žloutkem a fazolky se slaninou, podávané s bramborem ze smetanou a tymiánem, rozinkové pyré.

Velikonoční prohlídky na zámku doplnila kostýmovaná návštěva.

Milotický zámek ukázal, jak slavila Velikonoce šlechta

Milotice – Na Velikonoční neděli se na milotický zámek sjížděli vybraní hosté z celého okolí a na jídlo se podávalo vždy pyré. Tentokrát se toho mohli dokonce účastnit i návštěvníci. Speciální prohlídky zakončovalo sledování vybrané společnosti ve freskovém sále.