Kreativ

ŠTÍTEK: Rokoko

Michal Dlouhý.

Michal Dlouhý zazáří v Odrách v Hráčích

Odry – Známý ruský autor Nikolaj Vasilijevič Gogol napsal za svůj život jen tři divadelní komedie. Všechny si ale vydobyly velký ohlas a úspěch mezi divadelními kritiky. Jednu z nich, Hráče, přiveze do Oder v pondělí pražské divadlo Rokoko.

Taneční soubor Merlin

Merlin je za dveřmi

Opava – Už se to blíží. Dvakrát se vyspíme a v pátek večer se již můžeme s klidem usadit do křesel hlediště opavského kina Mír a užívat si vystoupení věhlasného tanečního souboru Merlin. Ten předvede publiku svou originální show s přiléhavým názvem Fantasy.

Vladimír Dlouhý ve své poslední filmové roli, ve filmu Kájínek, jenž bude mít premiéru v srpnu

Vladimír Dlouhý slovy neplýtval

Praha – Rozhovory nedával na potkání. Naopak. Setkání s ním si musel každý setsakra vážit. Vladimír Dlouhý neplýtval slovy. Nejspíš proto, že ho slova a výraz živily a on s nimi uměl zacházet jako málokdo. Když už se ale člověk měl možnost ocitnout v jeho blízkosti, až hmatatelně cítil jeho zranitelnost. A zároveň byl přitahován jakousi jeho vnitřní energií, stejně jako skromným a noblesním vystupováním. „Petr z Arabely že byla moje zásadní televizní role? Nevím, možná, je to všechno strašně dávno,“ pronesl s letmým úsměvem na tváři po loňské novinářské projekci snímku Aljona režírovaném Jaroslavem Brabcem.

Vše o mé matce - premiéra v Divadle ABC: zleva Vladimír Marek, Dana Batulková, Dana Syslová

Lorcova svatba bez vášně, Almodóvar bez kontroverze

Praha /EXKLUZIVNÍ RECENZE/ - Městská divadla pražská vstoupila do nového roku dvěma premiérami, jež spojuje španělský původ. Krvavou svatbou Federica Garcíi Lorcy, dramatem o nespoutané a smrtící vášni nepřijatelné lásky. A hrou Vše o mé matce podle filmové předlohy Pedra Almodóvara. Oba příběhy o různých způsobech lásky a jejím více či méně šťastném naplnění dostaly ve zpracování divadla Rokoko a ABC podobu, která ani v jednom případě nenaplňuje původní hloubku tématu.

Václav Neckář

Příběh talentu a charakteru

Praha /EXKLUZIVNÍ RECENZE/ - Po Pavlu Bobkovi přišel v bibliografii publicisty Jaroslava Kříženeckého na řadu životní příběh Václava Neckáře. Pod názvem Všechno je jenom jednou ho opět vydalo nakladatelství XYZ. Výběr je to logický – vždyť o zpěvákovi, který už od šedesátých let patří tak nějak přirozeně k naprosté špičce české pop music, dosud pořádná knížka nevznikla.

Miroslav Paleček.

Paleček a Janík zahrají pod Trúbou

Štramberk – Jen málokterá dvojice písničkářů je tak nerozlučná, jako duo Miroslav Paleček a Michael Janík. Jejich už čtyřicetiletá spolupráce je posunula do kategorie legend české písničky. Se svým vzpomínkovým pořadem přijedou vystoupit i do Štramberku.

Beskydské divadlo v Novém Jičíně.

V Divadle se představí Gogolovi Hráči

Nový Jičín – Známý ruský autor Nikolaj Vasilijevič Gogol napsal za svůj život jen tři divadelní komedie. Všechny si ale vydobyly velký ohlas a úspěch mezi divadelními kritiky. Jednu z nich, Hráče, přiveze do Nového Jičína v pátek pražské divadlo Rokoko.

Herec Roman Štolpa

Ptali jste se herce z VKV Romana Štolpy

Praha - Hvězda Velmi křehkých vztahů, pětačtyřicetiletý Roman Štolpa, je hostem Deniku.cz. Můžete mu položit otázky, týkající se nejen seriálu, který ho proslavil.

Ilustrační foto

Divadelní abonentky budou od pondělí v prodeji

Prostějov - Abonentky na příští sezónu budou od pondělka k dostání v Městském divadle v Prostějově. Součástí předplatného je celkem šestadvacet činoherních, ale i dalších představení.

Ondřej Suchý

Ondřej Suchý: Sbohem, Waldemare!

Praha - Smrt pěveckého barda Waldemara Matušky se bolestně dotkla mnoha lidí, jeho věrných posluchačů, ale i známých a kamarádů z branže. A ti se s ním chtějí, každý po svém, rozloučit. Alespoň vzpomínkou…

Walda Matuška se svých sedmdesátýchsedmých narozenin už nedožil

Waldemar Matuška se svých 77. narozenin nedožil

New York /FOTOGALERIE/– Na Floridě v sobotu zemřel český zpěvák Waldemar Matuška. Příčinou úmrtí šestasedmdesá­tiletého umělce byl podle Matuškovy rodiny zápal plic a selhání srdce. Poslední rozloučení s jedním z nejoblíbenějších českých zpěváků 60. až 80. let se podle záměrů rodiny uskuteční v Praze.

Kulturní tipy

Okres Louny - Na jaké kulturní akce můžete vyrazit od úterý 5. do čtvrtka 7. května.

Petr Kostka

Smíšené pocity zavládnou u Kostky a Hlaváčové

Velké Meziříčí (OD SOUSEDŮ) - Inteligentní dialogy a laskavý humor shazující lásku i sex starších lidí. I tak lze stručně představit komedii Smíšené (po)city. Ta je na programu meziříčského Jupiter clubu v úterý 14. dubna.

Petr Kostka

Smíšené pocity zavládnou u Kostky a Hlaváčové

Velké Meziříčí - Inteligentní dialogy a laskavý humor shazující lásku i sex starších lidí. I tak lze stručně představit komedii Smíšené (po)city. Ta je na programu meziříčského Jupiter clubu v úterý 14. dubna.

Beskydské divadlo v Novém Jičíně.

Beskydské divadlo nabídne Moliérova Lakomce

Nový Jičín – Slezské divadlo přiveze do Nového Jičína jedno ze stěžejních děl světové dramatické tvorby, Moliérova Lokomce. Příběh Harpagona a jeho dětí zopakují na prknech Beskydského divadla opavští herci už toto úterý.

Herečka Květa Fialová tráví vánoce na své chalupě ve Chřibské

Herečka Fialová prožije Vánoce na své chalupě

Děčínsko /FOTOGALERIE, VIDEO/ - Pohodové vánoční chvíle si s rodinou v Chřibské užije herečka Květa Fialová, na Děčínsko se chystají i další známé osobnosti. Jiní chalupáři ale dají přednost oslavám v místě trvalého pobytu.

Herečka Květa Fialová tráví vánoce na své chalupě ve Chřibské

FOTO/VIDEO: Chalupy o svátcích ožijí i osiří

Děčínsko - Pohodové vánoční chvíle si s rodinou v Chřibské užije herečka Květa Fialová, na Děčínsko se chystají i další známé osobnosti. Jiní chalupáři ale dají přednost oslavám v místě trvalého pobytu

Jitka Zelenková.

Zelenková přiveze Vánoční koncert

Frenštát pod Radhoštěm – Jedna ze stálic české populární hudby Jitka Zelenková neztrácí nic ze své oblíbenosti. Vsoučasnosti objíždí republiku se svým vánočním turné a zastaví se také vkině ve Frenštátě pod Radhoštěm. Koncert se tam koná již toto úterý.

Taxi vinyl v divadle Tramtarie

Tramtarie hostí českou premiéru hry Taxi vinyl

Olomouc - Divadlo Tramtarie se kromě uvádění vlastních autorských textů dousud soustředilo na inscenování výhradně českých současných dramat. Nyní zamířilo poprvé i do zahraničí, konkrétně do Rumunska za jednou z nejzajímavějších evropských dramatiček Alinou Nelegou.

DRAMATIK, REŽISÉR A HEREC - Arnošt Goldflam

Městská divadla pražská uvedou Zlaté úhoře

Praha - Devět nových titulů, které programově rozvíjejí dramaturgické linky vyprofilované v předchozích letech, jako jsou adaptace velkých titulů světové literatury a dramatické klasiky, nové autorské projekty, činoherní muzikál či česká otázka, uvedou v letošní sezoně Městská divadla pražská (MDP).

DRAMATIK, REŽISÉR A HEREC - Arnošt Goldflam

Městská divadla pražská uvedou Zlaté úhoře

Praha - Devět nových titulů, které programově rozvíjejí dramaturgické linky vyprofilované v předchozích letech, jako jsou adaptace velkých titulů světové literatury a dramatické klasiky, nové autorské projekty, činoherní muzikál či česká otázka, uvedou v letošní sezoně Městská divadla pražská (MDP).

Hlavní protagonisté filmu Taková normální rodinka

Krnovská rodačka a Poldinky opět v kině Mír

Krnov - Všem Krnovanům, kteří nestihli jarní premiéru filmu Taková normální rodinka a chtějí se seznámit s hereckým uměním místní rodačky Moniky Zoubkové, nabízí kino Mír druhou šanci.

Zpěvák Karel Hála zemřel

Zemřel zpěvák Karel Hála

Praha - V neděli krátce před půlnocí zemřel v pražské nemocnici Na Homolce zpěvák Karel Hála (74). Médiím to oznámila jeho manželka.

Simona Stašová

Stašová propůjčuje tvář třem výjimečným ženám

Praha - Simona Stašová prožívá plodné herecké období. Svou tvář teď propůjčuje třem výjimečným ženám – Anně Magnani v Římských nocích od Franca D´Alessandra (pražské Divadlo v Řeznické), Evě Mearové ve hře Neila Simona Drobečky z perníku (Divadlo Antonína Dvořáka v Příbrami) a nejnověji Shirley Valentine od Willyho Russella (pražské divadlo Rokoko v koprodukci s uměleckou agenturou FDA).