Kreativ

ŠTÍTEK: servis

Rieter Open 2017

Kvalifikace skončila, začíná hlavní část

Východní Čechy, Pardubice - Servis, return, shoda, fiftýn. Tato slova budou tento týden rezonovat krajským městem. Na kurtech LTC se totiž koná další ročník Rieter Open Pardubice. Jedná se o tenisový turnaj mužů kategorie Futures s dotací 25 000 dolarů.

Atmosféra na rychlostní zkoušce v areálu TATRY Kopřivnice.

Populární „Valaška" je opět součástí MČR v rally

JANČA - 36. Valašská rally, která se uskuteční ve dnech 24. - 26. března 2017 je úvodním podnikem TrueCam Mistrovství České republiky v rally pro rok 2017. Přestože centrum soutěže je ve Valašském Meziříčí, mnohem více času soutěžní posádky stráví v prostředí zkušebního areálu Tatry v Kopřivnici. Valašská rally se v loňském roce odjela v rámci Rallysprint Série a pořadatelský tým se v návaznosti na zdárný průběh rozhodl zažádat o návrat soutěže mezi dvoudenní závody, tedy do kalendáře Mistrovství České republiky v rally 2017.

Svatomartinské menu. Ilustrační foto.

SERVIS: Na Náplavce proběhnou Svatomartinské slavnosti

Praha - Degustační festival na Náplavce představí letošní mladá vína od 25 českých a moravských vinařů. Nebude chybět ani skvělá gastronomie – pečená husa, husí speciality, středomořská kuchyně a chuťovky k vínu. Svatomartinské slavnosti obohatí také hudební vystoupení, které připraví například Varmužova cimbálová muzika. Vstupné je zdarma. Kdo bude chtít ochutnávat, zakoupí si degustační set za 100 korun. Rašínovo nábřeží, Praha 2, 12. listopad, od 10 hodin.

Lucie Bílá.

SERVIS: Lucie Bílá oslaví své narozeniny koncertem

Praha - O2 arena zažije narozeninový koncert nejpopulárnější tuzemské zpěvačky. Oslavenkyní bude Lucie Bílá, která sfoukne na narozeninovém dortu 50 svíček. Koncert má podtitul Fifty Fifty. Českomoravská 17, Praha 9, 5. a 6. listopadu.

Plakát Vertifilms.

SERVIS: V Praze odstartuje festival vertikálních filmů Vertifilms

Praha - Festival vertikálních filmů představí filmy, jejichž formát na výšku, dříve zatracovaný, si získává stále více fanoušků. Během slavnostního večera uvidíte práce tvůrců z celého světa na unikátní projekci o výšce přes 10 metrů. Promítat se budou filmy, ale také hudební videa a reklamní spoty tvořené na výšku. Salvátorská 1045/1, Praha 1, 3. listopadu, od 19.30 hodin.

Michal Viewegh.

SERVIS: Michal Viewegh představí svůj nový román

Praha - Zavítejte na autogramiádu jednoho z nejúspěšnějších českých spisovatelů současnosti. Michal Viewegh představí svůj nový román Melouch. Příběh vás seznámí s dvěma dlouholetými kamarády, kteří si vyrazí na řeku Sázavu, aby si odpočinuli od každodenní rutiny. Na tom by nebylo nic zvláštního, kdyby se v loďce nesešli gigolo a nájemný vrah. OC Arkády Pankrác Na Pankráci, Praha 4, 26. října, od 17 hodin

CZ Loko otevřelo další dvě provozovny v Přerově a Ostravě.

CZ Loko otevřelo další dvě provozovny v Přerově a Ostravě

Česká Třebová – Rozšířit výrobní, opravárenské a servisní kapacity, a tím rychleji a efektivněji reagovat na potřeby zákazníků, umožní akciové společnosti CZ Loko otevření dvou nových provozoven v Přerově (na snímku) a Ostravě. Ty největší český výrobce dieselelektrických lokomotiv zprovoznil v prosinci a bude v nich vyrábět, modernizovat a opravovat kolejová vozidla.

Jablonečtí fanoušci

Fotbalový klub se zaměřil na mládež

Jablonec n. N. - Servis, který dostává jablonecký fanoušek na stadionu nebo doma od počítače, patří k nejlepším mezi ligovými kluby, přibudou novinky

Revitalizace Březinek je u konce.

Úpravy na Březinkách jsou hotové

Jihlava – Revitalizace největšího jihlavského sídliště Březinky zhruba za dvacet 
pět milionů korun je u konce. Stavební práce se rozběhly 
v květnu 2014 a v rámci revitalizace prošlo řadou úprav, které zlepšily kvalitu života tamních obyvatel.

Padesát odstínů šedi.

SERVIS: Kina, divadla a výstavy

Teplicko - Filmový přepis stejnojmenného knižního bestselleru. Studentka literatury Anastasia (Dakota Johnson) je podle vlastních slov nezajímavá a nudná „šedá myš" s nízkým sebevědomím, pravý opak tajemného podnikatele Christiana Greye (Jamie Dornan), kterého přišla vyzpovídat pro článek do studentského časopisu.

Jan Saudek se svou občasnou racionální přítelkyní, bohemistkou Věrou (Karel Roden a Vilma Cibulková).

SERVIS: Kina, divadla a výstavy

V zimě roku 1952 britská policie dostala hlášení o vloupání do domu profesora matematiky a kryptoanalytika Alana Turinga (Benedict Cumberbatch). Namísto pachatele tohoto zločinu však v poutech odvedli samotného Turinga, který byl obviněn ze sexuálních přestupků a čekal ho zničující soudní proces. Téměř nikdo ze zúčastněných nevěděl, že jde o válečného hrdinu, který se spolu s týmem podílel na prolomení kódu legendárního německého šifrovacího stroje Enigma.

Protřelý aristokrat s tváří Johnnyho Deppa v honbě za obrazem.

SERVIS: Kina, divadla a výstavy

Pro většinu lidí jsou Skipper, Kowalski, Rico a Pěšák jenom čtyři roztomilí tučňáci žijící v zoologické zahradě v Central Parku. A přesně to chtějí, aby si o nich lidé mysleli. Proč? Protože tito na pohled mírumilovní tučňáci jsou ve skutečnosti elitní bojovou jednotkou s výsadkářským výcvikem a tajnou centrálou. Jaká je jejich mise? Udržet v zoo pořádek. A jejich nepřítel? Příšerný nový soused, král Jelimán, samozvaný „všech lemurů král".

Ilustrační foto.

Naše tipy, kam na plesy nejen o nastávajícím víkendu

Jičín – Dnes 23. ledna má svůj ples v Masarykově divadle Gymnázium Nová Paka. Začne v 19 hodin ve velkém sále. Vstupné: 150 Kč, s místenkou 200 Kč. Hraje kapela Futrál, doprava z autobusového nádraží Nová Paka zajištěna 18.15, zpáteční 00.45 hodin.

Originální zápletka zaujala i Johnnyho Deppa, který proto kývl na hlavní roli.

SERVIS: Kina, divadla a výstavy

Teplicko - V žonglování nikdy nevynikal a popravdě ho ani nikdy nezkoušel, teď ale bude muset vybalancovat partičku solidně naštvaných Rusů, britskou MI5, mezinárodní teroristy a také svoji manželku s nekřesťansky dlouhýma nohama. Charlie Mortdecai, světem protřelý obchodník s uměním a na částečný úvazek i podvodník, se zapojuje do honby za ukradeným obrazem. Pro svou zemi, pro královnu . . . a pro peníze.

Jan Saudek a Karel Roden.

SERVIS: Kina, divadla a výstavy

Filmový debut divadelního režiséra a scénáristy Tomáše Svobody vypráví příběh čtyř přátel, vášnivých hráčů vodního póla, kteří společně provozují bazén. Ten jim jednoho dne jako nevyhovující vypustí hygiena a čtveřice se tak rázem ocitá doslova na dně. Jeden z nich pak na dně bazénu začne dokonce i bydlet, když se pohádá s manželkou a uražen odejde z domova. Z nedostatku příležitostí začnou chlapi podnikat jako „hodinoví manželé" a zakrátko si najdou klientelu mezi místními dámami.

Hobit: Šmakova dračí poušť líčí další dobrodružství hobita Bilbo Pytlíka na jeho společné pouti s čarodějem Gandalfem a třinácti trpaslíky vedenými Thorinem Pavézou. Vydali se na výpravnou cestu, jejímž cílem je získat zpět Osamělou horu.

SERVIS: Kina, divadla a výstavy

V Teplicích bude vystaven soubor děl představitelů klasické noty české moderny, pohádkové ilustrace Jiřího Trnky doplní akvarely Vlastimila Rady, Otakara Mrkvičky a malba Václava Rabase. Progresivní proud českého malířství představí soubor obrazů a kreseb v evropském kontextu významných českých malířů. Muzeum vystaví kubistická zátiší Emila Filly z 20. let 20. století i obrazy z prvních let po 2. světové válce, dále poetické záběry z Bretaně a Benátek Jana Zrzavého , surrealistickou abstraktní malbu Františka Muziky, „cézannovsky" laděná díla Josefa Lieslera nebo expresivní kresbu Václava Špály i nezvyklé kubistické zátiší Otty Janečka. Teplické muzeum získalo dosud málo prezentovaný soubor v roce 1988.

Hobit: Bitva pěti armád

SERVIS: Kina, divadla a výstavy

Pro většinu lidí jsou Skipper, Kowalski, Rico a Pěšák jenom čtyři roztomilí tučňáci žijící v zoologické zahradě v Central Parku. A přesně to chtějí, aby si o nich lidé mysleli. Proč? Protože tito na pohled mírumilovní tučňáci jsou ve skutečnosti elitní bojovou jednotkou s výsadkářským výcvikem a tajnou centrálou. Jaká je jejich mise? Udržet v zoo pořádek. A jejich nepřítel? Příšerný nový soused, král Jelimán, samozvaný „všech lemurů král".

Hobit

SERVIS: Kina, divadla a výstavy

Teplicko - Ve třetím pokračování s názvem Hobit: Tam a zase zpátky, Bilbo Pytlík, Gandalf a trpaslíci směřují do doupěte draka Šmaka. Dostanou své zlato nazpět a vrátí se všichni bezpečně domů?

Eva Herzigová.

SERVIS: Kina, divadla a výstavy

Objevte tajemství nejlepších a nejvtipnějších supertajných agentů světa: Skippera, Kowalskiho, Rica a Vojína. Jsou to nejen veselí a povedení ptáčci, jsou i nejvýkonnější úderná jednotka tajných agentů. Jsou připravení kdykoliv a kdekoliv zasáhnout i při sebemenším ohrožení světa.

NA HRANĚ. Kryštof Hádek v české tragikomické „bondovce“ patnáct metrů nad chodníkem.

SERVIS: Kina, divadla a výstavy

Katniss Everdeenová prožívá nejtěžší období svého života. Ačkoli z Her čtvrtstoletí jakžtakž vyvázla se zdravou kůží a máma se sestrou jsou v bezpečí, její starosti ještě neskončily. Capitol srovnal se zemí Dvanáctý obvod, zahynuly tisíce lidí a Katniss pronásleduje pocit viny.

Společnost Remoska z Frenštátu pod Radhoštěm na Novojičínsku začne vyrábět nové modely malých přenosných pečících mís.

Remoska uvede na trh nové modely elektrických pečících mís

Frenštát pod Radhoštěm (Novojičínsko) - Společnost Remoska z Frenštátu pod Radhoštěm na Novojičínsku začne vyrábět nové modely přenosných elektrických pečících mís. Oproti nynějším troubám budou mít odolnější povrch a také více barevných variant. Do nové technologie na povrchovou úpravu remosek firma investovala pět milionů korun, s inovovanými výrobky by chtěla proniknout na nové trhy. ČTK to řekl jednatel a spolumajitel Remosky Ivo Svoboda.

DRÁKULA. Titulní roli si ve výpravné temné fantasy zahrál Luke Evans.

SERVIS: Kina, divadla a výstavy

Teplicko - Když se náš čas na Zemi chýlí ke konci, je skupina výzkumníků pověřena nejdůležitějším posláním v lidských dějinách: cestou za hranice naší galaxie, při které má za úkol najít mezi hvězdami pro lidstvo nový domov.....

Josef Zíma a Yvetta Simonová.

SERVIS: Kina, divadla a výstavy

Teplicko - Fotografie zachycují práci kriminalistických techniků, technické prostředky používané v kriminalistice, stopy z místa činu, reálné předměty i fotografie vytvořené v laboratorních podmínkách. Výstava vznikla ze soutěže, do které bylo zasláno 125 fotografií od 26 autorů. Odborná nezávislá porota vybrala padesát fotografií a určila pořadí vítězů. Výstava potrvá do 14.12.2014.

Tomáš Klus a Kristýna Leichtová.

SERVIS: Kina, divadla a výstavy

ROCK UP AND SING je cenami ověnčené, zaregistrované dobročinné a rodinné uskupení pěveckých sborů sídlících ve městech Harrogate a Skipton v North Yorkshire na severu Anglie, čítajících přes 400 členů a propojujících klasický sborový zpěv s různými hudebními žánry, hlavně s rockem, popem a gospely.

Bolek Polívka

SERVIS: Kina, divadla a výstavy

Vzácní modří papoušci Blu a Perla žijí v brazilském Riu poklidným městským domáckým životem. S nimi tam postupně vyrůstají i jejich tři děti. Nejmladší Raubíř je věrný svému jménu a touží po dobrodružství a to hlavně tehdy, pokud se při něm dá i něco tak trochu zničit. Dalším je Bia, který se tak trochu potatil, díky čemuž všemu rozumí a všechno zná, co nezná, to si rychle nastuduje. Nejstarší z dětí je Karla, která si myslí, že už dospěla do věku, kdy se má pomalu vymanit zpod ochranných křídel rodičů a začít vyjadřovat svou osobnost – třeba pomocí hudby. Když Perla rozhodne, že se všichni musí naučit žít jako opravdoví ptáci, je už jen krůček k zásadnímu rozhodnutí – vyrazit na rodinný výlet do amazonské džungle.

Ilustrační foto.

Seniorské divadlo přichází do Miletína

Miletín – Také letošní podzim bude patřit divadelníkům. Tradiční festival Divadelní Erbenův Miletín se uskuteční už podevatenácté. Po dvou letech se vrací i národní přehlídka seniorského divadla.

Z filmu Andělé všedního dne

SERVIS: Kina, divadla a výstavy

Teplicko -  Našimi hrdiny jsou lidé, kteří si nechávají život prokluzovat mezi prsty. Neměli by. Pro některé z nich to totiž dneska večer skončí. A proto se v jejich blízkosti objevili andělé. Jejich podoba a názory vás asi zaskočí. Ono je to vzájemné.

Oscar 2013: Ben Affleck

SERVIS: Kina, divadla a výstavy

Bobo, nejmladší ze sedmi trpaslíků nešťastnou náhodou píchnul princeznu Růženku do prstu než hodiny na oslavě jejích 18. narozenin odbily půlnoc. Tak naplnil kletbu zlé čarodějnice Della Morty. Touto drobností totiž poslal celé království do staletí trvajícího spánku.

Trierova Nymfomanka

SERVIS: Kina, divadla a výstavy

Město New York zoufale potřebuje hrdiny. Ovládá ho strach a všehoschopný Trhač (William Fichtner), jehož pozice vládce podsvětí je zcela neotřesitelná, dokud se v městské kanalizace vinou nepodařeného genetického experimentu neobjeví čtyři obojživelníci s mimořádnými schopnostmi. Tam, kde jsou Michelangelo, Donatello, Leonardo a Raphael, nesmí pochopitelně chybět ani zvědavá reportérka April, kterou si zahrála Megan Fox.

Tatiana Vilhelmová.

SERVIS: Kina, divadla a výstavy

Když se světově proslulý letecký závodník Prášek dozví, že má poškozený motor a už možná nikdy nebude moci závodit, je nucen zařadit jiný rychlostní stupeň a vrhá se do světa vzdušného boje s požáry. Prášek spojí své síly se záchranářským a hasičským veteránem, vrtulníkem Strážcem Břitvou, a s jeho odvážným týmem, jehož členy jsou mimo jiné odvážná hasička Kapka, nákladní vrtulník Větrník, bývalý vojenský dopravní letoun Cabbie či veselá parta neohrožených terénních vozítek, která si říkají Kouřoví skokani. Společně se tento nebojácný tým pouští do boje s rozsáhlým lesním požárem a Prášek zjišťuje, co je třeba k tomu, aby se z vás stal skutečný hrdina.

Ilustrační foto

Pilsen Steel žije. Firmám zbyly dluhy

Plzeň – Tunel za bílého dne. Takový výraz se nezdráhají použít ředitelé, jednatelé a majitelé firem, které se vyrovnávají s neuhrazenými pohledávkami ze strany společnosti Pilsen Steel. Té plzeňský krajský soud již na podzim odsouhlasil takzvanou reorganizaci, kterou dnes mají plzeňské kovárny a hutě za sebou.

Nicolas Cage a jeho manželka Alice Kim.

SERVIS: Kina, divadla a výstavy

Teplicko - Jak vycvičit draka 2 - Strhující druhá kapitola epické trilogie nás přivádí zpět do fantastického světa Škyťáka a Bezzubky pět let poté, co ti dva úspěšně sjednotili vikingy a draky z ostrova Berk. Zatímco Astrid, Snoplivec a zbytek party se utkávají na dračích závodech (nový na ostrově velmi oblíbený kontaktní sport), naše nerozlučná dvojice létá po obloze, mapuje neznámé oblasti a objevuje nové světy.

ANNA KARENINA. Joe Wright si pro svou divadelně stylizovanou verzi slavného příběhu lásky od Lva Nikolajeviče Tolstého vybral do titulní role Keiru Knightley.

SERVIS: Kina, divadla a výstavy

Teplicko - Akční fenomén Michael Bay natočil další díl akční sci-fi Transformers. Díl se zlověstným podtitulem „Zánik" je sice přímým pokračováním úspěšném série, v mnoha ohledech ale bude úplně jiný než předchozí části. Především se proměnili jeho lidští hrdinové. Místo zápolení mladého Sama Witwickyho s Transformery a životem vůbec budeme sledovat automechanika Cadea (Mark Wahlberg), který žije sám s dospívající dcerou (Nicola Peltz) na farmě v Texasu, kde se snaží opravovat nepojízdné vraky a po opravě je prodávat. Jeho život se změní ve chvíli, kdy se z hromady šrotu, kterou si přiveze do dílny, vyklube Transformer. Od tragických událostí, které na konci třetího dílu zničily půlku Chicaga, uplynuly dva roky a tito tvorové jsou od té doby na černé listině. Cade a jeho dcera se na ní díky nečekanému nálezu objeví také.

Ondřej Vetchý, Kryštof Hádek a Jiří Mádl ve filmu Všiváci

SERVIS: Kina, divadla a výstavy

Teplicko - Můžete vidět třeba film Všiváci. Je  příběh rodiny Rohanů. Mikuláš, špičkový neurochirurg, se utápí v bludném kruhu milostných dobrodružství, avantýr a alkoholu. Jeho horkokrevný bratr Richard, veterán z české mise v Afghánistánu, prohrává svůj boj s dluhy a z nich plynoucí složitou situací své rodiny. Spory bratrů Rohanů se točí kolem událostí z dětství, které je bolestně rozdělily a stále je ovlivňují v jejich současném životě. S osudy bratrů Rohanů se pak prolínají příběhy dalších postav příběhu – mezi nimi i Oldy, Richardova spolubojovníka z Afghánistánu.

Týden vzdělávání.

Jsme v polovině týdne vzdělávání

Jičín – V pondělí započal Týden vzdělávání dospělých. Dobrovolníci mohou na několika místech absolvovat bezplatné přednášky a vzdělávací kurzy, které je mohou navnadit pro budoucí povolání.

Ostroměřské slavnosti.

Pozvánka na víkendové Ostroměřské slavnosti

Ostroměř – Páté Ostroměřské slavnosti spojené se sjezdem rodáků obce Ostroměř a přidruženými obcemi Domoslavice, Nové Smrkovice a Sylvárův Újezd se chystají od 21. do 23. června.