Kreativ

ŠTÍTEK: Karel Němeček

Karel Němeček z Horní Břízy se svou LED cube

Vítěz: Rádia už mě rozebírat nebaví

Plzeň – Téměř tři měsíce práce a přes tisíc spojů, které je třeba sletovat, ale výsledek stojí za to. Se svou kostkou složenou z led diod Karel Němeček z Horní Břízy zvítězil v celokrajské soutěži Řemeslo má zlaté dno.

Hotařská koleda po šaldorfských sklípcích.

Víkend: hotařská koleda, plesy i koncerty

Znojemsko – Sobota bude patřit staré vinařské tradici a Nový Šaldorf ožije hotařskou koledou. Od sklípku ke sklípku projde procesí hotařů, strážců vinic, muzikantů a venkovských strýců a tet oblečených v náležitých kostýmech. Kdo upřednostní hudbu před skotačením mezi sklepy, může navštívit koncert Pěveckého sdružení Vítězslav Novák nebo Hradišťanu.

Karel Němeček napouští tank moštem.

V Březně zraje kabinetní Kerner

Březno -  Nedávno ještě burčák, nyní již řezák a za půl roku dobré bílé víno. Vinař Karel Němeček z Března sklidil svou úrodu a nyní čeká, jaké bude letošní víno v té nejpříjemnější podobě.

Telegraf oslavil pětatřicáté narozeniny koncertem s hosty

FOTO: Telegraf oslavil pětatřicáté narozeniny koncertem s hosty

Kolín – Třicet pět let je pomalu už dost v životě člověka, natož rockové kapely. Toto půlkulaté výročí slaví v tomto roce Telegraf, legenda tancovačového rocku z Peček, výroční koncert se uskutečnil v pátek večer v kolínském Městském společenském domě.

Hotaři koledují po šaldorfských sklepích - ilustrační foto.

O víkendu na vycházku i do sklepů

Znojemsko /TIP NA VÍKEND/ -V Novém Šaldorfu hotaři obejdou sklepy, v Moravském Krumlově vyrazí na vycházku i koncert a v Hrádku vystoupí De melodica.

Znojmo se rozloučilo s prezidentem Václavem Havlem.

Minuta ticha za Havla přerušila nákupy

Znojemsko /AKTUALIZOVÁNO/ – Symbolickou minutou ticha uctili lidé na řadě míst regionu památku bývalého prezidenta České republiky Václava Havla. Politik, dramatik, disident a jedna z hlavních postav listopadové revoluce zemřel v neděli osmnáctého prosince.

Výroční schůze SDH Luženice.

Luženičtí hasiči oslavují narozeniny

Luženice - Výroční schůzí, následnou zábavou při muzice a spoluúčastí na organizaci víkendového Srazu rodáků a přátel obce Luženičky a Luženice oslavili tamní dobrovolní hasiči 110. výročí založení svého spolku.

Starosta Kralic nad Oslavou Emil Dračka včera připravoval výstavu v prostorách základní školy. Prezentuje díla českých umělců a historii bible.

Kralice budou slavit 700 let od první písemné zmínky

Kralice nad Oslavou – Důvodů k oslavám, které jsou připraveny na tento víkend, mají obyvatelé Kralic nad Oslavou hned několik. Kromě 700. výročí od první písemné zmínky o obci připravili sraz rodáků, svěcení zvonu, výstavu, představení nové knihy a hned několik odborných přednášek o Kralicích.

Ilustrační foto.

Víkend: Poker, kulečník a chytání ryb

Znojemsko – Už od pátečního odpoledne měří ve Chvalovicích své dovednosti hráči kulečníku. V kulturním domě se koná další ročník kulečníkového turnaje. Příchozí se mohou přihlásit u personálu Pivnice u Hrušků.

Přerovští policisté vyhlásili pátrání po Karlu Němečkovi z Lipníku nad Bečvou. Muž má psychické potíže a od 19. října o sobě nedal žádnou zprávu.

Policie pátrá po muži z Lipníku nad Bečvou

Lipník nad Bečvou/FOTO U ČLÁNKU/ - Přerovští policisté se obracejí se žádostí o pomoc při pátrání po pohřešovaném Karlu Němečkovi, který žije trvale v ulici Sv. Čecha 730/26 v Lipníku nad Bečvou a má třiatřicet let.

Ilustrační foto.

Rájec chce zastavit pád

Rájec–Jestřebí - Fotbalisté Rájce spadli do krajského přeboru a ani to nemusí být pro rozkolísaný klub konečná stanice.

Opustili nás

Opustili nás

Domažlicko - V uplynulých dnech zemřeli v našem regionu tito obyvatelé:

Ilustrační foto.

Digitální vysílání v otaznících

Jindřichohradecko - Dlouho avizované upozornění na přecházení z analogového vysílání na digitální začíná být aktuální pro všechny, kteří jsou připojeni na vysílač Kleť, tedy i pro diváky z Jindřichohradecka. Jeho uživatelé jsou upozorňováni na skutečnost, že po 30. září bude program ČT2 vysílán jen digitálně.Jak se mají diváci v okrese se připravit na změnu vysílání druhého programu České televize?

Velké plány golfového klubu Nový Jičín se začínají naplňovat. Ilustrační foto.

Bludovice otevřely tréninkový golfový areál

Nový Jičín - Bludovice - V Bludovicích, místní části Nového Jičína, bylo slavnostně otevřeno rekonstruované sportoviště 1. městského golfového klubu Nový Jičín. Bude sloužit jako tréninkové sportoviště pro golf.

Ilustrační foto

Děti odmítají návrat domů z děcáku

PLZEŇ - Stále více dětí se v posledních letech rozhoduje k odchodu od rodičů do dětského domova nebo když v domově již jsou, tak se odmítají k rodičům vrátit.

Skupina Kraken při úklidu zkušebny, 1984. Chvíle odpočinku, zleva Sixta, Grospič a Brusničan.

TOMÁŠ GROSPIČ: Maminko nebojte, my nejsme banditi!

PODĚBRADY - Kytarista a zpěvák Tomáš Grospič z Poděbrad je další nepřehlédnutelnou osobností rocku našeho regionu. Jeho první kapela se jmenovala Breakwater. Na bicí tu hrál Pavel Pavlíček, který se později stal členem legendárních Už jsme doma.