Kreativ

ŠTÍTEK: Engelberg

Roman Koudelka

Opět sám voják v poli. Koudelka si při Turné čtyř můstků zkusí vylepšit bilanci

Stejně jako před rokem bude Česko na Turné čtyř můstků reprezentovat jediný závodník. Roman Koudelka letos - rovněž jako jediný z Čechů - startuje ve světovém poháru, ale na body ani v jednom ze šesti dosavadních startů nedosáhl. Nejlépe se závodník Dukly Liberec umístil v norském Lillehammeru a švýcarském Engelbergu, kde shodně vybojoval 34. příčky.

Roman Koudelka. Ilustrační snímek

Co čekat od skokanů? Češi mohou na Turné čtyř můstků pouze překvapit

Dlouho to s českými skokany na lyžích vypadalo, že na vrchol sezony odjedou bez bodového zisku. Až krátce před Vánocemi se ve švýcarském Engelbergu povedlo Romanu Koudelkovi a Viktoru Poláškovi doplachtit na bodované příčky. Trochu málo vzhledem k české tradici tohoto sportu. Na druhou stranu však holá realita zimy bez sněhu a funkčních můstků.

Vojtěch Štursa

Skokan Štursa má po své průlomové sezoně smíšené pocity

Nové Město na Moravě - První sezonu v reprezentačním týmu skokanů na lyžích má za sebou Vojtěch Štursa. Především v první polovině zimy si jedenadvacetiletý rodák z Nového Města na Moravě počínal výborně. Blýskl se osmým místem na závodech Světového poháru v Engelbergu, poprvé si zaskákal na Turné čtyř můstků. Poté však přišel útlum. Až při závěrečných letech v Planici si spravil chuť svým osobním maximem, kdy poprvé překonal dvou set metrovou hranici.

Vojtěch Štursa

Turné čtyř můstků. Českým želízkem je nováček Štursa

Odjezd bez fanfár. Na tradičním Turné čtyř můstků se představí šest českých skokanů na lyžích. Podle dosavadního průběhu sezony s velmi skromnými ambicemi. Opory minulých let zatím tápou, lídrem týmu je nováček Vojtěch Štursa. Favoritem pětašedesátého ročníku závodů v Německu a Rakousku je Slovinec Domen Prevc.

Vojtěch Štursa

Skokanská kometa Štursa: Zájem mi nevadí. Doma jsou ale závody tabu

Praha /ROZHOVOR/ - První sezonu v reprezentačním týmu skokanů na lyžích absolvuje Vojtěch Štursa. A 21letý rodák z Nového Města na Moravě si v ní vůbec nepočíná jako vyjukaný zajíc. Naopak. Ve Světovém poháru je z českých skokanů umístěn nejvýše, na dvacáté příčce. O víkendu překvapil výborným osmým místem na závodech v Engelbergu.

Vojtěch Štursa skončil v závodě SP osmý.jpg

Štursa si v Engelbergu vylepšil osmým místem maximum v SP

Engelberg (Švýcarsko) - Český skokan na lyžích Vojtěch Štursa obsadil v Engelbergu osmé místo a připsal si tak nejlepší výsledek ve Světovém poháru. Čtvrté vítězství v sezoně i v kariéře vybojoval Slovinec Domen Prevc a pojistil si vedení v průběžném pořadí seriálu.

Vojtěch Štursa

Skokan na lyžích Štursa skončil v Engelbergu sedmnáctý

Engelberg (Švýcarsko) - Skokan na lyžích Vojtěch Štursa obsadil v závodě Světového poháru v Engelbergu 17. místo a zaznamenal tak druhý nejlepší výsledek v sezoně po desáté pozici z Lillehammeru. První vítězství v ročníku oslavil Michael Hayböck.

Roman Koudelka

Skokan na lyžích Koudelka nezvládl kvalifikaci SP v Engelbergu

Engelberg (Švýcarsko) - Pět českých skokanů na lyžích uspělo v kvalifikaci na sobotní závod Světového poháru v Engelbergu. Na účast v soutěži nedosáhl z reprezentační šestice jen Roman Koudelka, který se skokem 118,5 metru obsadil 43. místo a od postupu ho dělil necelý bod.

Gregor Schlierenzauer

Schlierenzauer odložil návrat na můstky až po Turné

Vídeň (Rakousko) - Rakouský skokan na lyžích Gregor Schlierenzauer odložil návrat na můstky po vážném zranění kolena. Původně se chtěl zúčastnit už v tomto týdnu Světového poháru v Engelbergu, ale vynechá i Turné čtyř můstků na přelomu roku.

Gregor Schlierenzauer

Skokan Schlierenzauer se chce do SP vrátit před Vánoci

Seefeld - Rekordman v počtu vítězství ve Světovém poháru skokanů na lyžích Gregor Schlierenzauer se po těžkém zranění kolena zapojí do sezony až před Vánoci. Se startem na Turné čtyř můstků šestadvacetiletý Rakušan příliš nepočítá, jeho cílem je mistrovství světa v Lahti na přelomu února a března.

Turné čtyř můstků v Innsbrucku: Gregor Schlierenzauer

Hvězdný Schlierenzauer poslední díl Turné neokusí, Rakušané ho stáhli

Bischofshofen - Dvojnásobný vítěz Turné čtyř můstků Gregor Schlierenzauer se nevešel do rakouské nominace pro finále letošního ročníku prestižní minisérie. Rekordman v počtu vítězství ve Světovém poháru nemá formu a z předchozích tří závodů bodoval jen 21. místem v Garmisch-Partenkirchenu. V Oberstdorfu a Innsbrucku nepostoupil do druhého kola.

Skokan na lyžích Roman Koudelka.

Koudelka se s tím na Štědrý den nemazlil: Jedl jsem vše. Před Turné se cítí fajn

Oberstdorf - S lyžemi o dva centimetry kratšími a dobrým pocitem odjede v neděli na Turné čtyř můstků nejlepší český skokan Roman Koudelka. Zatímco loni byl před tradičním čtyřdílným seriálem jedním z favoritů, letos na něj není vzhledem k průběhu sezony takový tlak na úspěch, a proto bude rád za umístění do desáté pozice v celkovém hodnocení. Turné začíná pondělní kvalifikací na úvodní závod v Oberstdorfu.

Roman Koudelka.

Koudelka byl třináctý. Engelberg viděl další triumf Prevce, Freitag upadl

Engelberg - Body ano, umístění mezi nejlepšími ne. Skokan na lyžích Roman Koudelka obsadil v závodě Světového poháru v Engelbegu třinácté místo, Lukáš Hlava byl sedmnáctý. Z dalšího suverénního vítězství se ve Švýcarsku radoval Slovinec Peter Prevc, který si zároveň pojistil vedení v seriálu.

Peter Prevc v Engelbergu

Engelberg přál Prevcům. Koudelka byl jedenáctý, Jandu diskvalifikovali

Engelberg - Bratři v triku? Po sobotě má Slovinsko nové hrdiny - k Peteru Prevcovi přibyl jeho bratr Domen Prevc. Právě tihle dva ovládli zastávku Světového poháru v Engelbergu a postarali se o premiérový sourozenecký triumf v historii seriálu. Roman Koudelka skončil jedenáctý.

Roman Koudelka při letu

Zpět na stupních vítězů. Koudelka veze ze Sappora bronz: Skvělý den

Sapporo - Skokan na lyžích Roman Koudelka vybojoval třetí místo v závodě Světového poháru v Sapporu. Medailové umístění vybojoval poprvé od předvánočního prvenství v Engelbergu. V japonském středisku jej v sobotu předčili pouze vítězný Slovinec Peter Prevc a lídr pohárového pořadí Stefan Kraft z Rakouska.

Roman Koudelka

Obletovaná hvězda. Koudelka: Nelétám v oblacích, teď si skoky užívám

Engelberg - Chválí ho experti, všímají si ho soupeři. Roman Koudelka je teď u můstků obletovanou celebritou. Český skokan na lyžích evede Světový pohár, ale na Turné čtyř můstků pojede jako favorit. V Engelbergu vyhrál poslední test před tradičním prestižním seriálem, ale pořád si opakuje, že jeho hlavním cílem je si skoky užívat.

Roman Koudelka a jeho radost z triumfu v Engelbergu

Tři místa, tři země, tři triumfy. Koudelka ovládl i závod v Engelbergu!

Engelberg - Jásal po sobotě a štěstím zářil i v neděli. Skokan na lyžích Roman Koudelka vyhrál závod Světového poháru ve švýcarském Engelbergu a připsal si třetí vítězství v sezoně i v kariéře. Vylepšil tak druhé místo ze sobotního klání a navázal na dva triumfy z dosavadního průběhu sezony v německém Klingenthalu a norském Lillehammeru.

Roman Koudelka při letu

Koudelka září a tvrdí: Chci být silný na Turné. Obětuji tomu všechno

Engelberg - Dal si pauzu, aby byl silný na Turné čtyř můstků. A zdá se, že se to Romanu Koudelkovi povedlo. V sobotním závodu Světového poháru ve švýcarském Engelbergu zužitkoval volno i trénink a obsadil druhé místo. "Věnoval jsem se přítelkyni, kupoval dárky," řekl český skokan.

Roman Koudelka byl spokojený

Oslnivý návrat. Koudelka překvapil i sebe, v Engelbergu byl druhý

Engelberg - Má formu. Životní formu. Skokan na lyžích Roman Koudelka skončil druhý v Engelbergu a potřetí v této sezoně Světového poháru se dostal na stupně vítězů. Český závodník v sobotu prohrál jen o šest desetin bodu s Němcem Richardem Freitagem. O třetí místo se podělili Michael Hayböck z Rakouska a Slovinec Jernej Damjan.

Roman Koudelka po triumfu v Lillehammeru

Koudelka jásá, ale dá si pauzu. Nemůžu všechno vyhrávat, vzkázal lídr SP

Lillehammer - Žlutá barva někdy způsobí pořádnou neplechu. Přesvědčil se o tom i Roman Koudelka: tak moc chtěl na začátku sezony opět získat žlutý dres vedoucího muže Světového poháru, až ztratil formu. Český skokan proto změnil taktiku: zapomněl na lákavé žluté privilegium. A hned slavil. V neděli ovládl závod v Lillehammeru.

Závod družstev při Světovém poháru skokanů na lyžích v Harrachově vyhráli v sobotu 10. prosince 2011 nečekaně Norové před favorizovanými Rakušany. Norové v sestavě Tom Hilde, Björn Einar Romören, Vegard-Haukoe Sklett a Anders Bardal získali 993,7 bodu.

Koudelka v Harrachově fandil, Hlava bodoval

Harrachov – Lídr se vrátil z nemocnice, ale zatím jen pod můstek. Roman Koudelka po svém hrůzostrašném čtvrtečním pádu o víkendu jen sledoval, jak si jeho kolegové vedou ve víkendovém klání Světového poháru v Harrachově.

Dominika Dobrovolná se spoluhráčkami vybojovala ve švýcarském Engelbergu zlatou příčku při utkáních se Švýcarskem, Německem a Rakouskem.

Dívka z Třebíče hrála hokej za Česko, má zlato

Třebíč - Třináctiletá Dominika Dobrovolná reprezentovala nedávno naši zemi ve švýcarském Engelbergu na hokejovém turnaji čtyř zemí hráček do 15 let, kde se spoluhráčkami vybojovaly první místo.

Hájek věří mamutovi: Kde jinde, když ne tady

Harrachov - Na harrachovském leteckém můstku HS-205 na Čerťáku, na nějž donedávna vyhlížel z okna svého domova, chce český skokan Antonín Hájek restartovat dosud nevyvedenou sezonu.

Roman Koudelka

Koudelka posunul české maximum, Sedlák slavil bodovou premiéru

Engelberg (Švýcarsko) - Opět o stupínek výš – zatím ke 14. místu – posunul maximum českých skokanů na lyžích v sezoně Roman Koudelka z LSK Lomnice nad Popelkou. O jednu pozici vylepšil výkon Jakuba Jandy z páteční jednokolové soutěže, která se ve švýcarském zimním středisku konala jako náhrada za zrušené harrachovské skoky.

Roman Koudelka v závodu Světového poháru.

Koudelka: Škoda, byl by to skvělý závod!

Harrachov – Jaká škoda, že se na místním skokanském můstku letos opět neskákalo. Pokud by počasí skokům dopřálo klid, mohlo se jednat také podle slov českého reprezentanta Romana Koudelky o kvalitní závod s dobrým organizátorským zázemím.

Mezi mládežníky vyhrál skokan na lyžích Roman Koudelka z LSK Lomnice nad Popelkou.

Roman Koudelka o zrušeném SP: Škoda, byl by to skvělý závod!

Harrachov – Jaká škoda, že se na místním skokanském můstku letos opět neskákalo. Pokud by počasí skokům dopřálo klid, mohlo se jednat podle slov českého reprezentanta ROMANA KOUDELKY o kvalitní závod Světového poháru s dobrým organizátorským zázemím.

Český skokan Roman Koudelka.

Koudelka: Škoda, byl by to skvělý závod

Harrachov - Jaká škoda, že se na místním skokanském můstku letos opět neskákalo. Pokud by počasí skokům dopřálo klid, mohlo se jednat také podle slov českého reprezentanta Romana Koudelky o kvalitní závod s dobrým organizátorským zázemím.