Kreativ

ŠTÍTEK: Štědrý den

Vánoční tulení: Dva dny před štědrým dnem se na jevišti Čapkova sálu vystřídalo pět kapel a celý program byl pořádán na počest Václava Havla.

Vánoční tulení se konalo s omezeným programem

Hronov /FOTOGALERIE/ - Po dlouhých debatách, zda II. ročník minifestivalu pod názvem „Vánoční tulení“ v období státního smutku uspořádat či ho pro letošek zrušit, rozhodli pořadatelé pro jeho uskutečnění, ale v omezeném rozsahu a se zvýšeným dohledem na slušné chování návštěvníků.

Ilustrační foto

Oslavy Vánoc začnou už za týden

Most, Litvínov - Rozsvěcení stromků, výstavy, koncerty, trhy i zábava, o to vše ani letos ve vánočním čase nepřijdou obyvatelé měst Mostu a Litvínova. Obě města připravila pro své obyvatele bohatý program.

Pátrání po utonulém. Ilustrační foto.

Mrtvý ležel v potoce bez kalhot

Suchá Loz - Pozornost obyvatel Suché Lozi vzbudil nález mrtvoly místního muže ležící bez kalhot v tamním potoku. Nešťastník údajně zemřel na podchlazení poté, co se v noci vracel domů z baru.

Ilustrační foto

Hrůzný nález: mrtvý muž ležel bez kalhot v potoce

Suchá Loz /AKTUALIZOVÁNO/ – Pozornost obyvatel Suché Lozi vzbudil v pondělí 28. prosince před polednem nález mrtvoly místního muže ležící bez kalhot v tamním potoku. Nešťastník údajně zemřel na podchlazení poté, co se v noci vracel domů z baru.

Výstava fotografií z letošních bleskových povodní na Novojičínsku a Jesenicku.

Příběhy povodní: Ryzí lidé ještě existují

Nový Jičín /FOTOGALERIE/ - Na štědrý den to bude přesně půl roku, co se bleskové povodně prohnaly Novojičínskem. Osudy lidí, které povodně zasáhly si v Novém Jičíně připomněli 11. prosince výstavou Příběhy povodní.

Ilustrační foto.

Zámky se chystají na Vánoce

Přerovsko - Advent začal také na zámcích na Přerovsku. V tom přerovském začala výstava a na příští týden chystají tradiční Ježíškovu dílnu, v Tovačově se lidé mohou těšit zase na Vánoce na zámku, které jsou letos ve znamení andělů.

Klára Cahynová se občerstvuje při jednom z náročných tréninků.

Mladičká fotbalistka Slovácka druhá v republice

Praha, Uherské Hradiště - /FOTOGALERIE/ Čtyři dny před štědrým dnem jí bylo teprve patnáct let. Už dnes ovšem patří k oporám prvoligových fotbalistek Slovácka a také české juniorské reprezentace do sedmnácti let.

Ilustrační foto

Cyklisté využívají příspěvků na přilby

Nový Jičín - Poslední dny před Vánocemi se nesou již tradičně vduchu dárků, zakoupených na poslední chvíli. Deník se zeptal některých cyklo a Ski center iprodejců elektroniky, po čem je na letošní Vánoce největší poptávka.

Živý betlém v Klášterci.

FOTOGALERIE: Pokoj lidem dobré vůle

Klášterec n. Orl. - ŠTĚDRÝ DEN JE PŘEDE DVEŘMI a v mnoha obcích se v různé podobě uskutečnila kouzelná akce - zpívání pod vánočním stromkem.

Jarda a jeho hrad.

VIDEO: Vánoce bude bezdomovec slavit na hradě

Hlubočepy -Již třetím rokem bude bezdomovec Jarda slavit Vánoce ve svém příbytku pod Barrandovským mostem. Není to ale ledajaký domeček nebo bunkr, Jarda si jako vyučený tesař postavil úplný hrad.

Pilát v biblickém příběhu rozdával při sčítání lidu zlaté mince.

V zoologické znovu ožil betlémský příběh

Plzeň - Vánoční cukroví, oživlý Betlém i výrobu vlastních přání nabídl v sobotu statek Lüftnerka v plzeňské zoolologické zahradě. Ani deštivé počasí neodradilo stovky návštěvníků zejména s malými dětmi, aby shlédli dojemný příběh o zrození Ježíška

Jaroslav Šašek (vpravo).

Faráři budou mít napilno

Tachovsko - Napilno budou mít o svátcích především kněží. Každá farnost na Tachovsku má několik půlnočních mší svatých a další bohoslužby na Boží hod a na svatého Štěpána

Najít na parkovišti volné místo není před Vánoci vůbec jednoduché.

Vánoční horečka: není kde parkovat, prodavačky v jednom kole

Zlín - /FOTOGALERIE, VIDEO, ANKETA/ „Shon už je velký. Dnes jsem měl štěstí a zaparkoval rychle, ale už před pár dny jsem tu objížděl parkoviště čtyřikrát, než jsem našel místo,“ hodnotil Zdeněk Šála ze Zlína, který se o předposledním adventním víkendu vydal jako jeden z mnoha lidí na předvánoční nákupy. Deník jej zastihl v sobotu v nákupním komplexu Čepkov ve Zlíně.

Najít na parkovišti volné místo není před Vánoci vůbec jednoduché.

Vánoční horečka: prodavačky nestíhají, lidé šílí

Zlín - /FOTOGALERIE, VIDEO, ANKETA/ „Shon už je velký. Dnes jsem měl štěstí a zaparkoval rychle, ale už před pár dny jsem tu objížděl parkoviště čtyřikrát, než jsem našel místo,“ hodnotil Zdeněk Šála ze Zlína, který se o předposledním adventním víkendu vydal jako jeden z mnoha lidí na předvánoční nákupy. Deník jej zastihl v sobotu v nákupním komplexu Čepkov ve Zlíně.

PRVNÍ VÁNOČNÍ KAPŘI. Do Prahy dorazilo na dvanáct tun ryb z jihočeských rybníků v okolí Třeboně.

OBRAZEM: Do Prahy dorazili první vánoční kapři

Lahovice - V největších pražských sádkách v Lahovicích uvítali ve středu první předvánoční dodávku kaprů. Rybyputovalyz jihočeské Třeboně, kde byly v sádkách již od výlovu rybníků v říjnu a listopadu. Celkem projdelahovickými sádkami v předvánoční době přibližně 300 tun kaprů, což představuje zhruba polovinu kaprů prodaných před Vánocemi v metropoli.

Jaromír Svojanovský, nejstarší občan Březové nad Svitavou.

Jubileum 'Ledoborce Krasina'

Březová nad Svitavou - Nejstarší občan Březové nad Svitavou, Jaromír Svojanovský, oslavil sedmadevadesáté narozeniny. Před válkou se setkal tváří v tvář s Oskarem Schindlerem. Dokonce mu dělal jednoho dne „šoféra“.

Ilustrační foto

Nezletilec loupil, trest nedostane

Most - Mostečtí kriminalisté již ví, kdo má na svědomí tři loupeže, ke kterým došlo vlednu a vprosinci vMostě na ulici. Je jím mladý nezletilý hoch. Vzhledem k nízkému věku se nemusí obávat trestu- policie jej stíhat nebude.

Hokejisté Třince

Hlasy trenérů k utkání Třinec versus Zlín

Třinec - Třinečtí Oceláři dokázali pár hodin před štědrým dnem přerušit šesti zápasovou sérii porážek a ve Werk Areně porazili zlínské hokejisty 5:2. Šest branek střetnutí padlo v nestandardním počtu hráčů na ledě, z toho domácí se prosadili čtyřikrát v přesilovce.

Štědrovečerní dechovka na náměstí.

Štědrovečerní dechovka na náměstí

TACHOV - Pod vánočním stromem na tachovském náměstí si v pondělí na štědrý den odpoledne dali dostaveníčko členové Dechového orchestru mladých při tachovské Základní umělecké škole

Ilustrační foto

Kino dalo dárek malým divákům

TACHOV - Téměř vyprodané bylo kino v Tachově na štědrý den po poledni při promítání rodinného filmu s názvem Ratatouille. Kino však žádnou tržbu nemělo

Ilustrační foto

Zlín dostal čtyři branky v oslabení a prohrál v Třinci

Třinec -Třinečtí Oceláři dokázali pár hodin před štědrým dnem přerušit šesti zápasovou sérii porážek a ve Werk Areně porazili zlínské hokejisty 5:2. Šest branek střetnutí padlo v nestandardním počtu hráčů na ledě, z toho domácí se prosadili čtyřikrát v přesilovce.

Miminko Vendelín

O chlapečka z kontejneru se brzy postará nová rodina

Praha - Novorozenec, kterého ve čtvrtek nalezli bezdomovci vigelitové tašce vkontejneru na Spořilově, se zhruba za dva týdny přesune znemocnice do kojeneckého ústavu. Poté si ho budou moci převzít noví rodiče.