Kreativ

ŠTÍTEK: Tabasco

Októbrfest se koná na Farském náměstí v Kaplici.

Tipy na víkend 19. a 20. října

Víkendový program na Českokrumlovsku je opět nabitý, zajet můžete třeba do Kaplice na Októbrfest, k Seidelům na divadelní prohlídku, na dětskou burzu do Křemže nebo na heligonky do Rychnova u Nových Hradů. Jsou i dvě stezky odvahy pro děti! 

thajské zelené karí

Někdo to rád horké

Když je venku mrazivé chladno, nic se nevyrovná teplému jídlu. My jsme pro vás vybrali čtyři recepty, které jsou lehce pikantní, a tak vás zahřejí stejně dobře jako teplý svetr.

kocovina, ilustrační foto

Jak na kocovinu čili Když člověk vstává z opice

Už nikdy nebudu pít! – nejčastěji zrazované novoroční předsevzetí. Samozřejmě to nemyslíme vážně, ale vstoupíme-li do nového roku s brutální kocovinou, nelze se divit naší lamentaci. Proto Deník přináší z různých krajů osvědčené rady, recepty a vyprošťováky pro boj s kocovinou. Žádný není zaručený, ale každý z nich někomu pomáhá. Inu, de gustibus non est disputandum.

Při nehodě autobusu zemřelo v neděli na jihu Mexika nejméně 36 lidí. Podle agentury AP autobus narazil do porouchaného kamionu.

Autobus na jihu Mexika narazil do kamionu, nepřežilo 36 lidí

Mexiko - Při nehodě autobusu zemřelo v neděli na jihu Mexika nejméně 36 lidí. Podle agentury AP autobus narazil do porouchaného kamionu. Mezi pasažéry, z nichž čtyři přežili, byli obchodníci, kteří cestovali ze státu Tabasco do mexické metropole.

Václav Klaus na návštěvě Jičína roku 2005.

Obsluhoval jsem prezidenta, beru to jako odměnu

Jičínsko – Přípravy na příjezd prezidenta Miloše Zemana, který při své třídenní návštěvě Královéhradeckého kraje ve dnech 15. – 17. dubna zavítá také do Jičína, jsou v plném proudu.

Václav Klaus na návštěvě Jičína roku 2005.

Obsluhoval jsem prezidenta, beru to jako odměnu

Jičínsko – Přípravy na příjezd prezidenta Miloše Zemana, který při své třídenní návštěvě Královéhradeckého kraje ve dnech 15. – 17. dubna zavítá také do Jičína, jsou v plném proudu.

Ilustrační fotografie.

Farma ve městě: Chilli papričky jsou zdravé

Mladí manželé Jana a Michal Stránští z Kopřivnice ještě nedávno pěstovali, jako mnoho lidí, doma na parapetu bylinky nebo chilli papričky. Jejich život se však během loňského roku dosti razantně změnil.

Ilustrační foto

Při nehodě vlaku s imigranty zemřelo pět lidí, desítky zraněny

Mexiko – Nejméně pět lidí zemřelo a desítky dalších utrpěly zranění, když dnes na jihovýchodě Mexika vykolejil nákladní vlak převážející imigranty z Latinské Ameriky. Řada zraněných je ve vážném stavu a počet mrtvých se podle úřadů zřejmě zvýší, informovala agentura AP. Příčina nehody zatím není známa.

Tabasco.

Tabasco letos připravují novou desku

Besednice – Hodně hraní, hodně alkoholu a velice pozdní návrat domů. Tak vypadají koncerty besednické kapely Tabasco, kterou lidé opět zvolili na webu Deníku Nej regionální kapelou roku. Prvenství zde získal i zpěvák Tabasca Hynek Ondreját v kategorii zpěváků, se kterým je vedena druhá polovina rozhovoru. V té první za Tabasco odpovídal kytarista Milan Kanaloš.

Tak jako každý čtvrtek se i tento týden v restauraci Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu vařilo podle čtenářů Ústeckého deníku. Drůbeží játra s medem návštěvníkům chutnala, mohli se po nich utlouci.

RECEPT DENÍKU: Hosté se mohli utlouct

Ústí nad Labem - Játra bych spíše doporučoval jako minutku. Když má med udělat krásně krustu, tak ji dlouho neudržíte. To jsou slova kuchaře Rolanda Šitta z restaurace Sport Pub Zlatopramen, který tento týden připravoval recept Ústeckého deníku.

Petr Sůkal z Břeclavi má netradiční koníček. Pěstuje nejpálivější chilli papričky na světě.

Pěstuje chilli papričky, které v Indii dávají do granátů

Břeclav - Před třemi lety začal devětadvacetiletý Břeclavan Petr Sůkal pěstovat pálivé papričky. Ne však ledajaké. Učarovaly mu ty nejpálivější na světě. Dnes už je na jejich chuti závislý a chystá se je nabízet do obchodů a restaurací.

Pouť v Horní Plané.

Lidí přijelo na Markétskou pouť méně asi o dva tisíce

Horní Planá – Tradiční Markétská pouť v Horní Plané měla letos smůlu. Počasí organizátorům ani návštěvníkům nepřálo. Léto vrcholí, ale teploty připomínají spíše podzim. A aby toho nebylo málo, sobotu lidem zkazil déšť, což se na náladě návštěvníků podepsalo nejvíce.

Koktejly. Ilustrační foto

SOUTĚŽ: Vyhrajte koktejl s Deníkem

Humpolec - V humpolecké Kozlovně Na Baronce se 20. a 21.4. od 18 hodin koná barmanská soutěž s výtěžkem pro nadační fond Kapka naděje.

Ilustrační foto.

Mexiko čeká miliony turistů na 'konec světa 2012'

Mexiko - Rok 2012 bude pro Mexiko speciální, prohlásili ve čtvrtek místní oficiální činitelé v turistickém sektoru. Nečekají sice, že - jak mylně uvádějí některé předpovědi - v letošním roce nastane konec světa, ale chtějí na tuto apokalyptickou předpověď nalákat miliony turistů navíc, napsala agentura AP.

Ilustrační foto.

Zítra se hraje Rumpálův pohár ve futsale

Prachatice – Zítra se uskuteční tradiční Pohár Maxmiliána Rumpála ve futsale. Jedná se již o čtyřiadvacátý ročník tohoto turnaje, ve kterém se představí celkem osm týmů.

Ilustrační foto.

Grilujeme ryby: zdravě a chutně

K létu patří grilování. A i když ty letošní prázdniny utekly jako voda, pár dní pro tuto oblíbenou činnost nám přece jenom zbývá. Aby vám v těch posledních teplých dnech chutnalo, přinášíme několik zajímavých receptů na grilované ryby. Jsou totiž nejenom chutné a lehce stravitelné, ale především zdravé.

Václav Frič z Pražského kulinářského institutu zvítězil na Mistrovství České republiky v otvírání ústřic, které se konalo 11. dubna na Staroměstském náměstí v Praze.

Král ústřic předal žezlo svému následovníkovi

Praha - Dvacet rozloupaných ústřic za minutu a dvacet čtyři vteřin, tolik stačilo Václavovi Fričovi z Pražského kulinářského institutu k tomu, aby se stal vítězem osmého ročníku šampionátu v otvírání ústřic.