Kreativ

ŠTÍTEK: Ondrej Šoška

Trenér novojičínských basketbalistů Martin Zdražil.

Martin Zdražil: Cíl byl splněn, ale sezona byla rozpačitá

Nový Jičín – Někdejší bašta české nejvyšší scény se dere zpátky na výsluní! Novojičínští basketbalisté totiž před dvěma roky kralovali Oblastnímu přeboru 1. třídy, a coby nováček 2. ligy vloni slavili okamžitý postup do druhé nejvyšší soutěže u nás.

ŠESTOU výhru Nového Jičína v sezoně řídil památník slavných klubových časů Slovák Ondrej Šoška, jenž se do Nového Jičína vrátil v polovině prosince.

Novojičínští basketbalisté zaskočili vedoucí Zlín. Ševce zničil Šoška

Nový Jičín – Šanci na play-off sice ztratili, ale to jim nezabránilo k tomu, aby si vyšlápli na vládce letošního prvoligového ročníku! Basketbalisté Nového Jičína totiž uštědřili prvnímu Zlínu teprve druhou porážku v sezoně a domů se vraceli s vítězstvím 101:95. Jednatřicet bodů nasázel Slovák Šoška.

Ilustrační snímek.

Lions si na turnaj pozvali zvučné soupeře

Jindřichův Hradec - Basketbalisté Lions od pátku do neděle pořádají ve své hale turnaj o Pohár starosty města, kterého se kromě nich zúčastní český a slovenský vicemistr Prostějov a Komárno.

Na úvod čtvrtfinále Pardubice nestačily na Jičín

Unibon ovládl první zápas čtvrtfinále play-off

Pardubice /FOTOGALERIE/ – Basketbalisté Nového Jičína prošli prvním čtvrtfinále play-off Mattoni NBL na palubovce Pardubic stylem start-cíl. Nejenom, že jako jediný celek vyřazovací části porazil papírového favorita, ale dokonce nedal domácímu celku ani jednu možnost jít do vedení. Odveta se hraje v sobotu 30. dubna od 17.00 v Novém Jičíně.

Kapitán  David Hájek.

Kapitán David Hájek: Každý bude chtít doma vyhrát

Nový Jičín – Basketbalisté Nového Jičína přišli se závěrem základní části Mattoni NBL o svého kapitána Davida Hájka, který se podrobil operaci kolene. Nyní je v rehabilitační fázi a na hřišti by se mohl znovu objevit už v nadstavbě. Nejen o zranění třiatřicetiletého hráče, ale i o ambicích Nového Jičína pro nadstavbovou část, jsme jej v krátkém rozhovoru požádali o vyjádření.

Ondrej Šoška

Ondrej Šoška: Duely s Opavou jsou výjimečné

Nový Jičín – Sobotní podvečer uzavřel základní část basketbalové Mattoni NBL. V Novém Jičíně se v posledním utkání před nadstavbou představila Opava. Více, než derby, ale vnímal samotné utkání jedenatřicetiletý slovenský pivot v dresu Unibonu, Ondrej Šoška, který v obou klubech dříve působil.

Ondrej Šoška.

Nový Jičín ve šlágru kola zdolal Prostějov

Nový Jičín /ROZHOVOR/- Šlágr kola basketbalové Mattoni NBL nabídl duel dvou velikánů tuzemské scény. Hanácký celek BK Prostějov, který dosud neprohrál na hřišti soupeře, přijel na palubovku Nového Jičína, který naopak neprohrál doma. Z jasného vítězství se po zápase nakonec radovali domácí hráči a po dlouhé době také vyprodaná novojičínská hala.

šoška

Ondrej Šoška držel palce Opavě

Opava, Nový Jičín - Pozorným okem sledoval z tribuny opavské haly utkání mezi Opavou a Pardubicemi dvaatřicetiletý pivot Ondrej Šoška, v současné době oblékající dres Nového Jičína. Společnost mu dělala dcera Natálka s manželkou Adélou.

Z utkání BC Kolín - Prostějov (64:83).

Benáček: Můžeme jen překvapit

Kolín - V posledním domácím zápase roku 2010 přivítají v sobotu basketbalisté Kolína v hale Spojů Nový Jičín, který je v aktuální tabulce na třetím místě. Z jedenácti zápasů pouze tři prohrál a na vedoucí Pardubice ztrácí jeden bod.

Snímek z utkání Unibon Nový Jičín - Lokomotiva Plzeň.

Nový Jičín doma opět nastřílel stovku

Nový Jičín – Basketbalisté Kolína nevyužili celkově svůj třináctý pokus na překonání Nového Jičína. Naopak Unibon opět využil domácí prostředí a podruhé nastřílel stovku. Ve třetím kole čeká na Novojičínské sobotní derby na palubovce NH Ostrava, kde by se měla objevit staronová posila Nového Jičína, Emmanuel Ubilla.

David Hájek

David Hájek: Jsme vděčni svým fanouškům

Nový Jičín – Basketbalisté Nového Jičína, kteří unikli finančnímu krachu za pomoci společnosti Unibon a podpory města Nový Jičín, se mohli ponořit do přípravy na nový ročník Mattoni NBL.

Ilustrační foto.

Nový Jičín zahajuje soutěž s novým názvem

Nový Jičín – Vedení basketbalového klubu Nový jičín na úterní předsezónní tiskové konferenci prozradili nejenom cíle pro novou sezonu, ale také nový oficiální název týmu, který bude vystupovat v Mattoni NBL.

Ilustrační foto.

Basketbalisté hlásí první posily

Nový Jičín - Zatímco příprava basketbalistů Nového Jičína na nový ročník Mattoni NBL začíná, pod vedením trenéra Zbyňka Cholevy, až 11. srpna, proběhly v kádru během pauzy nemalé změny.

Ondrej Šoška (v modrém dresu s číslem 12)

Ondrej Šoška bude mít v týdnu jasno

Opava, Žilina – Zkušený slovenský pivot Ondrej Šoška, kterému po letošní sezoně skončila v Opavě smlouva, bude mít tento týden jasno o svém dalším působišti. Na stole má několik nabídek ze Slovenska a jednu také z Mattonky.

V tvrdé kondiční přípravě se v současné době nacházejí opavští basketbalisté. Trenér David Klapetek společně s kondičním koučem Igorem Horylem dávají hráčům pořádně zabrat.

Basketbalisté nabírají kondici

Opava /FOTOGALERIE/ – V tvrdé kondiční přípravě se v současné době nacházejí opavští basketbalisté. Trenér David Klapetek společně s kondičním koučem Igorem Horylem dávají hráčům pořádně zabrat.

Viktor Cvek

Viktor Cvek: Opava se mnou zatím nejednala

Opava /AKTUALIZOVÁNO/ – Jednadvacetiletý křídelník BK Opava Viktor Cvek momentálně neví kam jeho kroky v basketbalové kariéře povedou. V jeho mateřském klubu mu skončila smlouva, a jak sám říká, nová mu nabídnuta nebyla.

Ondrej Šoška

Ondrej Šoška si hledá nové angažmá

Opava – Zkušený slovenský pivot Ondrej Šoška po dvou letech opouští Opavu. Vedení klubu s ním neprodloužilo smlouvu a jednatřicetiletý basketbalista si hledá nové angažmá. Nějaké nabídky již na stole má, není vyloučen ani jeho návrat do rodné Žiliny.

Ondrej Šoška

Ondrej Šoška: Úvod zápasu byl špatný

Nový Jičín – Zatím co se po sobotním utkání čtvrtfinále play-off Mattoni NBL mohla Mlékárna Miltra Nový Jičín radovat z postupu, pro tým BK Breda & Weinstein Opava tato sezona definitivně končí.

Ilustrační foto

Ohlasy hráčů po prvním čtvrtfinále

Nový Jičín, Opava - Ohlasy Levella Sanderse, Ondreje Šošky a Jana Kratochvíla po prvním zápase čtvrtfinálové série basketbalového playoff mezi Novým Jičínem a Opavou.

Ilustrační foto.

D. Klapetek: Doufám, že středa byla varováním

Opava – Basketbalisté mají co napravovat. Slezané totiž zcela propadli proti Novému Jičínu. Na palubovce působili odevzdaným dojmem a zkušený soupeř je za to pořádně ztrestal. Svou nelibost dali najevo i diváci, kteří začali halu po třetí čtvrtině opouštět.

Ilustrační foto.

Basketbalisté Nového Jičína míří do Opavy

Opava – Víceúčelová hala v Opavě bude dnes na nohou. Do Opavy totiž přijede konkurenční rival z Nového Jičína. Dá se očekávat velký basketbalový souboj jak na palubovce, tak v hledišti.

Ilustrační foto.

Klapetek: Ztratit s Vyšehradem by byla velká ostuda

Opava – Opavští basketbalisté v novém roce ještě nepoznali, jak chutná vítězství. Dnes nastal čas černou sérii zlomit, do Slezska totiž míří suverénně nejslabší tým Mattoni NBL Sokol Vyšehrad.

BK Breda & Weinstein Opava - BK Synthesia Pardubice 80:101

BASKETBAL: Opava - Pardubice 80:101

Opava /FOTOGALERIE, VIDEO/ - Basketbalisté opět své fanoušky nepotěšili. Na domácí palubovce prohráli s favoritem z Pardubic. O vítězství hostů se rozhodlo již v prvním poločase, který Slezané vůbec nezvládli, a to jak herně, tak i výsledkově. Na palubovce navíc působili odevzdaným dojmem.

Ondrej Šoška

'Je čas někoho ze silné čtyřky porazit!'

Opava /ROZHOVOR/ – Jeden z nejzkušenějších opavských basketbalistů, pivot Ondrej Šoška doufá, že dlouhá pauza, která vznikla odložením sobotního zápasu s Brnem opavskému týmu příliš neublíží.

BK Breda & Weinstein Opava - BC Kolín 89:77

BASKETBAL: Opava - Kolín 89:77

Opava /FOTOGALERIE/ - Opavští basketbalisté sice prospali první čtvrtinu v zápase s Kolínem. Ovšem poté se rozjeli. Ve druhé části výsledek otočili a udělali tak krok k důležitému vítězství.

Představujeme basketbalovou kabinu

Opava - Každé druhé úterý se mohou čtenáři Opavského a hlučínského deníku těšit na novou rubriku „Představujeme basketbalovou kabinu.“

Ondřej Dygrýn

Ondřej Dygrýn dostal loktem a málem přišel o zub

Opava, Kolín, Děčín - Na zápas v Kolíně by nejraději zapomněl opavský křídelník Ondřej Dygrýn. Utkání pro něj skončilo po třinácti minutách hry, kdy musel pětadvacetiletý basketbalista palubovku s bolestivou grimasou opustit.

Z utkání Mattoni NBL Opava - Kolín (88:92).

Basketbalisté Kolína hostí v sobotu Opavu

Kolín - V 9. kole Mattoni NBL přivítají kolínští basketbalisté v sobotu v hale Spojů Opavu. Ta má v soutěži stejnou bilanci jako Kolín. V tabulce ji o jednu příčku níže řadí jen horší skóre. Souboj sousedů v tabulce tedy slibuje dramatickou podívanou.

Orli si v druhém kole poradili s Opavou

Orli s Opavou vyhráli, přesvědčivé to ale nebylo

Prostějov /FOTOGALERIE, DOPLNĚNO/ - Druhé vítězství si ve 2. kole Mattoni NBL připsali prostějovští basketbalisté. Ti na domácí palubovce hostili Opavu, která se ukázala jako nebezpečnější soupeř, než se před zápasem předpokládalo.

Ondrej Šoška

Ondrej Šoška: Odehráli jsme dobrý zápas

Opava - Slovenský pivot Ondrej Šoška, jenž hájí barvy nováčka nejvyšší basketbalové soutěže z Opavy, zažil opravdu hektický týden. Na jeho konci si mohl ale říci, že to byl týden velice povedený.

BK Opava

BASKETBAL: Opavské statistiky po první polovině Mattoni NBL

Opava - Jedním z možných pohledů na basketbal je okem pozorného statistika. I když je pro tým vždy nejdůležitější konečné skóre na konci utkání, které rozhoduje o úspěchu či neúspěchu, je občas zajímavé a někdy i poučné podívat se na jednotlivá utkání, hráče nebo týmy pod drobnohledem.

Z utkání BC Kolín - BK Opava (88:71).

Basketbalisté Kolína míří do Opavy

Kolín - Další duel Mattoni NBL, nejvyšší české basketbalové soutěže, sehraje ve středu tým Kolína. Jedenácté mužstvo tabulky míří na palubovku nováčka z Opavy, který je desátý.

BK Opava. Ilustrační foto.

Basketbal: Prostějov - Opava 82:66

Prostějov - Účty vyrovnány. Basketbalisté Prostějova v 17. kole Mattoni NBL vrátili opavskému nováčkovi porážku 68:83. V domácím prostředí si poradili se zónovou obranou Slezanů. Trenér BK Peter Bálint tak i ve třetím zápase na lavičce Orlů slaví vítězství.

Ian Hanavan

Orli si srovnali s Opavou účty

Prostějov - Účty vyrovnány. Basketbalisté Prostějova v 17. kole Mattoni NBL vrátili opavskému nováčkovi porážku 68:83. V domácím prostředí si poradili se zónovou obranou Slezanů. Trenér BK Peter Bálint tak i ve třetím zápase na lavičce Orlů slaví vítězství. Tentokrát 82:66.