Kreativ

ŠTÍTEK: Zámková dlažba

Z výstavby okružní křižovatky v ulici Červené Vršky v Benešově.

Asfalt je na 'kruháku' na Vrškách položený, zbývá dodělat zámkovou dlažbu

/VIDEO, FOTO/ Prakticky už jen dobudování chodníku z kostek zámkové dlažby a terénní úpravy. K tomu ještě osazení svislého dopravního značení a nalajnování toho vodorovného. Tyto práce zbývají firmám najatým na stavbu okružní křižovatky v benešovské ulici Červené Vršky k dokončení celého díla.

Pohodlné a bezpečné chodníky potřebujete jak na příjezdové cestě, tak na cestičkách a pěšinách na zahradě.

Cestou necestou

Pohodlné a bezpečné chodníky potřebujete jak na příjezdové cestě, tak na cestičkách a pěšinách na zahradě. Ať už se rozhodnete pro zámkovou dlažbu, pálené cihly, nebo přírodní kámen, životnost a vzhled jakéhokoli povrchu bude záviset na přípravě podkladu a na správném položení dlažby.

Ilustrační foto

Budou opravovat cestu v Rozcestí

Celkovou opravu místní komunikace v osadě Rozcestí chystá obec Rozvadov. V těchto dnech vyhlásila veřejnou soutěž na tuto zakázku.

V Mirovicích řádil vandal.

V Mirovicích řádil vandal

Museli bychom otočit mnoho stránek v kalendáři, abychom se dozvěděli o radosti, kterou v té době projevila v místním zpravodaji tehdejší „zapisovatelka“, že v prostoru před nádražím v Mirovicích (trať Protivín - Zdice) bude položena zámková dlažba. Ó, to bylo radosti. Pro několik metrů dlažby.

Náročná rekonstrukce podkrovních prostor ZŠ Schulzovy sady ve Dvoře Králové nad Labem přinesla pedagogům a žákům nové odborné učebny.

Projekt za 90 milionů. Schulzovy sady mají nové učebny, využijí je i malotřídky

/FOTOGALERIE/ Radnice ve Dvoře Králové nad Labem dokončila po téměř dvou letech jeden z nejnákladnějších projektů posledních let. Za rekonstrukci základní školy Schulzovy sady město zaplatilo včetně příprav 90,7 milionu Kč. Po administraci projektu pokryje náklady ve výši 61,2 miliony korun dotace z integrovaného regionálního operačního programu a státního rozpočtu. Nové prostory si může prohlédnout veřejnost během dne otevřených dveří ve čtvrtek 19. března.

Ilustrační foto.

Práce kolem kruháče v Blatné pokračují. Zavřou ulici Jiráskova

Nová okružní křižovatka u Myslivny v Blatné je na první pohled hotová a od poloviny prosince také průjezdná. Ale zbývá ještě dokončit část od kruhového objezdu po křižovatku se silnicí pod Středním odborným učilištěm, včetně tohoto místa. Stavební práce v ulici Jiráskova mají začít od 9. března.

Chodník na Špičáku už je hotový.

Obyvatelé panelového domu už šlapou po novém chodníku

Už několik dní mají nový přístup do domu obyvatelé paneláku čp. 127 - 132 na třídě Míru na Špičáku. Mají tam nově opravený chodník, který byl dlouhodobě v neutěšeném stavebně technickém stavu. Chodník je vydlážděný betonovou zámkovou dlažbou, s obrubníky a odvodněním.

Ilustrační fotografie.

Elektřina povede konečně v zemi

Technici v Lanškrounské ulici v Moravské Třebové nahrazují nadzemní elektrické vedení kabelovým vedením uloženým do země.

Ilustrační foto

Od pondělí má začít oprava chodníků v Revoluční ulici

Po pozdně letním dokončení oprav silnice v Revoluční ulici v Poděbradech by nyní měly přijít na řadu chodníky. Ty se mají uzavřít už od pondělí. Uzavírka se bude týkat chodníků po obou stranách, nově by měly být ze zámkové dlažby.

Do útulku na Štědrý den přivezli lidé dárky, dobroty i pejska.

Psí útulek v Poděbradech získal sponzora, chystá se opravit cestu

O tom, že na Vánoce se skutečně mohou dít zázraky, se přesvědčili v poděbradském psím útulku. Majitel jedné z místních firem se právě na Štědrý den rozhodl, že se stane sponzorem poděbradského psího útulku. I díky němu se tak budou mít lépe jeho zdejší obyvatelé.

Ilustrační snímek.

Bor investoval do osad

Několik investičních akcí a projektů na zlepšení života tamních obyvatel plánuje město Bor ve svých osadách, které pod jeho správu spadají.

Ilustrační foto

Letošní opravy v Novém Veselí: kanalizace v Příčné ulici nebo chodník u lihovaru

Veřejné prostranství před novoveselskou poštou a restaurací U Raka projde v letošním roce opravou. „Provedou se výměny odvodňovacích žlabů, dojde k vyrovnání nerovností u zámkové dlažby, instalují se parkové sloupy veřejného osvětlení a provedou další úpravy. Souběžně s touto opravou také dojde na rekonstrukci chodníku v ulici Dolní podél firmy Efko – karton a budovy lihovaru,“ uvedl starosta městyse Zdeněk Křivánek.

Ilustrační foto.

Ve vyškovské Tyršově ulici obnovili dětské hřiště

Vyškov - Herní plocha pro děti za Domem s pečovatelskou službou v Tyršově ulici ve Vyškově se dočkala obnovy. Vznikly zde nové herní prvky. Nový zahradní altán s pohodlným přístupem ale ocení i starší lidé. Původní asfalt pak nahradila zámková dlažba.

Současný stav Jánošíkovy ulice v Hodoníně.

Opravy Jánošíkovy ulice? Silnici i chodníky opraví v příštím roce

/FOTOGALERIE/ Po deseti letech shánění povolení a složitých jednání s místními se má v příštím roce začít s opravou silnice a chodníků v Jánošíkově ulici v Hodoníně. Zastupitelé v novém rozpočtu vyčlenili na spojení centra s nejstarší části města téměř šestnáct milionů korun.  

Ve Vestci mají nové hřiště

Ve Vestci mají nové hřiště

Nové víceúčelové hřiště vzniklo v chrudimské místní části Vestec. Dlouhodobě zde chybělo místo pro sportovní vyžití dětí i dospělých, nyní se tento stav podařilo napravit v podobě jedné stavební akce.

Most ve Svojšíně se bude rekonstruovat.

K mostu dostanou lidé nový chodník

Celková rekonstrukce silničního mostu přes řeku Mži pokračuje ve Svojšíně. V souvislosti s touto opravou buduje obec nový chodník na předmostí.

Stavební práce v ulici Červené Vršky v Benešově.

KRÁTCE: Výpadovka na Prahu je jako vesnická cesta - prach a bláto

/FOTOGALERIE/ Když prší, klouže to a špiní, když je sucho, do vzduchu se zvedají oblaka prachu. Právě tak to nyní vypadá v jedné z nejdůležitějších ulic šestnáctitisícového Benešova, Červených Vršcích. Až do února příštího roku tam probíhá stavba nového supermarketu Lidl.

V hulínské Hviezdoslavově ulici bude nový chodník.

Ve Hviezdoslavově ulici bude sloužit nový chodník

Chodci se ve Hviezdoslavově ulici setkají s dočasným omezením. Dělníci začali opravovat chodník na levé straně od ulice Holešovská po křižovatku s ulicí Sokolská. Stávající povrch z litého asfaltu vystřídá pohodlnější zámková dlažba. Chodník by měl být hotový 19. prosince.