Kreativ

ŠTÍTEK: Tři králové

Do ulic Přerova se vydaly v pátek ráno skupinky tříkrálových koledníků. Děti z církevní mateřské školy zavítaly s kasičkou i na radnici.

Tříkráloví koledníci vyšli do ulic Přerova, největší charitní sbírka začala

/VIDEO, GALERIE/ „My Tři králové, jdeme k vám, štěstí zdraví, vinšujem vám. Štěstí, zdraví, dlouhá léta, my jsme k vám přišli z daleka,“ nesl se v pátek dopoledne zpěv dětí ulicemi Přerova, kde začala tradiční charitní sbírka. Malým koledníkům požehnal v centru Sonus děkan Římskokatolické farnosti v Přerově Josef Rosenberg a popřál jim na cestu, ať jejich příchod otevírá lidská srdce.

Z rozbalení tříkrálové dárku - knížky Králíček Toby a liška Pampe od spisovatelky Jany Brnušákové - ve školní družině v berounském Závodí.

Tři králové nesou dary. Děti ve družině potěšila knížka přímo od spisovatelky

/FOTOGALERIE/ Tři králové - Kašpar, Melichar a Baltazar nesou dary do Betléma Ježíškovi. V těchto dnech se vydává i mnoho koledníků na cestu do našich domovů. Přinášejí radostnou zvěst o narození Spasitele a nabízejí lidem možnost krásného nového roku a dobrým skutkem. Jde o příspěvek Charitě na pomoc nemocným a potřebným.

V Náchodě na Běloveské se o víkendu objevily u kontejnerů první odstrojené vánoční stromky. Odvážet je budou technické služby.

Kam s vánočními stromky? Do kamen i kompostárny

Pondělní Tři Králové symbolicky ukončí vánoční a novoroční svátky. V mnohých domácnostech už postupně uklízejí výzdobu, likvidují poslední cukroví a odstrojují stromky. Kam s nimi? Někde je stačí odložit u kontejnerů, jinde by mohlo jít o černou skládku.