Kreativ

ŠTÍTEK: Vichy

Pramen Luna v jižní části Loun.

FOTO, VIDEO: Léčivá voda z lounského pramene láká i v nelehké době

V jižní části Loun, na návrší U Spravedlnosti, byl počátkem šedesátých let 20. století navrtán významný zdroj alkalické kyselky, zvaný Pramen Luna. Ten je nejhlubším minerálním pramenem v České republice, lidé si pro jeho vodu chodí i v současné covidové době.

Policie. Ilustrační foto.

Zloděj si políčil na kosmetiku

Možná si chtěla neznámá osoba zkrášlit svůj zevnějšek, možná prodala zboží někam dál. Jisté však je, že šlo o krádež.

Dva reprezentanti, Jan Opolzer a Rudolf Cogan (vpravo).

Rudolf Cogan osmý v Evropě

Nová Paka – Na mistrovství Evropy v dlouhém triatlonu ve francouzském Vichy vybojoval všestranný sportovec v dresu Česka skvělé osmé místo. Porazil tak o jedno místo svého reprezentačního spolubojovníka Jana Opolzera.

PETR SOUKUP má letos dobrý rok. V náročných a známých  triatlonech na „bedně“ nechybí.

Petr Soukup opět před Rudolfem Coganem

Jičín, Nová Paka – Z 11. ročníku Hostěnického triatlonu, který je zařazen do seriálu Krále středohoří, a jehož loňský ročník vyhrál Petr Soukup, si odnesl vítězství i tentokrát jičínský sportovec.

Rudolf Cogan.

Cogan jede reprezentovat
do Vichy

Nová Paka - Úspěšný sportovec Rudolf Cogan byl nominován na mistrovství Evropy v dlouhém triatlonu, který se uskuteční v neděli 1. září ve francouzském Vichy.

České volejbalistky blokují smeč soupeřek.

České volejbalistky porazily v přípravě Francii 3:1 a 3:2

Vichy - České volejbalistky porazily v přípravných zápasech před kvalifikačními turnaji o postup na mistrovství Evropy Francii v sobotu 3:1 a v dnešní odvetě 3:2. Třetí utkání se hraje v pondělí od 19:00 v Andrézieux-Bouthonu.

Petr Vabroušek

Vabroušek míří uspět do Vichy

Malenovice – Stále nabitý program má v letním období triatlet Petr Vabroušek, který se v neděli představí v Ironmanu ve Vichy. „V tomto lázeňském městě ve střední Francii se opět sejde výborná konkurence.

Petr Kulhánek, primátor města Karlovy Vary

OTÁZKA PRO: Petra Kulhánka,primátora Karlových Varů

Karlovy Vary -V minulém týdnu se v Karlových Varech konal kulatý stůl k zápisu lázní na prestižní seznam UNESCO. Na akci dorazila řada odborníků z ČR, ale i zahraničí. Můžete říct, co se na této akci probíralo a jaké budou další kroky k tomu, aby se lázně na seznam povedlo zapsat?

Ilustrační foto

Lukostřelkyně na ME bronzové

Nové Město nad Metují – Lukostřelkyně novoměstského Sportovního klubu a reprezentantky ČR Miroslava Černá a Lenka Kuncová, spolu s reprezentační kolegyní Markétou Sidkovou, vystřílely na mistrovství Evropy v paralympijské lukostřelbě bronzovou medaili v soutěži reflexní luk družstev žen kategorie W2 (vozíčkářky).

Ilustrační foto.

Zemřela kulturní osobnost Zlína - Jaroslav Bílý

Zlín – Zemřel dirigent Velkého dechového orchestru města Zlína Jaroslav Bílý. Umělec skonal ve svých pětasedmdesáti letech. Rozloučení ke kremaci s ním bude ve středu 21. července v 9.45 hodin v kostele svatého Filipa a Jakuba ve Zlíně.