Kreativ

ŠTÍTEK: rolnička

Diakonie Rolnička je jedním z nejvýznamnějších poskytovatelů sociálních služeb v ČR a jednička ve speciálním školství. Pomáhá dětem, dospělým, seniorům i lidem v různých životních krizích. Na Táborsku nyní její zaměstnanci šijí roušky.

Z Rolničky a jejích poboček se stala manufaktura na roušky

Pandemie koronaviru zasáhla celou Evropu, tato situace se dotkla také provozu soběslavské Diakonie Rolnička včetně jejích poboček po celém Táborsku. Neziskovou organizaci to stmelilo a proměnila se v šicí dílnu. Roušky vznikají v Soběslavi i v Táboře, v dílnách, školní jídelně i doma u zaměstnanců.

Z adventního koncertu dětského pěveckého sboru Červánek v kostele sv. Aloise v Uhlířských Janovicích.

OBRAZEM: Adventní čas zpestřil dětský pěvecký sbor Červánek

Pásmo vánočních písní v podání dětského pěveckého sboru Červánek zaznělo ve čtvrtek 19. prosince v kostele sv. Aloise v Uhlířských Janovicích. Pod taktovkou Květoslava Červeného je zazpívali žáci a žákyně místní základní školy. Sólo při písni Revertere amor zazpívala Miloslava Králová, která se také podílí na vedení Červánku. Poslední skladbu Rolničky, zpíval spolu s dětmi celý, zcela zaplněný kostel.

V SeneCura zněla cimbálová muzika.

V SeneCura zněla cimbálová muzika

Jazz, klasická hudba, filmové melodie, lidové písničky a dokonce i rock, to všechno dokáže zahrát zlínská cimbálová muzika RÉVA s typickými lidovými nástroji. O tom nás přesvědčila svým fantastickým vystoupením u nás v domově.

Karlovarské divadlo se stále vylepšuje. Teď přijdou na řadu tapety.

Tip na úterý 17. prosince: Koncert sborů

Velký vánoční koncert je přehlídkou všech pěveckých sborů, které působí na ZŠ a ZUŠ Karlovy Vary. V Karlovarském městském divadle se můžete těšit na Sluníčka, Přípravný pěvecký sbor, Rolničku, Zvoneček, chlapecký sbor TAM-TAM a také dívčí sbor Zvonek. Koncert začíná dnes v 17:17 .

ZDRAVOhrátky přilákaly zájemce o studium

Zdravohrátky v Pardubicích připravily školákům zábavu i poučení

„Víte, že při resuscitaci vám pomůže udržet potřebný rytmus, když si u toho budete zpívat písničku Rolničky, rolničky?“ Nejen tuto zajímavou informaci si odnesli žáci devátých tříd, kteří tento týden navštívili Zdravohrátky ve Střední zdravotnické škole Pardubice.

Z Česko zpívá koledy 2019 v Obecnici.

Na Příbramsku zpívalo koledy přes 300 lidí

/VIDEO, FOTOGALERIE/ K letošnímu ročníku Česko zpívá koledy se na Příbramsku přihlásily čtyři obce. Zpívalo se už tradičně v Obecnici před místní knihovnou, dále pak v Sedlčanech, v Hříměždicích u nového betléma a poprvé také v Lázu, kde akci pořádal místní turistický klub.

Z Česko zpívá koledy 2019 ve školní družině při ZŠ Beroun - Závodí.

Děti zpívaly koledy ve družině v rámci Česko zpívá koledy

/FOTOGALERIE/ Doba adventu je v plném proudu. Všichni se již těší na nejkrásnější svátky v roce, na Vánoce. Hlavně děti se již nemohou dočkat Štědrého dne. Každým rokem se schází děti školní družiny společně s rodiči na vánoční besídce. Chtějí se rodičům předvést, co si pro ně připravily. Od loňského roku se toto setkání uskutečňuje v duchu společného zpěvu pod názvem „Závodí – zpívá koledy“.

Z rozsvícení vánočního stromu na náměstí Jana Žižky z Trocnova v Čáslavi.

OBRAZEM: Vánoční strom rozsvítili také v Čáslavi

První adventní neděli se v Čáslavi slavnostně rozsvítil vánoční strom na Žižkově náměstí. Všechny přítomné nejprve přivítal starosta města Vlastislav Málek a následně vystoupily dívky z tanečního souboru základní umělecké školy, duo T’N’T’, žesťový soubor Rolnička a folklorní soubor Vrchlice.

Blanenští rozsvítili vánoční strom.

Zpívali koledy, nakupovali na jarmarku a rozsvítili strom

Blansko /FOTO, VIDEO/ - V chladném pátečním odpoledni se lidé na Náměstí republiky v Blansku zahřívali svařákem i hudbou. Mezi prodejními stánky se honosí ozdobený dvanáctimetrový stříbrný smrk, symbol nadcházejícího adventu. Na jeho rozsvícení si lidé počkali do setmění, zatím si vychutnávali bohatý kulturní program. Z pódia ho moderoval Pavel Wieser, promlouval k několika stovkám lidí, kteří se tu sešli i přesto, že mírně pršelo.

Rolničkový adventní trh v sobotu 30. listopadu přilákal desítky lidí do centra Soběslavi.

Soběslavské náměstí ožilo adventním jarmarkem

Soběslavští si v sobotu 30. listopadu zpříjemnili začátek vánočního času novou tradicí. Na náměstí Republiky společnými silami připravili trhy, soutěže a tvořivé dílny pro děti včetně koncertního pásma.

Čáslaváci rozsvítili vánoční strom.

Vánoční strom rozsvítí v Čáslavi

Ani v Čáslavi nezůstanou pozadu a v neděli 1. prosince na náměstí Jana Žižky z Trocnova slavnostně rozsvítí vánoční stromek, který tentokrát pochází ze Štrampoucha.

Pyšná Princezna – LS Rolnička Nová Paka

Vánoce na Primě s Pyšnou princeznou i Kozím příběhem

Pohádkové evergreeny, ale i televizní premiéry filmů uvede o vánočních svátcích televize Prima. Z klasických pohádek nebudou chybět Princ Bajaja, Pyšná princezna či Hrátky s čertem. Dojde ale i na novější české snímky jako Kozí příběh či premiéru koprodukční pohádky Když draka bolí hlava. Filmová nadílka dále přinese Nekonečný příběh, Vánoce a spol. či Kdo je ten pravý?  

Letošní premiérové ZDRAVOhrátky v Ústí nad Orlicí se odehrály pod patronátem Anežky České

ZDRAVOhrátky znají vítěze svého zastavení v Ústí nad Orlicí

Nasazení, rychlou reakci i šikovné ruce při hodně akčních aktivitách na letošních premiérových ZDRAVOhrátkách ve Vyšší odborné škole a střední škole zdravotnické a sociální Ústí nad Orlicí potřebovali všichni účastníci na všech sedmi pracovištích.