Kreativ

ŠTÍTEK: základní deska

Rekonstrukce kanalizace začala budováním šachty v Rooseveltově ulici

Řidiči v Chrudimi se nevyhnou okružní jízdě městem

Chrudim – Od pondělí 22. května postihne řidiče v Chrudimi dlouhodobá uzavírka části státní silnice 1/17 na hlavní Palackého třídě.Kvůli pokračujícím opravám vodovodní a kanalizační sítě tu nebude možné projet úsekem od křižovatky Palackého – Rooseveltova po křižovatku Palackého – Přemysla Otakara.

Ilustrační foto.

Varné desky stokrát jinak

Všechny vlastně vypadají skoro stejně - buď černé hladké lesklé desky, nebo jako klasický plynový sporák. Věřte ale, že mezi varnými deskami jsou diametrální rozdíly. Jak vybrat tu pravou?

Základní počítačové desky MSI.

Do detailu vytuněný podvozek vašeho počítače

O každé komponentě počítače se napíše mnoho článků. Ať už se jedná o grafické karty, procesory, zdroje, chlazení či paměti, ale upozaděn bývá základní stavební kámen - motherboard nebo chcete-li základní deska.

Operační paměti Crucial Ballistix.

Vyberte si RAMky od výrobce, který ví, co dělá

Operační paměti jsou nedílnou a důležitou součástí vašeho počítače a vyberete-li nesprávně, mohou být příčinou nejednoho problému s vaším PC. Nejlevnější modely „no-name" výrobců dokáží uživatele pořádně potrápit a naopak high-end modely v levných deskách, jsou zbytečnou investicí.

Ilustrační foto.

Ruská sociální síť VKontaktě byla terčem masivního útoku hackerů

Moskva - O zatím nejmasivnějším útoku hackerů na ruskou komunitní síť VKontaktě dnes informují ruská média. Rozhlasová stanice Echo Moskvy uvedla, že útočníci se zmocnili osobních dat a hesel desítek milionů lidí a hodlají je zpeněžit. Vedení sítě oznámilo, že jde o staré údaje z let 2011–12 a škoda prý není velká.

Herní notebook MSI GS63.

MSI představilo na veletrhu Computex 2016 novinky pro hráče

Veletrh Computex, který se v těchto dnech koná na Taiwanu, patří mezi dvě největší světové IT výstavy. Tento rok jej poprvé mohli navštívit zástupci herního portálu Grunex.com osobně, a tak vám přináší několik vlastních poznatků.

Herní operační paměti Crucial.

Jaký je rozdíl mezi normálními a herními RAMkami v počítači?

Operační paměti tvoří jeden ze základních stavebních kamenů vašeho počítače, je proto důležité vybrat ty, které za něco stojí, zejména pak pokud jste náruživý hráč nebo se čas od času vžijete do role overclockera. V tomto článku si povíme, proč se paměti označují jako „herní" a jaké výhody z toho pro uživatele plynou.

Základní desky MSI.

Vytvořte stabilní a výkonný základ svému budoucímu počítači

Chci si zahrát novou hru, ale můj PC už nestíhá. Takto si určitě každý z vás, hráčů a hráček, jednou povzdechl. Vzápětí tak nastává dlouhé hledání, porovnávání, pročítání a samozřejmě počítání. My vám to s blížícími se Vánocemi ulehčíme a doporučíme kombinaci základní desky a grafické karty od MSI.

Útulek Azyl Pes Krásný Les na Frýdlantsku.

Frýdlant přispěl na nové kotce

Frýdlant - Tři nové kotce využívá od února díky městu Frýdlant psí útulek Azyl Pes Krásný Les. Město je v útulku pro opuštěné psy a kočky postavilo začátkem roku.

Grafická karta MSI GTX 960 Gaming 2G.

MSI uvádí grafické karty GTX 960

Společnost MSI představuje nejnovější přírůstky do své řady herních grafických karet - nové MSI GTX 960 založené na nejnovějším grafickém čipu Nvidia GTX 960 Maxwell. Model MSI GTX 960 Gaming 2G navazuje na špičkové provedení a pověst nejlepších herních grafik a využívá osvědčený chladič Twin Frozr V s technologií Zero Frozr a speciálně tvarovanými lopatkami ventilátorů.

Herní notebook MSI GT80 Titan s mechanickou klávesnicí.

MSI na veletrhu CES 2015 předvedla novou éru PC gamingu

Společnost MSI, přední výrobce počítačového hardwaru, vtrhla do nového roku 2015 se spoustou herních novinek včetně prvního herního notebooku s integrovanou mechanickou klávesnici GT80 Titan SLI nebo notebookem s herní dokovací stanicí GS30 Shadow, který získal ocenění CES Innovation Award.

Počítač Lynx PowerMedia XXL.

Počítač Lynx PowerMedia XXL: výkon a design ohromující, cena nepodstatná

Tato extrémně výkonná počítačová sestava pravděpodobně nebude trhat rekordy v prodejích a pozitivně neskončí ani v poměru cena-výkon, ale potěší ty uživatele, kteří chtějí mít jen to nejlepší. Nechte se unášet na vlnách luxusního designu a strhujícího výkonu nového Lynx PowerMedia XXL.

Pozvánka na MSI Gaming Roadshow 2014.

Už brzy odstartuje předvánoční MSI Roadshow 2014

Společnost MSI opět vyráží představit své nejnovější herní noťasy, počítače a komponenty. Přijďte na přednášku, na které se dozvíte zajímavosti a výhody jednotlivých použitých technologií a vychytávek MSI.

Ilustrační foto.

S bezpilotními letouny se dá dělat leccos, i porno

Washington - Bezpilotní letouny nemusí sloužit jen k zabíjení teroristů či špehování cizích států, přinejmenším podle tvůrců zřejmě historicky prvního protiválečného a erotického filmu, natočeného právě za pomoci dálkově řízeného létajícího stroje. Počin vzbudil pozornost nejen filmových kritiků.

Jak snadno přetaktovat procesor.

Zvyšte si zadarmo herní výkon s novými odemčenými procesory od Intelu

Jistě jste se někdy ocitli v situaci, kdy jste pobíhali po virtuálním bojišti mezi létajícími projektily nebo se řítili po klikaté závodní dráze nadměrnou rychlostí. V těchto a celé řadě dalších případů velkou měrou ovlivňuje právě váš skill, zda nepůjdete do respawnového limba nebo neskončíte střechou dolů v příkopě.

Základní deska MSI Z97 Gaming.

MSI Z97 Gaming: podvozek pro každého hráče

Pokud si chcete zahrát nejnovější herní tituly, musíte počítat s tím, že novinky vyžadují stále vyšší výkon. Sílu vašeho herního stroje předurčuje samotný základ, na kterém jej postavíte. 

Notebook MSI GS70.

Ostrý a tenký jako břitva: herní notebook MSI GS70

Jen pár dní poté, co společnost MSI představila své herní základní desky, grafické karty, nejnovější technologie a hlavně herní notebooky na MSI Roadshow 2013 po vysokých školách, máme příležitost vám ukázat ten nejtenčí a přesto výkonný 17" herní notebook MSI GS70.

Bagr likviduje zbytky památníku u hotelu Grand.

Prkýnkáři mají smůlu, pomník zmizel

Šumperk – Torzo komunistického památníku u hotelu Grand v Šumperku již zmizelo. Kamenný podstavec i základní desku odstranily bagry. O likvidaci zbytečného monstra rozhodla šumperská radnice. O své neoficiální sportoviště tak definitivně přišli milovníci jízdy na prkně, prostor u Grandu byl jejich oblíbeným místem.

Torzo památníku u hotelu Grand v Šumperku nechá radnice odstranit.

Torzo komunistického pomníku v Šumperku brzy zmizí

Šumperk – O své „sportoviště" brzy přijdou šumperští skateboardisté. Torzo komunistického pomníku na náměstí Svobody nedaleko hotelu Grand totiž zanedlouho zmizí. Šumperská radnice rozhodla o jeho odstranění, v těchto dnech Podniky města Šumperka vybírají dodavatele prací.

Torzo památníku u hotelu Grand v Šumperku nechá radnice odstranit.

Torzo pomníku u Grandu brzy zmizí

Šumperk – O své „sportoviště" brzy přijdou šumperští skateboardisté. Torzo komunistického pomníku na náměstí Svobody nedaleko hotelu Grand totiž zanedlouho zmizí. Šumperská radnice rozhodla o jeho odstranění, v těchto dnech Podniky města Šumperka vybírají dodavatele prací.

Součástí venkovní učebny je nejen konstrukce samotné haly, ale také nové vybavení, které je pro práci zedníka nezbytné.

Zedničtí učni mají novou učebnu pro praktickou výuku

Neratovice – Mladí učni, kteří se na neratovickém učilišti učí zednickému řemeslu, mají od tohoto týdne k dispozici nové prostory. V těch mohou uvádět do praxe své teoretické znalosti, a zlepšovat tak své dosavadní dovednosti.

FLAMENGO. Zleva: Pavel Fořt, Vladimír Mišík, Jan Kubík, Vladimír „Guma“ Kulhánek, Jaroslav „Erno“ Šedivý a Ivan Khunt.

Kuře v hodinkách ční i dnes jako maják v moři plytké pop music

Brno /VIDEO/ - Po 40 letech znovu vychází u Supraphonu album Kuře v hodinkách skupiny Flamengo, která jednu ze základních desek českého rocku natočila v sestavě se zpěvákem Vladimírem Mišíkem. K původní nahrávce přibyly bonusové písně Každou chvíli, Týden v elektrickém městě a alternativní singlová verze Kuřete v hodinkách. Nový mastering z původních pásů umožnil vytěžit maximum z originální nahrávky na CD.  "Zároveň nabídne i mimořádný a výpravný booklet Karla Halouna s kompletem textů, jež bude obsahovat také zcela neznámé nebo nikdy nepoužité fotografie kapely, pro tehdejší vydavatelství v sedmdesátých letech nepřijatelné," informoval za vydavatelskou společnost Supraphon Zdeněk Brouček.

Zimní stadion v Rosicích.

V Rosicích se opět bruslí, na zkoušku

Rosice /FOTOGALERIE/ – Zimní stadion v Rosicích na Brněnsku znovu ožil. Po nucené půlroční přestávce způsobené katastrofálním technickým stavem ledové plochy se na něm od Štědrého dne opět prohání bruslaři. Veřejnému bruslení se stadion po opravách otevřel zatím na zkoušku.

Začala rekonstrukce podloží Mariánského sloupu

Mariánský sloup je z náměstí již pryč, na řadě je podloží

Rakovník – Z Husova náměstí v Rakovníku byl už před časem odvezen Mariánský sloup k restaurování. Nyní začaly práce na opravě podloží. Právě špatný stav podloží zapříčinil, že se Mariánský sloup vychýlil z osy, a to až o několik desítek centimetrů.

Vizualizace letiště v Neředíně, sociální zázemí a bufet

Výstavba zázemí na letišti v Neředíně má zpoždění

Olomouc /VIZUALIZACE/ – Elita českého a slovenského parašutismu, vyznavači ultralightu a létání obecně, ale ani lidé, kteří navštěvují olomoucké letiště v Neředíně se do konce prázdnin s největší pravděpodobností nedočkají plánovaného otevření nové budovy.

Vizualizace letiště v Neředíně, sociální zázemí a bufet

Stavba vyhlídky na letišti v Neředíně má zpoždění

Olomouc /VIZUALIZACE/ – Elita českého a slovenského parašutismu, vyznavači ultralightu a létání obecně, ale ani lidé, kteří navštěvují olomoucké letiště v Neředíně se do konce prázdnin s největší pravděpodobností nedočkají plánovaného otevření nové budovy.

Půlmílový kříž je zmíněn už v německo jazyčném  průvodci Vrbnem z roku 1888. Nepodařilo se sice zjistit jak a kdy zanikl, ale z iniciativy místních byl obnoven na svém původním místě.

Půlmílový kříž stával nad Vrbnem už před 150 lety

Vrbno pod Pradědem /FOTOGALERIE/ - Hned vedle vrcholu hory Kopřivník poblíž Anenské myslivny stával dávno zapomenutý kříž, který se v historických záznamech objevuje jako takzvaný Půlmílový kříž. V pátek 26. listopadu byl tento kříž na svém původním místě obnoven.

Robert Justych a Marek Mřihlad.

Obrali rodiny o 20 milionů. Čekají na rozsudek

Brno – Slíbili postavit dům, vzali si zálohu a pak se přestali ozývat. Taková byla cesta k rychlému zbohatnutí Marka Mřihlada a Roberta Justycha z kuřimské realitní společnosti Reality z Lipé. Oba se od pondělka zpovídají z podvodu u Krajského soudu v Brně. Poprvé před soudem stanuli letos v květnu.