ŠTÍTEK: zmrzlina

Ilustrační snímek.

Zmrzlina z náplavky

Přiznáváme, že tenhle tip nám dodal náš sesterský časopis Gurmet, protože má zrovna článek o nejbožštějších zmrzlinách.

Flambované banány

Rychlovka: Flambované banány

Banana Foster: Autorem receptu na flambované banány v karamelové omáčce je Paul Blangé z Brenan's Restaurant, který tuto pochoutku zhotovil již v roce 1951 pro Richarda Fostera. Pro opalování banánů se používá banánový likér nebo vaječný koňak. Podávají se na vanilkové zmrzlině a s polevou z hnědého cukru, skořice a másla. Cherry Jubilé: Jedinečné flambované černé třešně se stejně jako Banana Foster podávají na vanilkové zmrzlině a měly by být horké, ne-li ještě hořící.

Finty a pasti v obchodech

Finty a pasti v obchodech

Obchodníci si mnou ruce. Moc dobře vědí, jak vystavit zboží, aby co nejvíce přitahovalo pozornost. Mnohé jejich triky ale vůbec nepostřehnete. Vše je podřízeno tomu, aby zákazník nechal u pokladny hodně peněz.

Stop emočnímu hladu!

Stop emočnímu hladu!

Stres, nervozita, úzkost, zklamání, pocit opuštěnosti – kdo by něco takového občas nezažil? A kdo by si v tom liboval? Když duše trpí, snažíme se najít způsob, jak ji zase vrátit do pohody. Tohle úsilí se ovšem snadno zvrtne – třeba v takzvaný emoční hlad…