Kreativ

ŠTÍTEK: Svatošské skály

40. ročník Novoroční běhu na Svatošské skály.

FOTO: Novoroční běh na Svatošské skály opět otevře sportovní rok na Karlovarsku

Tradičním „otvírákem“ sportovního roku na Karlovarsku je Novoroční běh na Svatošské skály, v pondělí v pondělí 1. ledna 2024 se poběží už po jedenačtyřicáté! Závod, který od prvního ročníku v roce 1984 až dodnes pořádá náš nohejbalový klub SK Liapor, je vypsaný jako veřejný silniční běh pro všechny věkové kategorie mužů i žen od 16 let až po veterány a veteránky.

Novoroční běh na Svatošské skály pod taktovkou SK Liapor Karlovy Vary tradičně zahájí nový sportovní rok v kraji.

OBRAZEM: Novoroční běhy zahájí sportovní rok 2022 nejen v Karlovarském kraji

První víkend roku 2022 se ponese nejen v Karlovarském kraji v běžeckém duchu. Nový sportovní rok totiž tradičně otevře novoroční běh, který se uskuteční na čtyřech místech, a když ani to běžcům nebude stačit, mohou zamířit do Kadaně na závody v rámci Zimního běžeckého poháru či na Běh samurajů, který bude na programu v Chodově.

Novoroční běh na Svatošské skály tradičně zahájil novou běžeckou sezonu běžců Karlovarského kraje. Celkem se postavilo v Doubí v první lednový den na start prvního závodu roku 2020 sto dvacet běžců.

Novoroční běh na Svatošské skály přetavil v triumf klan Coufalových

Mrazivé počasí, které doprovázelo první závod nové běžecké sezony v Karlovarském kraji, který se tradičně uskutečnil první lednový den roku 2020 pod názvem 37. ročník Novoročního běhu na Svatošské skály a uspořádal ho SK Liapor Witte Karlovy Vary, přilákalo na startovní rošt, jenž byl přichystán v Doubí u veteriny, celkem sto dvacet běžců.

Ilustrační foto.

Sportovní rok 2017 odstartuje tradiční Novoroční běh z Doubí na Svatošské skály

Karlovy Vary – Stejně jako každý rok už více než tři desítky let zahájí nový sportovní rok na Karlovarsku „Novoroční běh na Svatošské skály". Nejprestižnější z plejády sportovních akcí, které mají v názvu magické slůvko „Novoroční", pořádá už po 34. nohejbalový oddíl SK Liapor Witte Karlovy Vary v neděli 1. ledna 2017.

Ze silvestrovských oslav a novoročního sportování.

Novoroční běh na Svatošské skály oslavil třiatřicítku rekordní účastí

Karlovy Vary – Rekordní počet lidí se v první den roku 2016 hodinu před polednem postavil na start Novoročního běhu na Svatošské skály. Tradiční „otvírák" nové sportovní sezony úspěšně dokončilo 134 běžců a běžkyň, a to je nejvíc, kolik jich pořadatelé z nohejbalového klubu SK Liapor Witte Karlovy Vary za celou více než třicetiletou historii závodu napočítali.

Ilustrační foto.

Ligu běžců Karlovarska uzavřel Karlovarský kros

Karlovy Vary – Opona spadla, Liga běžců Karlovarska je u konce. Celoroční seriál šestatřiceti závodů, který tradičně zahájil 1. ledna 2015 Novoroční běh na Svatošské skály, zakončil v sobotu 33. Karlovarský kros. Účast byla velmi slušná, cílem hlavního závodu na šest kilometrů proběhlo celkem 85 startujících, z toho 63 v mužských a 22 v ženských kategoriích.

Ilustrační foto

Na Ohři už brzy zazní „Ahoooj!“

Karlovarský kraj - Vodácká sezona je takříkajíc před startem a řeka Ohře, druhý největší levostranný přítok Labe, se začne hemžit rafty, kánoemi a kajaky. V sobotu se uskuteční odemykání Ohře pod hlavičkou Dronte. Někteří vodáci už ale odemkli řeku daleko dříve. Poslední dvě sezony pak byly pro vodáckou turistiku v kraji nepříznivé. Sucho i opačný extrém si pohrály s provozem na Ohři i s obsazeností kempů. Podle vodáků je naše řeka po Vltavě druhým vodácky nejzajímavějším tokem v republice.

Ilustrační foto.

Sportovní rok 2015 odstartoval tradičně novoročním během

Karlovy Vary – Už více než tři desítky let otevírá sportovní rok na Karlovarsku Novoroční běh na Svatošské skály. Počet lidí, kteří se jedenáct hodin po silvestrovském půlnočním přípitku dokážou postavit na start šest a půl kilometru dlouhého závodu, už přesáhl šest stovek!

Vítězem závodu se stal favorizovaný sokolovský atlet Pavel Procházka.

Sportovní rok 2013 odstartoval Novoroční běh na Svatošské skály

Karlovy Vary – Nádherné počasí, které by spíš než na první den roku pasovalo na první jarní den, vítalo v úterý účastníky jubilejního 30. ročníku Novoročního běhu na Svatošské skály. Sešlo se jich ve všech kategoriích 105, což je druhá nejvyšší účast ve třicetileté historii závodu.