Kreativ

ŠTÍTEK: Stará radnice (Künzelsau)

Nasvícení v různých barvách budovy Muzea - kulturní památky Weisův dům.

Adventní čas ve Veselí nad Lužnicí

Myšlenkou, jak nahradit tradiční adventní program ve Veselí nad Lužnicí, v době stávajících opatřeních, se zabývalo vedení Kulturního domu a připravilo alternativní program na všechny adventní víkendy.

Regionální muzeum v Náchodě.

Kdo si hraje, nezlobí! Muzeum shání hračky místní výroby

Muzeum Náchodska pořádá do března 2021 sbírku hraček místní výroby, zejména produkce firem KOVODRUŽSTVO, KOVAP a KADEN. Dárci mohou kromě hraček samotných nosit také katalogy, popřípadě staré fotografie s danými hračkami. Pokud doma máte nějaký předmět, kterého se nechcete vzdát, a přesto si myslíte, že je zajímavý a byl by přínosem pro připravovanou výstavu, budeme velmi rádi, půjčíte-li nám jej alespoň po dobu jejího trvání. Vděčni budeme také za zapůjčení fotografií, popř. jiných listin, které si budeme moci oskenovat.  

Komentované krmení žiraf si budou moci užít příchozí v sobotu v Zoo Jihlava. Začíná v jedenáct hodin dopoledne.

Tipy na víkend 2. až 4. října: Zoo slaví Den zvířat, Brod rozezní tramspké hity

K oslavě Světového dne zvířat se v sobotu připojí jihlavská Zoo. Brontosauři revival zahrají v sále Staré radnice v Havlíčkově Brodě, Třebíč láká na koncert i blešák, Jemnice i Moravské Budějovice ožijí divadlem. Horácké divadlo v Jihlavě pobaví příchozí slavnou hrou Scapinova šibalství, v Meziříčí vystoupí Štístko a Poupěnka. Před návštěvou akce doporučejeme ověřit si její konání přímo u pořadatele. Kvůli náhlým změnám v covidových opatřeních se situace mění velmi rychle.

Brontosauři revival

Brontosauři revival vystoupí zítra v Havlíčkově Brodě

Brontosauři revival – folková kapela, která se rozhodla hrát tvorbu nejúspěšnějších folkových písničkářů Jana a Františka Nedvědových, vystoupí v pátek 2. října v sále Staré radnice v Havlíčkově Brodě od sedmi hodin večer.

Listování

Přijďte se podívat na vtipné představení

Dnes v sále Staré radnice v Havlíčkově Brodě diváky čeká scénické čtení LiStOVáNí: Špeky spolu s herci Pavlem Oubramem a Věrou Hollou. Začátek od půl osmé večer.

Ilustrační foto

Dernisáž: Buď připraven!¶

Letos v září uplynulo 100 let od okamžiku, kdy skauting zapustil kořeny v Hranicích. Ohlédnutí za prvním stoletím hranických skautů nabízí do neděle 20. září výstava na Staré radnici.

Ilustrační foto

Dernisáž: Buď připraven!¶

Letos v září uplynulo 100 let od okamžiku, kdy skauting zapustil kořeny v Hranicích. Ohlédnutí za prvním stoletím hranických skautů nabízí do neděle 20. září výstava na Staré radnici.

Zbigniew Jan Czendlik

Zbigniew Jan Czendlik vystoupí se svou talk show Postel hospoda kostel

V sále Staré radnice v Havlíčkově Brodě vystoupí zítra od sedmi hodin Zbigniew Jan Czendlik. Obsahem talk show Postel hospoda kostel je vyprávění příběhů z jeho života osobního i jiného, to vše s humorem jemu vlastním. V průběhu devadesáti minut se tak dotkne problematiky současného světa, o kterou se s diváky rád otevřeně podělí.

Fasáda radnice se už vyloupla do krásy, opravy se ale týkaly i interiérů. Ty veřejnost může vidět během Táborských setkání v září.

Stará radnice v Táboře už září

Pomalu končí dvouleté rozsáhlé opravy táborské Staré radnice na Žižkově náměstí, která byla v letech 1876-78 novogoticky přestavěna Josefem Niklasem.

Bezuliční busking na Maratonu hudby.

Festival odstartuje Kožená s jedinečným koncertem. Umělci vystoupí i v kuchyni

Hudební událost roku. Tak se mluví o čtvrtečním koncertu pěvkyně Magdaleny Kožené a jejího manžela, dirigenta Sira Simona Rattla v brněnské vile Tugendhat. Exkluzivní vystoupení je jedním z největších lákadel letošního ročníku festivalu Maraton hudby, který začíná právě ve čtvrtek a potrvá až do neděle.

Komentovaná prohlídka po Brně. Ilustrační foto

Za bezhlavou jeptiškou do centra Brna. Strašidla představí při sérii prohlídek

Perchtu z Rožmberka alias Bílou paní zná snad každý, kdo někdy vkročil do některého z hradů a zámků v republice. Méně lidé ale ví, že svou Bílou paní má i Brno. Tedy, že jich má dokonce hned několik. Podrobnosti nejen o nich se lidé dozví na jedné z letních tematických komentovaných prohlídek města. Místní turistické informační centrum jich i letos nabízí celou sérii.  

vernisáž

Přijďte na výstavu do galerie

Galerie výtvarného umění v Havlíčkově Brodě, Galerie Měsíc ve dne, České Budějovice a Město Havlíčkův Brod zvou na výstavu fotografií PETRKOV – Daniel Reynek & Jiří Škoch.

Indiáni. Ilustrační foto.

Víkend na Zlínsku nabídne Indiánský den, ale také třeba dobrou hudbu

Poslední červnový víkend se na Zlínsku ponese ve znamení hudby a zábavy pro všechny. Ještě v pátek můžete nakoupit dobroty na Klobuckém hospodářském trhu či si užít Hrátkobraní v parku Komenského ve Zlíně. Přímo o víkendu vás čeká v Halenkovicích Indiánský den, dobrou zábavu slibuje i letní párty, na kterou si můžete zajet do areálu kroměřížského výstaviště. To rozezní kapely Motus a Pantock. 

Červeno-černá výzdoba s číslovkou 600, která připomíná založení Tábora v březnu 1420 se v úterý 16. června rozšířila do Palackého ulice i na Žižkovo náměstí.

Tábor pokračuje ve výzdobě k výročí

Červeno-černá výzdoba s číslovkou 600, která připomíná založení Tábora v březnu 1420 se v úterý 16. června rozšířila do Palackého ulice (praporky) i na Žižkovo náměstí (k vlaječkám na jižní straně a výzdobě na radnici čp. 2 přibyl prapor na stožáru v jihozápadním rohu před Starou radnicí).

Trutnovský rituál byl dodržen. Po průvodu městem putoval šestimetrový kovový drak na věž Staré radnice.

Šestimetrový drak visí na radniční věži. Za čtyři roky zamíří do Brna

/VIDEO, FOTOGALERIE/ Rekordně velký model Měsíce, sedmimetrová loutka rytíře, velká celodenní hra s mnoha překvapeními, program s mottem O našem lese. Takové měly být původně trutnovské dračí slavnosti Už ho nesou! Pandemie koronaviru důmyslný scénář dvoudenní události, původně nachystané na začátek května, přeškrtla. Hlavní rituál nicméně nezůstal Trutnovanům odepřen. V sobotu večer vyprovodily desítky lidí draka v průvodu od kina na Krakonošovo náměstí, kde byl vyzdvižen na věž Staré radnice. Setrvá tam do září. Organizátoři ze spolku Trutnov - město draka už mají v hlavě velký cíl, spojený s rokem 2024 a výročím 1000 let od jedné pověsti.

Výstava kočárků babičky Boženky v Městském kulturním středisku Náměšť nad Oslavou.

V čem kdysi vozili děti? Ukáže výstava historických kočárků

Historické kočárky jsou od počátku týdne k vidění ve výstavní síni Stará radnice v Náměšti nad Oslavou. „Návštěvníci si mohou prohlédnout krásné kočárky z počátku minulého století nebo z padesátých a šedesátých let,“ řekla Kateřina Roušová z Městského kulturního střediska v Náměšti nad Oslavou.  

NÁVRHY. Konverze bývalé radnice s pivovarem Pavla Fuchse z 2. ročníku magisterského studia Fakulty architektury ČVUT v Praze.

Vrátí se někdy Staré radnici zašlý lesk a sláva?

Baroko i renesanci v sobě snoubí budova takzvané Staré radnice ve Veselí nad Lužnicí. Její osud je však stále nejistý. Soukromý vlastník by ji rád vidě lv rukou místní samosprávy, avšak kamenem úrazu je cena historického objektu.