Kreativ

ŠTÍTEK: banán

Radek Tihlář.

Draky opouští "Banán"

Šumperk- Hokejový tým prvoligových Draků opouští v závěru sezony jeden hráč za druhým, odchod gólmana Radka Tihláře ale je malou senzací.

Ilustrační foto

Nákupní košík Deníku

Náchod - Cenové srovnání, které jsem provedli 19. února v některých náchodských velkoobchodech.

Mladí pánové bravurně zvládali i smažení palačinek na sporácích našich předků.

Děti vařily slováckú zelicu a flambovaly banány

Modrá - (fotogalerie) Fantazii se meze nekladou, takové bylo motto zimního vaření v archeoskanzenu v Modré v sobotu 16. února. Na tradiční akci vznikla ve velkomoravských chýších nejrůznější jídla od královského bažanta, přes slováckú zelicu až po flambované banány.

Ilustrační foto

V tuzemsku se exotické ovoce prosazuje jen výjimečně

Ostrava - Ikdyž tuzemské obchody sovocem a zeleninou mohou lidem nabízet exotické zboží ztéměř celého světa, zákazníci zůstávají spíše věrní klasickým druhům, banánům, pomerančům, mandarinkám, jablkům, případně grapefruitům.

První sklizeň banánů.

Banány vám vyrostou i v obýváku

Východní Čechy - Je však třeba vsadit na novou variantu banánovníku Picolo (Musa Cavendish), která je vhodná pro pěstování v bytech. Přitom se nemusíme bát, že rostlina probourá strop – dorůstá maximálně do výšky 120 centimetrů.

Pan hokejista. Centr první pětky HC Mattoni René "Hrouda" Hromádka si připsal v utkání s Farmáři tři body.

V Ostrově se nadělovalo

OSTROV NAD OHŘÍ - V rámci šestého kola Ústeckého krajského přeboru zavítalo do Ostrova mužstvo Farmářů z Trstěnic a odvezlo si příděl v podobě „dvanácti banánů“.

Ilustrační foto

Jablka jsou luxus, stojí víc než banány!

OLOMOUC - Sáhnout pořádně hluboko do peněženky musí zákazníci z Olomoucka, pokud si chtějí koupit obyčejná jablka. Obchodníci je v těchto dnech, kdy je sklizeň v plném proudu, prodávají až za 45 korun za kilogram. Sadaři z regionu přitom však nejoblíbenější české ovoce nabízejí za zlomek této částky.

Ilustrační foto

EU otevře trh rozvojovým zemím

BRUSEL - Evropská unie dnes schválila otevření svého trhu dovozům veškerého zboží z osmi desítek chudých zemí Afriky, Karibiku a Tichomoří. Ministři pro rozvojovou spolupráci se však zatím nedohodli, zda se přechodná období na bezcelní dovoz budou kromě rýže a cukru týkat také banánů.

Ilustrační foto

Důchodci z Bischofshofenu budou pěstovat banány

VÍDEŇ - Rakousku hrozí, že se stane "banánovou republikou". Pojmem se totiž možná za několik let stanou banány z Bischofshofenu. Zahrada domova důchodců v rakouském středisku zimních sportů se má proměnit v banánový sad.