Kreativ

ŠTÍTEK: banán

Hokej - ilustrační foto.

KHL řešila rasistický incident, na útočníka Hedberga létaly banány

Moskva - Vedení Kontinentální hokejové ligy udělilo Spartaku Moskva pokutu 700 tisíc rublů (zhruba 227 tisíc korun) za rasistické chování jeho fanoušků. Při středečním utkání Spartaku s Medveščakem Záhřeb, za který hraje švédský útočník tmavé pleti Edwin Hedberg, přistály na ledě dva banány.

Na Palackého náměstí ve Slavkově u Brna si lidé vychutnali asi osmiminutový silvestrovský ohňostroj doplněný hudebním doprovodem.

Silvestr na Vyškovsku? Stařík si chtěl dopřát, kradl banány

Vyškovsko – Domluvil se prý s kamarádem, že ho navštíví. Ten ale, než k němu do Brněnské ulice Vyškovan dorazil, usnul. Jeho děti pak na hosta, který se začal ve dvě ráno hlasitě návštěvy domáhat, zavolaly strážníky. Místo u kamaráda v noci ze Silvestra na Nový rok tak muž málem skončil na služebně městské policie. Po jejím příjezdu na místo se ale vše vysvětlilo a uklidnilo. Právě tato událost byla nicméně jediným větším vzrušením, které po dobu své silvestrovské služby vyškovští strážníci zažili.

Michaela Štofková.

Od kocoviny pomůže mléko, banán i zázvor

Kdyně – Jak zvládnout ráno po bujarém silvestrovském večírku a jak se vypořádat s kocovinou radí Michaela Štofková ze Kdyně, výživová poradkyně a odbornice na čínskou medicínu.

Ilustrační foto.

Od kocoviny pomůže mléko, banán i zázvor

Jak zvládnout ráno po bujarém silvestrovském večírku a jak se vypořádat s kocovinou radí Michaela Štofková ze Kdyně, výživová poradkyně a odbornice na čínskou medicínu.

Ústečtí hokejisté (žlutí) předvedli v posledním utkání roku senzační obrat z 0:4 na 6:5.

Nadílka se nekonala, plán nevyšel

Kladno – Hokejisté Kladna trestuhodně odmítli návrat do čela tabulky první ligy. Po sedmi gólech od Litoměřic si nechali v Ústí nad Labem nasázet o jeden banán méně. Podlehli 5:6, přičemž stovky jejich fanoušků se mohly ve 26. minutě tetelit blahem, poněvadž Rytíři zvýšili Dvořáčkem na 4:0!

Běh na 2 míle ve Zlíně. Vítězná E.Janečková v ročním poháru časy po přepočtu

V prosincovém Běhu na 2 míle vítězný banán nejvíc chutnal Andreji Višněvskému

Zlín – Suverénním vítězem prosincového Běhu na 2 míle ve Zlíně se stal domácí čtyřiadvacetiletý atlet Andrej Višněvský, který dosáhl v 3,2 kilometru dlouhém závodu na rovinaté trati v Přílukách, času 10:41. Druhý v závěrečném, dvanáctém podniku letošní sezony skončil se čtyřiatřicetisekundovou ztrátou Petr Harnoš s TPCA Bike Teamu, bronzovou příčku vybojoval časem 11:16 další zlínský běžec Jan Bezslezina.

Jan Homola z kapely Wohnout při koncertu.

„Jsme klubová kapela,“ myslí si Jan Homola z Wohnoutů

Polička – Kapela Wohnout si na české klubové scéně dokázala za poslední dvě dekády vybudovat silnou pozici. Na koncertech mívají vyprodáno hlavně kvůli své originalitě, energii a známým hitům jako jsou třeba Banány nebo Svaz českých bohémů.

Ilustrační foto.

Sokoleč sfoukla lídra z Polep, góly zařídila dvojice Auer – Čáp

Sokoleč – Čekal se vyrovnaný souboj dvou mužstev z horních pater tabulky nejnižší krajské soutěže. Pro oba možná vrchol sezony. Ale ouha. Sokoleč si celkem snadno poradila s lídrem z Polep, kterému na cestu domů nasázela čtyři banány. A díky tomu jsou v čele tabulky borci poděbradské Bohemie.

Štítná nad Vláří - Baťov (0:4).

Krajský přebor: Provodov deseti banány zesměšnil nováčka

Region – To byla nadílka. Málo vídaných 10 branek museli v předehrávce 14. jarního kola krajského přeboru strávit fotbalisté Slušovic. Nováček tvrdě narazil na nejzkušenější celek soutěže z Provodova, kde zářil zejména čtyřgólový Matěj Velev. V duelu o první místo slavil úspěch Holešov, jenž doma přehrál Morkovice a přezimuje v čele s luxusním náskokem pěti bodů.

Autorky knížek Kateřina Balcarová a Veronika Chládková.

Veganky si daly místo kapra hlívu a je z toho kuchařka

Česká Třebová – „Zelenou kávu? Tu nemáme," omlouvá se s úsměvem číšník, a tak padá volba na čaj z čerstvých surovin. Pro mě laté, stejně jako před rokem, kdy jsem se v českotřebovské kavárně sešla poprvé s Kateřinou Balcarovou a Veronikou Chládkovou nad jejich knižní prvotinou – veganskou (nejen) kuchařkou Místo vejce banán. Kreativní veganky totiž napadlo dát si místo kapra hlívu, a je z toho další kuchařka…

Kamarádky u sítě: Lucie Šafářová a gratulace Petře Kvitové

Extravangantní tenis? Šafářová má nehty "Bucie", Kvitová září s banánem

Singapur - Jak se motivovat na konec sezony? České tenistky na Turnaji mistryň "zdobí" zajímavé slogany. Lucie Šafářová si nechala na nehty napsat "Team Bucie", jelikož hraje čtyřhru s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou (a právě tak si říkají). Petra Kvitová zas dostala od svých trenérů tričko s nápisem "banana crosscourt better".

DVANÁCT BRANEK padlo v Neštěmicich. Domácí fotbalisté (modré dresy) porazili Modrou vysoko 8:4.

GALERIE: Modrá si přivezla osm banánů

Neštěmice - Nedělní zápas krajského přeboru mezi Neštěmicemi a Modrou byl rozhodnutý už v prvním poločase. Domácí vedli 5:0 a hosté bez vyloučeného brankáře Kratochvíla byli rádi, že nakonec zmírnili porážku na hokejových 8:4.

Ilustrační foto.

Kdo dřív přijde, dřív kompostuje

Nová Paka – Před objektem technických služeb nestála v pondělí ráno fronta na banány jako v osmdesátých letech minulého století, ale na kompostéry za více jak půl milionu korun.

Ilustrační foto.

Mužstvo Ostré nasázelo nováčkovi I.B třídy pět banánů

Ostrá – Souboj týmů, které v přípravě jen vítězily, vyzněl jednoznačně ve prospěch celku z vyšší soutěže. Mužstvo Ostré, které bude hrát v nadcházející sezoně krajský přebor, porazilo na svém trávníku nováčka nejnižší krajské soutěže z Pátku čtyřbrankovým rozdílem. Hosté tak po dvou vítězných střetnutích nad Poříčany a Sokolčí okusili, jak chutná porážka.

Vyškovská punková kapela Čertovy květy zažívá nyní malé znovuzrození.

Jenom o životě. Politice se punkeři z Čertových květů vyhýbají

Vyškov /BAVÍ NÁS Z PÓDIA/ – Učitelka na základní škole mu prý řekla, že jeho zpěv připomíná vytí vlka na měsíc. Přesto s ním Michal Marast alias Banán pravidelně vystupuje. A spolu s vyškovskou punkovou skupinou Čertovy květy, kterou pokračuje seriál Vyškovského deníku Rovnost Baví nás z pódia, slaví úspěchy.

Koncert kapely Wohnout v litomyšlské Kotelně.

„Deset kilo banánů a dvacet kilo banánů...“

Litomyšl – Lístky beznadějně vyprodané. V Kotelně nebylo skoro k hnutí. Nikomu to ale nevadilo. Všichni přišli v pátek za jediným cílem. Poslechnout si oblíbenou skupinu Wohnout. Zážitek to byl vskutku parádní.

Ilustrační foto

Český rekord: s banány dorazily do krámu drogy za miliardu

Praha - Pytlíčky s více než 100 kilogramy krystalického kokainu, za což by se při pouličním prodeji drogy naředěné ke konzumaci dala utržit částka dosahující kolem miliardy korun, se ve středu našly v zásilce banánů z Kolumbie určené pro obchod ve Zbraslavi na okraji Prahy. Droga tam podle všeho namířeno neměla; jako pravděpodobné se zdá, že cílovou adresou byla původně i jiná země, ale pašerákům jejich plány nevyšly.

FOTBAL - ilustrační foto.

Feyenoord půjde kvůli nafukovacímu banánu před disciplinárku UEFA

Nyon - Feyenoord Rotterdam čeká disciplinární řízení kvůli rasistickému chování jeho fanoušků v utkání Evropské fotbalové ligy s AS Řím. UEFA v pondělí oznámila, že nizozemskému klubu hrozí trest také kvůli tomu, že jeho příznivci odpalovali pyrotechniku a házeli předměty na hřiště a rovněž kvůli nedostatečné pořadatelské službě.

AS Řím si poradil i s horkou půdou v Rotterdamu

Skandální zápas v Holandsku. Banán? To není rasismus, zní z Feyenoordu

Rotterdam - Rvačky, světlice a banán. Ne, tenhle zápas si v Nizozemsku nedají za rámeček. Opět se ukázalo, že fanoušci Feyenoordu Rotterdam nejsou z těch bezproblémových. Největší skandál ve čtvrteční odvetě Evropské ligy proti AS Řím? Obří nafukovací banán. "Náhodou" přistál u Gervinha, fotbalisty tmavé pleti. 

Marek Tóth vpravo zdraví soupeře po utkání // SK Kladno -TJ Slavia Louňovice 2:2 , Divize B 2013/14, hráno 10.8.2013

Rakovníku nasypali osm banánů

Rynholec – Ač fotbalisté divizního Kladna v přípravě rozcupovali SK Rakovník poměrem 8:2, nechtěl kouč Ivan Pihávek výkon svých svěřenců komentovat.

Ilustrační foto.

Produktivita Čelákovic nesla kýžené ovoce

Praha – V pražském Xaverově se střetly dva regionální celky v dalším přípravném utkání. Čelákovický Union změřil své síly s celkem Slovanu Lysá nad Labem. Z vysokého vítězství se radoval celek hrající krajskou fotbalovou I.A třídu, Lysá dostala šest banánů.

Ilustrační foto.

Vykáň kráčí od jednoho vítězství k druhému

Praha – Od vítězství k vítězství kráčí v přípravě fotbalisté Čechie Vykáň, lídr krajské I.A třídy. Ti v dalším kole zimního turnaje v pražských Štěrboholích porazili mužstvo Kunic. Sokovi nasázeli pět banánů. O den později pak porazili i divizní Úvaly.

 Jak vypadá DNA banánu? Jako plivanec ve zkumavce. Takový byl jeden z experimentů, který lidé uviděli v sobotu na hvězdárně v Brně. Oslavili tak 206. narozeniny slavného přírodovědce Charlese Darwina. Právě planetárium nově nabízí pořad O původu druhů.

Lidé viděli na hvězdárně býčí spermie

Brno – Jak vypadá DNA banánu? Jako plivanec ve zkumavce. Takový byl jeden z experimentů, který lidé uviděli v sobotu na hvězdárně v Brně. Oslavili tak 206. narozeniny slavného přírodovědce Charlese Darwina. Právě planetárium nově nabízí pořad O původu druhů, který je věnovaný Darwinově evoluční teorii.

Ilustrační foto.

Po hodech přišel půst v podobě třinácti banánů

Turnov - S nečekaně vysokou porážkou se o víkendu z hlavního města vraceli turnovští florbalisté, kteří nestačili na Sokol Mukařov. Ač hosté v zápase brzy vedli, odvezli si domů debakl 4:13 a tabulkový sešup na 5. místo. Přitom na střely Turnov vyhrál 39:31!

Ilustrační foto.

BTL Moravia vozí ovoce nejen na vánoční stůl

Vrbno pod Pradědem - Když se řekne Vánoce, mnohým z nás se vybaví třeba prostřený vánoční stůl s mísou ovoce, banány, pomeranče, mandarinky, jablka, ořechy. Aby se k nám exotické ovoce dostalo, musí ho někdo dovést.

Ilustrační foto

Čankovice nasázely favorizované Jiskře Skuteč třináct „banánů"

Chrudim - V 7. kole hokejového meziokresního přeboru odpadly z vedoucího kvarteta po porážkách hned dva týmy. V čele tabulky tak zůstal pouze tandem, v současné době zdá se nejlepších mužstev soutěže. Čtyřgólovými trefami se mohli pochlubit Poloprudský (Jezbořice), Peřina (Čankovice), Mario (Vysmátý zmije). Rozhodnutí DK: Čmejrek (Třemošnice) stop na pět zápasů.

Veronika Chládková a Kateřina Balcarová.

Místo vejce banán aneb Cesta (nejen) do veganské kuchyně

Česká Třebová – Když si ke mně přisednou dvě mladé ženy, které očekávám, mám už objednané laté. Co si asi dají? Říkám si. Bez kafe s mlíkem si život nedovedu představit. „Pomerančový džus, prosím," odpovídají usměvavé ženy objednávkou na můj první dotaz a doplňují: „S pitím problém nebývá, ale v restauraci problémy občas nastávají…"

Ilustrační foto

Brazilské firmy převezmou amerického distributora banánů Chiquita

Sao Paulo - Brazilské společnosti Grupo Cutrale a Safra Group se dnes dohodly na převzetí amerického distributora banánů Chiquita Brands International v transakci za celkem 1,3 miliardy dolarů (28,4 miliardy Kč). Firmy to sdělily poté, co akcionáři Chiquity v pátek odmítli plánované spojení firmy s irským ovocnářským podnikem Fyffes, a otevřeli tak dveře výhodnějšímu návrhu z Brazílie.

Ilustrační foto

Fronty na ovoce, maso i toaletní papír. Shánělo se pod pultem

Náchod /SERIÁL DENÍKU/ - Vzpomínáte si, jak se žilo před listopadem 1989? Co jsme dělali? Jak jsme se bavili? V čem se život od té doby změnil? Dnes pokračuje retro seriál Deníku, který nám život v době před revolucí připomíná. Tentokrát se věnujeme nakupování.

Fotbal - ilustrační foto

Šéfa italského fotbalu stihl trest. Za "pojídače banánů" má půl roku distanc

Nyon - Disciplinární komise Evropské fotbalové unie UEFA udělila předsedovi italského svazu Carlu Tavecchiovi zákaz činnosti na šest měsíců za rasistickou poznámku. Před srpnovými volbami popsal některé africké hráče v Serii A jako "pojídače banánů", což vzbudilo velký rozruch. Svá slova později označil za nevhodná a omluvil se.

MIG 21 VYRÁŽÍ NA CESTY. S novými písničkami, které jsou každá jiná a každá krásná. Jako holky, jak tvrdí jejich autoři.

Písně vznikají různě. Třeba vás praští list banánu

Praha /ROZHOVOR/ - Napsali společně hudbu a text k více než šedesáti písním. U příležitosti vydání posledního ALBA skupiny MIG 21, jehož jsou také autory, byli Jiří Macháček a Tomáš Polák vyzváni ke vzájemnému rozhovoru, který by zmapoval způsob jejich spolupráce. Marně.