Kreativ

ŠTÍTEK: Blok

Petro Porošenko

Směr Západ? Porošenkův blok podle průzkumů vyhrál volby

Kyjev - Vítězem ukrajinských parlamentních voleb se stal Blok Petra Porošenka. Vyplývá to ze tří průzkumů provedených u volebních místností, o nichž informovala agentura Unian. Zisk prezidentského bloku se pohybuje mezi 22 a 23 procenty. Na druhém mís je Lidová fronta premiéra Arsenije Jaceňuka s odstupem jednoho až tří procent. Jaceňuk si možná udrží i premiérské křeslo. 

Josef Suchý.

Vyšly Slzy věcí básníka duše Josefa Suchého

Lesní Jakubov - Zásluhou brněnského nakladatelství Barrister et Principal vyšel na počátku roku pozoruhodný a čtenářsky objevný výbor z poezie, prózy a překladů Josefa Suchého (1923 - 2003) Slzy věcí.

Jana Bobošíková

Suverenita - Blok Jany Bobošíkové změnila název i vedení

Praha – Suverenita – Blok Jany Bobošíkové změnila dnes název na Českou suverenitu a vedení převzala Jana Volfová. Rozhodli o tom dnes delegáti sjezdu strany. ČTK to řekl vedoucí jejího tiskového odboru David Štěpán. Bobošíková ČTK řekla, že to neznamená její odchod z politiky, zůstává předsedkyní volebního bloku Hlavu vzhůru. Oba subjekty mají podobné zaměření a budou úzce spolupracovat jako dvě politické eurorealistické síly, uvedly Volfová i Bobošíková.

52. ročník Zlín Film Festivalu.

Zlín Film Festival je tu. Vyberte si, kam zajít

Zlín -  Filmový festival je bezpochyby největší kulturní akcí, která se ve Zlíně každoročně koná. Jeho součástí je také letos celá řada doprovodných akcí. Na kterou zajdete vy? Vyberte si!

52. ročník Zlín Film Festivalu.

Zlín Film Festival je tu. Vyberte si, kam zajít

Zlín -  Filmový festival je bezpochyby největší kulturní akcí, která se ve Zlíně každoročně koná. Jeho součástí je také letos celá řada doprovodných akcí. Na kterou zajdete vy? Vyberte si!

Ukrajinští poslanci.

Ukrajinští poslanci se porvali kvůli jazykovému zákonu

Kyjev – V ukrajinském parlamentu dnes padaly rány pěstí, a dokonce tekla krev. Vášně mezi zákonodárci vyvolal zákon, který má umožnit používat ruštinu jako oficiální jazyk u soudů, v nemocnicích a na úřadech v ruskojazyčných oblastech.

Ilustrační foto.

Studenti se rozloučí se semestrem hudbou

Zlín – Studentská party Indie Night, určená především milovníkům britské hudby, proběhne za pár dnů pro tento semestr naposledy. Loučit se bude 24. dubna ve velkém stylu. Do zlínského klubu Blok 12 dorazí baskytarista skupiny Tata Bojs Marek Huňát alias Mardoša. Od 20 hodin se ujme role dýdžeje.

THE SCOFFERS. Liberecká grunge kapela vznikla teprve v roce 2010. Její kytarista Vojtěch Růzha se rozhodl uspořádat koncert tří kapel Student's Day v harcovském Klubu Vlak.

Oslaví den studentstva rockem a beatboxem

Liberec -Vojtěch Růzha z liberecké kapely The Scoffers se rozhodl oslavit 17. listopad muzikou, a tak uspořádal koncert tří kapel a popůlnoční jamování v harcovském Klubu Vlak na vysokoškolských kolejích v bloku A.

Tymošenková zpochybňuje prezidentské volby

Kyjev - Podle poražené kandidátky Julije Tymošenkové poznemanaly prezidentské volby na Ukrajině rozsaáhlé podvody. Proto pověřila právníky, aby vypracovali žalobu na neregulérnost voleb.

Ilustrační foto.

Festival Jeden svět slaví ve Zlíně desáté narozeniny

Zlín - Mezinárodní filmový festival o lidských právech Jeden svět slaví desáté narozeniny. Letošní ročník je věnován Do Aun Schan Su Ťij, nositelce Nobelovy ceny míru a lidem v Barmě, které utlačuje brutální vojenský režim.