Kreativ

ŠTÍTEK: Jan Nosek

Hodonínský orchestr

Vyprodáno, hlásí hodonínský orchestr. Proto bude generálka veřejná

Hodonín – Tak velký umělecký zážitek slibuje Slavnostní koncert Hodonínského symfonického orchestru, jenž se uskuteční 20. listopadu, že jsou již zcela vyprodané vstupenky. Vedení hudebního tělesa se podařilo na nečekaný zájem rychle zareagovat. Příznivci vážné hudby mají možnost vyslechnout veřejnou generální zkoušku.

Prušánky dokončují radnici

Prušánky - Opravy radnice v Prušánkách, které začaly 7. dubna, pomalu finišují. Lidé po celou dobu museli úředníky navštěvovat na provizorně zřízených pracovištích. To by mělo skončit 31. října, kdy má být vše hotové. V obci dostanou také kompletně novou zeleň a postaví se zde nový sběrný dvůr.

Ilustrační foto.

Propadlá silnice se dočká opravy. Definitivní?

Josefov, Lužice - Silnice mezi obcemi se již po několikáté propadla kvůli poddolování. Společnost Lignit Hodonín se ji rozhodla definitivně opravit. Kvůli tomu se omezí autobusová doprava a objížďka přítíží okolním obcím, pro Josefov je to však výhoda. Opravy mají trvat dva měsíce.

Julie Vašíčková z Prušánek

Má sto pět let. Na světě je stále ráda

Prušánky - Zažila pád Rakouska – Uherska, okupaci fašistů nebo rozklad Sovětského svazu. Na světě je už déle než jedno století. Řeč je o Julii Vašíčkové z Prušánek. Podle všeho nejstarší obyvatelce hodonínského okresu. Osmého května se dožila už sto pěti let.

Julie Vašíčková z Prušánek

Má sto pět let. Na světě je stále ráda

Prušánky - Zažila pád Rakouska – Uherska, okupaci fašistů nebo rozklad Sovětského svazu. Na světě je už déle než jedno století. Řeč je o Julii Vašíčkové z Prušánek. Podle všeho nejstarší obyvatelce hodonínského okresu. Osmého května se dožije už sto pěti let. Významné jubileum se svou rodinou oslavila vsobotu. „Cítím se dobře. Je to krásné. Opravdu krásné. Dožít se takového věku není nic zvláštního. Doposud mám za sebou zcela normální život. Takový domácí,“ říká sympatická oslavenkyně, jež pochází s devíti dětí. Sama je nejstarší.

Ilustrační foto

Studentské orchestry vystoupí potřinácté

Opava - Základní umělecká škola Václava Kálika již 13 let zve do Opavy přední studentské orchestry. V minulosti se mezi nimi objevily soubory jak z Česka (například Pražský studentský orchestr, Achi piccoli z Police nad Metují nebo Dechová harmonie Janáčkovy konzervatoře Ostrava), tak ze zahraničí (mimo jiné z finského města Kajaani, lotyšské Valmiery či maďarské Nyiregyházy).

Krásná houslistka.

Vánoční mše: Ryba i Pavlica

Hodonín - Dvě vánoční mše, z konce 18. století a z konce 20. století, uslyší posluchači při obou vánočních koncertech v Hodoníně.

Ilustrační foto.

Rozhlas do šrotu nepatří

HODONÍNSKO – Vesnice a městečka na Hodonínsku pořád využívají obecní rozhlas, přestože objevily i nové technologie, jako jsou kabelová televize nebo internet. Zařízení instalované většinou vsedmdesátých letech je náročné na údržbu, a proto se vněkterých obcích rozhodli rozhlas zmodernizovat.

Nové hřiště

Prušánky mají nové hřiště

PRUŠÁNKY - V areálu školy otevřeli víceúčelové hřiště. Sportoviště má umělý povrch a je přístupné v každém počasí kromě sněžení.

Ilustrační foto

Chcete teplou vodu? Teď už musíte platit

HAVLÍČKŮV BROD – Proč nemáme teplou vodu? Ptají se nespokojení obyvatelé v okolí brodského Smetanova náměstí. V minulosti mohli otočit červeným kohoutkem i po desáté večer a sprchovali se teplou. S tím je konec.