Kreativ

ŠTÍTEK: Petr Štěpán Petrović-Njegoš

Valašská Rally 2016

Jubilejní 35. ročník Valašské rally ovládl Černý

/FOTOGALERIE/ Úvodní podnik domácí soutěžácké rallye 35. ročník Rocksteel Valašské rally opanoval stylem start cíl pilot Jan Černý se spolujezdcem Petrem Černohorským. Posádka Škody Fabia S 2000 totiž opanovala sedm z osmi měřených testů s náskokem téměř půl minuty na druhého Romana Odložilíka.

Vítězové Rocksteel 35. Valašské rally Jan Černý (vpravo) a Petr Černohorský na závěrečné tiskové konferenci.

Vítězové rallye zdraví čtenáře

Valašské Meziříčí - Pilot Jan Černý se spolujezdcem Petrem Černohorským nedali v sobotu při pětatřicátém ročníku Valašské rally svým konkurentům šanci. Se Škodou Fabia dokázali projet nejrychleji sedm z osmi měřených rychlostních zkoušek a na dalšího v pořadí nasbírat náskok téměř půl minuty.

Kostelec nad Orlicí - náměstí - ilustrační fotografie

Kostelec dal více než milion za kamery

Kostelec nad Orlicí - Poškodili mu automobil, ale viník se nenašel. Problém byl v tom, že se celý incident stal pod rouškou noci a žádní svědkové ho neviděli. Pomoci mohla kamera, ta ale nefungovala. To se v Kostelci stalo před několika měsíci. Nyní je vše jinak.

Roman Kresta se chystá znovu na start v rally.

Být Škoda Fabia R5 dřív, možná bych na Barumce startoval, přiznal Kresta

Zlín – /ROZHOVOR/ Ikona zlínské Barum Rally ani letos chybět nebude. Za volant ovšem neusedne, teprve podruhé od roku 1995. Řeč je o trojnásobném vítězi podniku Romanu Krestovi, jenž bude sledovat výsledky vozů ze své stáje. Novou Škodu Fabia R5 osedlá Jaromír Tarabus se spolujezdcem Danielem Trunkátem, se Škodou Fabia S2000 bude bojovat Jan Černý s navigátorem Petrem Černohorským juniorem. Mistr České republiky z let 2000 a 2001 start zamítl.

Jezdec rally Jan Černý z Příbrami při ukázkových jízdách.

Jezdec rally Jan Černý: Dělám vše pro to, abych zkušenosti ukázal v Příbrami

Příbram /ROZHOVOR/ – Fanouškům českého rallysportu jistě nebude potřeba představovat Jana Černého z Příbrami, jenž má před sebou přelomovou sezonu. O víkendu se dokonce „jede Šumava" a tak po nocích s týmem pobíhá v dílně s nářadím kolem závodních aut. V dílně jsme si povídali o nadcházející sezoně, pocitech ze světových jízd a také o Rally Příbram.

Slavnostní přísaha vojínů základní vojenské služby v Lipníku nad Bečvou. Ilustrační foto.

Před deseti lety skončila povinná vojna

Praha /ROZHOVOR, INFOGRAFIKA/ – Vladislav Drotár je stará vojna. Jako devatenáctiletý mladík ze Šumperka musel v roce 1987 narukovat do pohraniční roty ve Znojmě. „Byla to směsice strachu, ztráty času a hlavně obavy, protože jsem šel na dva roky. Především mi ale vadila ztráta svobody," vzpomíná na chvíle, kdy dostal povolávací rozkaz. Přesto si myslí, že ho vojna naučila sebeovládání.

Strážníci kontrolují dětská hřiště či pískoviště, kde se mohou nacházet nebezpečné injekční stříkačky.

Na Rychnovsku se stříkačky objevují 
i na hřištích

Rychnovsko - Nálezy použitých injekčních stříkaček pohozených v křoví nebo u dětského hřiště se bohužel nevyhýbají ani rychnovskému okresu. Městští strážníci se shodují: Občas k těmto nálezům dochází a zabránit jim není jednoduché.

Strážníci kontrolují dětská hřiště či pískoviště, kde se mohou nacházet nebezpečné injekční stříkačky.

Stříkačky se objevují 
i na hřištích

Rychnovsko – Nálezy použitých injekčních stříkaček pohozených v křoví nebo u dětského hřiště se bohužel nevyhýbají ani rychnovskému okresu. Městští strážníci se shodují: Občas k těmto nálezům dochází a zabránit jim není jednoduché.

Ilustrační foto

Dostat se na záchytku není „jen tak“, v okrese totiž chybí

Rychnovsko – Pod sníženým dohledem – taková jsou některá města v okrese ve chvíli, kdy musí městská policie vyrazit s opilcem na záchytku. Nejbližší se totiž nacházejí až v Hradci Králové a Pardubicích, hlídka je proto mimo město někdy až tři hodiny.

Zadržení lupiče.

Velký bratr „nehlídá“ klid všude

Rychnovsko – Kradlo se a krást se bude. To je bohužel smutná realita, kterou zjemňuje fakt, že v okrese zloději neřádí tak často jako v jiných regionech.Přesto však lapkové ročně  napáchají nemalé škody. Města i soukromí majitelé nejrůznějších objektů se proto snaží nachytat je při činu.

Odchyt psa - ilustrační foto

Města jsou „páníčky“ desítek
opuštěných psů, stojí to tisíce

Desetitisíce korun putují ročně z městských a obecních kas do útulků v okrese. Ztráta či v horším případě úmyslné opuštění psa není zadarmo. Zvíře totiž není věc, což koneckonců říká i nový občanský zákoník, který začne platit s příchodem nového roku. Změny, které se jich týkají, však čtyřnozí mazlíčci pocítí především na vlastní „chlupy" a města díky nim neušetří.

JEAN CLAUDE OCHOTNĚ ZAPÓZOVAL u jednoho ze svých obrazů. Žena v kuchyňce se ochotně podělila  o výsledky svého kuchařského umění. Pod pokličku mohla včera nahlédnout i veřejnost.

Někdo chce začít nový život, jiný se jen dostat k alkoholu

Kostelec n. O. – Již řadu let je pobytové středisko součástí města. Přesto jej mnozí občané nepřijali za své a bývalá kasárna na kraji Kostelce považují spíše za „kouli na noze". Proti řadě předsudků, které mezi veřejností kolují, mají bojovat i takové  akce, jako byl čtvrteční den otevřených dveří.

JEAN CLAUDE OCHOTNĚ ZAPÓZOVAL u jednoho ze svých obrazů. Žena v kuchyňce se ochotně podělila  o výsledky svého kuchařského umění. Pod pokličku mohla včera nahlédnout i veřejnost.

Někdo chce začít nový život, jiný se jen dostat k alkoholu

Kostelec n. O. – Již řadu let je pobytové středisko součástí města. Přesto jej mnozí občané nepřijali za své a bývalá kasárna na kraji Kostelce považují spíše za „kouli na noze".Proti řadě předsudků, které mezi veřejností kolují, mají bojovat i takové  akce, jako byl včerejší den otevřených dveří.

Disciplina TUG OF WAR (přetahovaná)

Na rakovnickém cvičišti závodili psi z celé republiky

Rakovník – Na rakovnickém kynologickém cvičišti se konaly první místní PIT BULL SPORT závody. Přihlášených bylo téměř 50 psů ze všech koutů České republiky. Soutěžilo se v několika disciplínách a ve dvou kategoriích – psi a feny. Vše zahájil předtančením aerobic klub Angels.

Ilustrační foto

Města na Rychnovsku prý své občany pomocí kamer 'nešmírují'

Rychnovsko – Bezpečněji, ale také pod dohledem – tak se mohou cítit obyvatelé měst, která využívají kamerový systém. „Někteří lidé mají obavu, že je 'šmírujeme'. Především ti, kteří bydlí na sídlištích," svěřuje se velitel městských strážníků v Rychnově nad Kněžnou Miloš Friml.

Ilustrační foto

Města prý své občany „nešmírují“

Rychnovsko – Bezpečněji, ale také pod dohledem – tak se mohou cítit obyvatelé měst, která využívají kamerový systém. „Někteří lidé mají obavu, že je 'šmírujeme'. Především ti, kteří bydlí na sídlištích," svěřuje se velitel městských strážníků v Rychnově nad Kněžnou Miloš Friml.

Z Mogul Rallye Šumava Klatovy.

Rozhodnuto. Šumavské rally se jedou!

Klatovy – Závěr loňské rallye sezony byl poznamenán několika tragickými nehodami, proto se objevila řada úvah o zrušení závodů, a to včetně populární Rallye Šumava. To ale nehrozí.

Ilustrační fotografie.

Bezpečnou cestou pro vysvědčení

Rychnovsko - Policisté i městští strážníci dnes hodlají dohlédnout na klidné ukončení školního roku. Řidiči by měli sundat nohu z plynu.

Tradiční Kostelecká pouť na Palackého náměstí v Kostelci nad Orlicí.

Pouť a výstava mění dopravu

Kostelec n. O., Častolovice – Řidiče během víkendu čekají omezení či uzavírky v ulicích a komplikace při parkování

Ilustrační foto

Jedna služebna na svátky osiří

Rychnovsko - Do práce od pátku do neděle nepůjdou strážníci v Týništi nad Orlicí. Policisté a hasiči nezbytný pořádek zajistí.

Compromysh se nechali vyfotit u pokerového stolu

Compromysh vyhráli anketu Deníku, v soboru křtí klip

Příbram /PŘÍBRAMSKÝ OTÍK, ROZHOVOR/ - Vítězem kategorie Kapela roku v hudební anketě Příbrasmkého deníku Příbramský Otík se stala skupina Compromysh. Kapela chce poděkovat všem kamarádům, fanouškům, rodině a zároveň blahopřeje i vítězům v ostatních kategoriích.

V kategorii Kapela roku stále drží první příčku příbramská skupina Compromysh

Benefiční fest bude v Bohutíně

Bohutín – Velká voda v severních Čechách za sebou zanechala daleko větší následky, než se média zmiňují. Jsou místa, kde na pomoc druhých čekají marně, protože se o nich jednoduše neví. Jedním z nich je rekreační areál Kristýna, který se nachází poblíž obce Hrádek nad Nisou.

Ilustrační foto.

Policejní kotce se před prázdninami vyprázdnily

Rychnovsko – Stěhování, úmrtí v rodině, nemoc, špatná finanční situace – tak mohou vypadat některé z řady nejrůznějších důvodů, proč se lidé rozhodnou zbavit psa, nejlepšího lidského společníka.

Ilustrační foto.

Přívaly vody ohrožují i horaly

Rychnovsko – O klid přicházejí v době mimořádných srážek i obyvatelé horských a podhorských oblastí. Všichni, kdo si mysleli, že před pohromou vodního živlu jsou mimo nížiny v bezpečí, se hluboce mýlili. Dokazují to pondělní příklady sesuvů půdy promáčeného terénu. Na Rychnovsku voda napáchala škody na komunikacích ve třech případech a bouře způsobila přerušení dodávky elektrického proudu v domácnostech Rychnova nad Kněžnou a okolí a Javornicka.

Pohled na řádění zloděje. Ilustrační foto.

Loupí se i mimo zimní sezonu

Rychnovsko – Hlavním obdobím, kdy zloději atakují objekty v rekreačních oblastech, bývá čas od podzimu do jara. To ovšem není žádnou zárukou, že by v létě lupiči odpočívali. Rekreační objekt na Kostelecku kdosi vyloupil s překvapující drzostí – po důkladné prohlídce si naložil několik kusů starožitného nábytku s jistotou, že ho nikdo nepřistihne.

Ilustrační foto.

Statečnost se starším výslovně nedoporučuje

Rychnovsko – „Paní, mohla byste mi rozměnit pětitisícovku?“ „Mohl bych se u vás prosím napít?“ – To jsou vějičky, na které se snaží nachytat zloději seniory. Před důvěřivostí varují policisté při besedách, které vedou například v klubech důchodců či v domech s pečovatelskou službou. Takové setkání strážníků a starších občanů proběhlo právě tento víkend v Kostelci nad Orlicí.