Kreativ

ŠTÍTEK: transsexualita

Ministryně označila homosexualitu za nemoc

Turecké sdružení na obranu práv homosexuálů v úterý v Istanbulu podalo žalobu na ministryni Aliye Selmu Kavafovou kvůli tomu, že označila homosexualitu za nemoc, která by se měla léčit. Asociace žádá její omluvu.

Ředitel festivalu Mezipatra Aleš Rumpel odpovídá online.

Ředitel festivalu Mezipatra odpovídal on-line

Brno /ON-LINE/ - Ředitel kontroverzního festivalu Mezipatra Aleše Rumpel odpovídal v online rozhovoru na otázky čtenářů o filmové přehlídce, která od pátku startuje v brněnských kinech.

Berlínem pochodovaly stovky tisíc homosexuálů

Berlín /FOTOGALERIE/ – Několik set tisíc lidí, podle organizátorů až 550.000, se v sobotu v Berlíně zúčastnilo každoročního pochodu homosexuálů a příslušníků dalších sexuálních menšin.

Ilustrační foto

Americký transsexuál porodil druhé dítě

San Francisco- Druhé dítě přivedl na svět americký transsexuál Thomas Beatie. Porod proběhl přirozeně a bez komplikací, novorozený chlapeček je zdravý. První dítě, dcerka Susan Juliette, se narodila v červnu 2008. Obě děti vznikly pomocí umělého oplodnění.

Ilustrační foto.

Průvod sexuálních menšin se přesunul z Brna do Tábora

Tábor - Za měsíc se v Táboře uskuteční festival Queer Pride, setkání nejen gayů a lesbiček. Brno se loni stalo historicky prvním českým městem, jehož ulicemi prošel průvod hrdosti gayů, leseb, bi- a transsexuálů. Nyní je na řadě Tábor.

Duhová vlajka zavlála na ulicích Sao Paula letos již podvanácté.

Sao Paulem protančily miliony homosexuálů

Sao Paulo, Brazílie /FOTOGALERIE/– Největší průvod homosexuálů, lesbiček a transsexuálů na světě prošel v neděli ulicemi brazilské finanční metropole Sao Paula. Podle odhadů se demonstrace proti násilí a diskriminaci zúčastnily tři až pět milionů lidí.

Ilustrační foto.

Olomouc hostí tři filmové festivaly

OLOMOUC - Olomouckým divákům se v průběhu listopadu představí hned tři nové filmové festivaly. Je libo životopis Edith Piaf, dokument o transsexuálech nebo drama z Paraguaye? Na své si přijdou zejména příznivci nekomerční produkce.

Ilustrační foto

Pochod homosexuálů Varšavou má být největší z dosavadních

VARŠAVA - "Přehlídka rovnosti", tedy sobotní pochod homosexuálů, transsexuálů, bisexuálů i heterosexuálů ve varšavských ulicích, vyvolává v katolickém Polsku spory. Ale metropole je liberálnější než třeba venkov a má od nedávna i liberální starostku. Ta, na rozdíl od svého předchůdce Lecha Kaczyńského, nevyslyšela volání po zákazu. Ale pořadatelé z obavy před odpůrci, kteří chystají protidemonstrace, přesnou trasu dlouho tajili.