Kreativ

ŠTÍTEK: jas

Volejbalistky Jiskry Domažlice. Eva Tomanová stojí zcela vpravo.

Tomanová převzala medaili Otakara Koutského

Plzeň – V plzeňském kulturním domě JAS se uskutečnilo slavnostní jednání výboru Plzeňského krajského volejbalového svazu u příležitosti konání oslav devadesáti let českého volejbalu. Pozvání na tuto akci přijal i sám předseda Českého volejbalového svazu Zdeněk Haník.

Podzimní mlha na Padrti.

Pazderník: Brdy si zaslouží lepší budoucnost

Příbram /FOTOGALERIE/ - Brdy jsou stále atraktivnějším pohořím uprostřed Čech. Podle mnoha místních a turistů ze všech koutů republiky jim ale něco schází. Především je to absence služeb pro návštěvníky v podbrdských obcích a městech. Je tam málo míst, nebo žádná pro ubytování, lidem schází funkční rozhledna na Třemšíně a v neposlední řadě by uvítali další trasy pro turisty a také cyklisty.

Ilustrační foto.

Lidí bez práce na rozdíl od jiných míst ubylo

Jindřichohradecko – „Nezaměstnanost na Jindřichohradecku za červenec klesla nejvíce z celé České republiky,“ sdělila zástupkyně ředitelky Úřadu práce v Jindřichově Hradci Hana Budínová.

Dřevěné hračky z Jasu Stráž nad Nežárkou se brzy stanou historií.

Hračkářské družstvo Jas chystá výpovědi

Stráž nad Nežárkou – „V pátek jsme obdrželi dopis z výrobního družstva Jas ze Stráže nad Nežárkou, kde nám oznamují, že v následujícím měsíci zahájí propouštění,“ uvedla ředitelka Úřadu práce v Jindřichově Hradci Stanislava Zemanová.

Turnovské divadelní studio TOM.

Tanvaldský člunek se opět roztočí

Tanvald – Divadelní člunek se vzhledem k počtu přihlášených souborů vejde do jednoho dne. XXII. ročník oblastní divadelní přehlídky dospělých hrajících dětem O Zlatý člunek města Tanvaldu 2010 se v Městské kině Jas koná ve čtvrtek 15. dubna.

Betlém z dílny Jany Pulcové z Hluboké nad Vltavou.

Na betlém v lískovém oříšku musí být nálada

České Budějovice – Ze sportovního světa si vypůjčila název rubrika Českobudějovického deníku – Štafeta. Každý týden si její účastníci předávají na stránkách Deníku otázky, jako se na atletických stadionech předává štafetový kolík.

Ilustrační foto.

Za vybraný sklad po sedmi letech vězení

České Budějovice, Jindřichohradecko – Krajský soud včera uznal tři muže ze severních Čech vinnými zločinem krádeže se způsobením škody velkého rozsahu.

Dřevěné hračky z Jasu Stráž nad Nežárkou se brzy stanou historií.

I dnešní děti za sebou tahají kačera

Jižní Čechy, Stráž nad Nežárkou – Pořídit dětem raději jednu kvalitní dřevěnou hračku než několik plastových. To radí všem rodičům sdružení Arnika v rámci projektu Zdravá planeta pro zdravé děti.

Dřevěné hračky si v prodejně řemeslných výrobků Domestika v českobudějovické Rabenštejnské věži vybírá Zuzana Čerklová se svými dcerami čtyřletou Zuzankou.

I dnešní děti za sebou tahají kačera

České Budějovice – Pořídit dětem raději jednu kvalitní dřevěnou hračku než několik plastových. To radí všem rodičům sdružení Arnika v rámci projektu Zdravá planeta pro zdravé děti.

Výstava A přece se točí se stala součástí 41. ročníku filmové amatérské soutěže HAF, která probíhala v kině Jas v Tanvaldě.

Festival HAF 2009 zná vítěze

Tanvald /FOTOGALERIE/ - Výstava A přece se točí se stala součástí 41. ročníku filmové amatérské soutěže HAF, která probíhala v kině Jas v Tanvaldě.

Kulturní tipy

Okres Louny - Na jaké kulturní a společenské akce můžete vyrazit od soboty 26. do pondělí 28. září.

Kromě klasických promítaček (viz obrázek) bude v tanvaldském kině také zbrusu nové zařízení pro digitální promítání. Na snímku promítač Miroslav Medlík.

V tanvaldském kině představí první 3D snímek

Tanvald - Při příležitosti Tanvaldských slavností nabídne nově zdigitalizované kino Jas divákům první 3D film. Od října pak bude tanvaldské kino jako jediné v okrese promítat digitálně i v běžném programu.

Ilustrační foto

Českým pilotům gripenů končí čtyřměsíční mise v Pobaltí

Litva – Českým pilotům stíhaček Jas-39Gripen končí po čtyřech měsících jejich první novodobé nasazení vzahraničí. Oochranu vzdušného prostoru tří pobaltských členů NATO se starali čtyři měsíce, od září tento úkol přebírají jejich němečtí kolegové.

Ilustrační foto

Čerstvá kohoutková, stačí říct

Pokud spatříte samolepky s tímto textem (v českém a anglickém jazyce) na dveřích hotelů, penzionů, restaurací a kaváren, můžete si být jisti, že vám zde načepují vodu z vodovodu.

Vikariátní pouť ve Stráži nad Nežárkou.

Děti se vydaly do století prokletí

Stráž nad Nežárkou/AKTUALIZOVÁNO/FOTO/ - To je dobře, že se tu ve Stráži něco děje. Vtomto duchu bylo v pátek slyšet hlasy zdejších školáků, kteří se účastnili vikariátní poutě nazvané Když století Stráží proletí. Doplněno o fotogalerii.

Tanvaldské Městské kino Jas. Na snímku promítač Miroslav Medlík.

Kino Jas se zařadí ke špičce

Tanvald - Nejnovější hollywoodské premiéry, 3D snímky, sportovní utkání nebo přenosy z Metropolitní opery v New Yorku. To vše čeká na tanvaldské diváky po plánovaném přechodu kina Jas na digitální technologii.

Ilustrační foto.

Jas na prodej? Pravda je jiná

Stráž nad Nežárkou - Výroba hraček v hračkářském družstvu Jas pokračuje bez omezení dál, na prodej je jen jedna uvolněná výrobní hala.