Kreativ

ŠTÍTEK: Galerie Harfa

Michal Nesvadba připravil pro děti představení Michal k snídani.

Tipy na úterý 21. července

Přemýšlíte o tom, jak strávit dnešní den? Podívejte se níže na několik tipů a třeba si zrovna nějaký vyberete.

Kouzelník Pavel Kožíšek dnes vystoupí na střeše obchodního centra Harfa.

Tipy na čtvrtek 16. července

Přemýšlíte o tom, jak strávit dnešní odpoledne či večer? Nabízíme vám několik tipů, které vám možná usnadní rozhodování.

Česká revival kapela ABBA CZ zahraje nesmrtelné hity legendárních Skandinávců.

Tipy na čtvrtek 9. července

Přemýšlíte o tom, jak strávit dnešní den, ať už po návratu ze zaměstnání nebo v rámci prázdnin? Nabízíme vám pár tipů.

Skupina Penta získala ve Vysočanech brownfield pro výstavbu téměř tří stovek bytů.

Skoro 300 bytů v širším centru města. Ve Vysočanech vyroste nový bytový komplex

/FOTOGALERIE/ Do proměny Vysočan v moderní čtvrť se zapojí investiční skupina Penta. Poblíž stanice metra Českomoravská koupila aktuálně nevyužívaný pozemek mezi ulicemi Sokolovská a Drahobejlova. V sousedství vysočanské polikliniky a nedaleko Galerie Harfa a O2 Areny vyroste zhruba 280 bytů. Celková investice dosáhne 1,3 miliardy korun.

Anna Sermeová.

Sermeová se těší na šampionát ve sportovním centru

Je hlavní favoritkou domácího squashového mistrovství, které odstartuje 5. března v Ostravě. Dokáže Annu Sermeovou v letošním ročníku vůbec někdo porazit? „Republikový turnaj je specifická akce, na kterou jsou všechny hráčky připravené a motivované. Titul je ale mým cílem,“ uvedla Sermeová, které je v současné době na 63. místě světového žebříčku PSA. Zastavit se jí pokusí zejména Eva Feřteková, Michaela Čepová nebo Natálie Babjuková. Loňská vítězka Olga Kolářová nenastoupí.

Mistrovství ČR ve fotbale  jeden na jednoho v pražské Harfě. Vítězný Dominik Zdržálek

FOTO: O titul se hrálo na housličky

V pražském obchodním centru Galerie Harfa se uskutečnilo III. Mistrovství ČR v 1vs1 fotbale. A střední Čechy v něm zanechaly výraznou stopu. Vítězem se stal Dominik Zdržálek z Vrchlabí, který ale hraje závodně futsal za Olympik Mělník. Ve finále zdolal kolínského Lubomíra Velčovského.

Čokoládový festival okoření sochy.

Čokoládový festival okoření sochy

Do nákupního centra Galerie Harfa zamíří už v pátek 18. října milovníci čokolády. Až do neděle se tu koná 8. ročník Čokoládového festivalu s kulinářskou přehlídkou a prodejními stánky s čokoládovými delikatesami. Vstupné na festival je zdarma.

Čokoládový festival okoření sochy.

Čokoládový festival okoření sochy

Do nákupního centra Galerie Harfa zamíří už v pátek 18. října milovníci čokolády. Až do neděle se tu koná 8. ročník Čokoládového festivalu s kulinářskou přehlídkou a prodejními stánky s čokoládovými delikatesami. Vstupné na festival je zdarma.

Paletea bodovala dvakrát.

Paletea bodovala dvakrát

Hned dvě ocenění si z Veletrhu JA Studentských firem roku 2019 odvezla českotřebovská studentská firma Paletea. Veletrh se konal ve čtvrtek v pražské Galerii Harfa a celkově se soutěžilo v deseti postupových kategoriích.

Brněnský squashista Daniel Mekbib získal svůj druhý titul z mistrovství České republiky.

Mekbib znovu vládne českým squashistům. V Praze ovládl republikový šampionát

Praha, Brno – Brněnský squashista Daniel Mekbib získal svůj druhý titul z mistrovství České republiky, který hostila pražská Galerie Harfa. Ve finále porazil Jakuba Solnického 3:1 na sety. Mekbib byl ve výměnách důraznější a nutil soupeře víc k chybám. „Jsem z toho velmi šťastný. Ve finále jsem podal svůj nejlepší výkon. Věděl jsem, že Kuba bude aktivnější, proto jsem se snažil více útočit, což se dařilo,“ prohlásil Mekbib.

Momentka z finálového duelu MČR ve squashi v pražské Galerii Harfa.

Squashista Mekbib vybojoval svůj druhý republikový titul, radovala se i Kolářová

Český squashista Daniel Mekbib získal svůj druhý titul z domácího republikového turnaje. Ve finále porazil Jakuba Solnického 3:1 na sety. Mekbib byl ve výměnách důraznější a nutil soupeře více k chybám. „Jsem šťastný. Ve finále jsem podal svůj nejlepší výkon. Věděl jsem, že Kuba bude chtít být aktivnější, proto jsem se snažil více útočit, což se dařilo,“ prohlásil Mekbib po duelu v pražské Galerii Harfa. Svůj pátý titul získala na domácím mistrovství Olga Kolářová. Ve finále po jasném průběhu 3:0 na sety porazila Evu Feřtekovou, která se do závěrečného utkání republikového turnaje dostala vůbec poprvé.

Momentka z 27. Mistrovství České republiky ve squashi.

Koukal na MČR dohrál v semifinále, pak hodnotil soupeře. Měli by přidat, řekl

Jízda legendárního Jana Koukala na domácím šampionátu skončila v semifinále. Ve skleněném kurtu v pražské Galerii Harfa prohrál 1:3 na sety s Jakubem Solnickým. Osmnáctinásobný domácí mistr se tak do finále nedostal, stejně jako v loňském roce. „Svůj výkon na turnaji ale hodnotím dobře. Porazil jsem tři reprezentanty. Solnický mě ničím nepřekvapil, vyhrál si to, hrál super,“ hodnotil Jan Koukal. Druhým finalistou se stal Daniel Mekbib, který si poradil s Ondřejem Uherkou. Do finále žen postoupila Olga Kolářová a Eva Feřteková. Závěrečné zápasy se uskuteční v neděli.

Brněnští squashisté Martin Švec a Daniel Mekbib si minule zahráli proti sobě až ve finále.

Brněnští squashisté chtějí republikový titul

Brno – Hodlají zopakovat loňskou jízdu. Brněnští squashisté Martin Švec a Daniel Mekbib si minule zahráli proti sobě až ve finále. Nastane stejný scénář také při letošním ročníku domácího mistrovství, které začíná ve čtvrtek v pražské nákupní Galerii Harfa? „Bude to složitější,“ varoval Švec. „Chci vyhrát,“ dodal Mekbib, úřadující král české squashové scény.

26. Mistrovství České republiky ve squashi v Galerii Harfa v Praze 4. března. Daniel Mekbib.

Nový hon. Na squashisty čeká domácí šampionát

Na třech místech hlavního města se od čtvrtka do neděle uskuteční mistrovství republiky ve squashi. Zatímco se poslední ročníky nesly ve znamení snahy o sesazení osmnáctinásobného vítěze Jana Koukala, letos jsou karty rozdány jinak. „Hon na Honzu už skončil. A začal nový, na Dana Mekbiba,“ poznamenal trefně loni stříbrný Martin Švec. A na Annu Sermeovou, sluší se dodat.

Čeští squashisté mají nové logo.

Český squash má novou tvář. Letící míček má symbolizovat úspěchy nové generace

Česká asociace squashe připravila nové logo a vizuální identitu pro svoji veřejnou komunikaci. Specifický míček se dvěma tečkami a trajektorií letu má symbolizovat úspěchy nastupující mladé generace hráčů. A jasně sdělit, že ze squashe se stává populárnější sport, který má ambice dostat se na olympijské hry. „Logo je moderní, jednoduché a dynamické, což přesně vystihuje charakteristiku tohoto sportu,“ uvedl Tomáš Cvikl, předseda České asociace squashe.

26. Mistrovství České republiky ve squashi v Galerii Harfa v Praze 4. března. Zleva Martin Švec a Daniel Mekbib.

Už se nemáme čím překvapit, říkají po finále squashisté Mekbib a Švec

Brno /ROZHOVOR/ – Jan Koukal vládl českému squashi, s výjimkou jednoho ročníku, od roku 1999. Od té doby posbíral osmnáct titulů mistra České republiky. Jeho hegemonii ukončil v pětisetové semifinálové bitvě na letošním šampionátu hráč brněnské Viktorie Daniel Mekbib. Koření turnaje bylo finále, ve kterém Mekbib porazil svého týmového kolegu z brněnského klubu Martina Švece. „Čtyři roky jsme spolu trénovali dvakrát denně. Nemáme se čím překvapit,“ shodují se.

Daniel Mekbib (ve žlutém) v souboji s Martinem Švecem.

Střídání stráží. Českému squashi vládnou Mekbib a Sermeová

Tak mají vypadat finále. Dvěma dramatickými zápasy vyvrcholil v Galerii Harfa republikový šampionát ve squashi. Mužský král se nově jmenuje Daniel Mekbib. Pětadvacetiletý Brňan porazil svého oddílového kolegu Martina Švece 3:1 na sety. Ženy se sklonily před Annou Sermeovou z letňanského klubu Modrý svět. S Olgou Kolářovou se „prala“ pět sad.

Tisková konference k 26. Mistrovství ČR ve squashi na skleněném kurtu v pražské Galerii Harfa 28. února. Martin Švec a Jakub Solnický

Podevatenácté. Dočká se squash nového krále?

Nejlepší čeští squashisté si dali schůzku v Galerii Harfa. Dnes a zítra hrají po celý den. Finále začínají v neděli od 14.00. Jako vejce vejci se podobají tiskové konference před mistrovstvím republiky ve squashi. Krásný skleněný kurt uprostřed obchodního centra, v něm sportovci, vzduchem létají zdvořilostní fráze i úsměvy. Všichni už ale čekají, kdy dojde na zásadní otázku: vyhraje opět Jan Koukal?

Brněnský squashista Daniel Mekbib

Mekbib a Švec chtějí sesadit squashového hegemona

Brno, Praha – Když Jan Koukal vyhrál v roce 1999 svůj první domácí titul, možná ani nevěděli, co je to squash. Pro brněnské hráče Daniela Mekbiba a Martina Švece byl nejprve modla, vzor, nyní je soupeř. Oba ho chtějí porazit nejlépe na mistrovství České republiky, které začalo v čtvrtek v pražské nákupní Galerii Harfa.

Takhle loni jásala po vyhraném finále pelhřimovská rodačka Zuzana Kubáňová. Letos se ze squashového titulu bude radovat někdo jiný.

Kubáňová titul obhajovat nebude, limituje ji zdraví a schází i motivace

Pelhřimov – Druhý titul nepřidá. Alespoň ne letos. Mistryně republiky z loňského roku se squashového šampionátu nezúčastní. „Loni jsem si splnila velký cíl. Tak trochu mi schází motivace. Navíc sem přestala jezdit na zahraniční turnaje, takže mi chybí kontakt se špičkou, což je nutný předpoklad k tomu, abych na mistrovství republiky uspěla,“ svěřila Zuzana Kubáňová.

Daniel Mekbib.

Mekbib se stal vítězem squashového turnaje PSA v Torontu

Brno - Brněnský squashista Daniel Mekbib vyhrál poprvé v kariéře turnaj série PSA. V pondělním finále v kanadském Torontu byl jeho soupeřem Francouz Baptiste Masotti, kterého porazil 3:1 na sety (-9, 1, 8, 12). Mekbib se tak stal po Janu Koukalovi druhým českým squashistou, který ovládl zahraniční turnaj. „Jsem rád, že to mám za sebou a vybojoval jsem svůj první PSA titul. Cítím se mnohem lépe a odlehčeně,“ prohlásil Mekbib, v současné době 117. hráč světového squashového žebříčku.

Jan Koukal

Squashové mistrovství slibuje drama. Koukalova účast je nejistá

Začátkem března se uskuteční svátek českého squashe – mistrovství republiky. Stejně jako loni proběhne ve skleněném kurtu v pražské nákupní Galerii Harfa. Doposud však není jistá účast obhájců prvenství – Jana Koukala, osmnáctinásobného domácího krále, a Zuzany Kubáňové, která v roce 2017 vybojovala první titul. Oba totiž limituje zranění.

Medaile.

Squash má luxusní medaile. Bojovat o ně budou už o víkendu junioři

Na unikátní památku se mohou těšit nejlepší čeští squashisté. Jde o na zakázku vyrobené medaile s luxusním designem. „Jejich výsledná podoba vzešla ze tří návrhů. Nejvíce se nám líbila silueta squashisty. Kromě nich obdrží medailisté mistrovství republiky ještě krabičku s gratulací a s certifikátem prokazujícím jedinečnost,“ popisuje generální sekretář asociace Tomáš Fořter.

Za posledních 30 let tohoto onemocnění přibylo čtyřnásobně.

Světový den diabetu: Nemocných přibývá, léčba chce vůli a důslednost

Výskyt chronických civilizačních nemocí, včetně cukrovky, neustále stoupá. Podle údajů Ústavu zdravotnických informací a statistiky ČR vzrostl celkový počet diabetiků od roku 2010 za pět let o téměř 52 tisíc, tedy zhruba o 10 tisíc ročně. V České republice trpí cukrovkou každý devátý člověk. Jde o nejrozšířenější onemocnění u nás i ve světě.

Mistrovství republiky ve fotbale jeden na jednoho.

Sám za sebe. Netradiční fotbal poznal své šampióny

Praha /FOTOGALERIE/ – Nepotřebovali příliš prostoru, ani žádné spoluhráče. Přesto si zahráli fotbal – o titul mistra republiky a hodnotné ceny. Galerie Harfa viděla vůbec první šampionát ve hře jeden proti jednomu.

KDO BUDE MISTR? Fotbal jeden na jednoho pozná mistra republiky.

Fotbal jeden na jednoho pozná mistra republiky

Milovice – Jsi fotbalista a chceš si vyzkoušet něco nového a netradičního? Zastav se v obchodním centru Galerie Harfa, kde se uskuteční Mistrovství České republiky ve fotbale jeden na jednoho.

Fotbal jeden na jednoho.

Chcete si zahrát jeden na jednoho?

Praha – Netradiční fotbalové klání se chystá na příští víkend v pražském obchodním centru Galerie Harfa. Proběhne tady totiž první mistrovství České republiky ve fotbale jednotlivců. „Fotbal tohoto formátu se hraje v kulatém hřišti o průměru pěti metrů ohraničeném mantinely. V aréně hrají proti sobě jednotlivci. Mistrovství se zúčastní 64 hráčů z celé republiky a bude se hrát vyřazovacím KO systémem. Jeden zápas se hraje na čtyři vítězné branky,“ říká pořadatel Lukáš Řezníček.

Fotbal jeden na jednoho. Foto: Lukáš Řezníček

Chcete si zahrát jeden na jednoho?

Netradiční fotbalové klání se chystá na příští víkend v pražském obchodním centru Galerie Harfa. Proběhne tady totiž první mistrovství České republiky ve fotbale jednotlivců.

Hasiči. Ilustrační foto.

Hasiči představují svou práci ve Vysočanech

Praha – Prozkoumat vybavení hasičského vozu či si vyzkoušet hasičskou helmu nebo zásahový oblek a rovněž zhlédnout ukázky vyprošťování mohou v sobotu i v neděli návštěvníci Galerie Harfa nedaleko stanice metra Českomoravská.

Autobus na letiště. Ilustrační foto.

KRÁTCE: Praha si zřejmě pořídí 15 velkokapacitních autobusů

Praha - Metropole by od příštího roku mohla nasadit na lince 119 mezi Letištěm Václava Havla a Nádražím Veleslavín patnáct velkokapacitních autobusů. Rada hlavního města hodnotí pozitivně zkušební provoz „kloubových" autobusů s délkou kolem 25 metrů a pověřila společnost ROPID, aby případný trvalý provoz naplánovala.

Jan Koukal.

Squashista Koukal získal osmnáctý republikový titul

Praha - Squashista Jan Koukal splnil roli hlavního favorita mistrovství republiky a získal osmnáctý domácí titul. Ve finále na proskleném kurtu v pražské Galerii Harfa v neděli porazil překvapení turnaje Jakuba Solnického hladce ve třech setech.

Squashista Martin Švec.

Svrhnou Koukala? Dravci z Brna cílí na squashový titul

Brno – Získá domácí dominátor Jan Koukal svůj osmnáctý titul? Tak zní největší otázka před republikovým mistrovstvím ve squashi, které startuje už v pátek v pražské nákupní Galerii Harfa. Odpověď není tak jasná jako v minulých letech. Koukalovi totiž pomalu roste konkurence a letos je velice dravá. Sebevědomí jí rozhodně neschází. Brněnští hráči Martin Švec a Daniel Mekbib se totiž dostali do finále PSA turnajů a nachází se v životní formě. „V loňském roce jsem si zahrál v Praze finále, letos to chci zopakovat. Titul bude ale lepší," vyhlásil Švec.

Jan Koukal.

Hon na Koukala. Mladíci touží po premiérovém titulu

Praha - Jako štvaná zvěř si musí v těchto dnech připadat Jan Koukal. Sedmnáctinásobný mistr republiky ve squashi se poctivě připravuje na obhajobu prvenství. Proti jsou ale mladíci Daniel Mekbib a Martin Švec. Talent obou je nezpochybnitelný, vždyť se v letošní sezoně dokázali probojovat do finále prestižní světové tour PSA.

Festival ledových soch v Galerii Harfa.

OBRAZEM: Státníky z ledu vyřezali na střeše Harfy

Praha /FOTOGALERIE/ -  Na střeše Galerie Harfa vznikaly z kvádrů ledu v průběhu soboty ledové sochy znázorňující světové i domácí politiky. Umělci „vyřezali" pomocí motorových pil z této netradiční hmoty například i sochu premiéra Bohuslava Sobotky (vlevo), prezidenta Miloše Zemana ztvárnili při jeho dovolenkové plavbě v nafukovacím člunu. 

David Zeman.

Špičkový squash v Praze? Nájezd juniorů nebo exhibice Koukala s Američanem

Praha - Skleněný kurt v nákupních centrech a v něm pobíhající hráči s raketou. Dynamické výměny, emoce… Přesně o to v Praze nouze nebude. V letošním roce se tu uskuteční několik zajímavých squashových turnajů a akcí. Již dnes startuje Czech Junior Open, v únoru se uskuteční exhibice Jana Koukala s dvojnásobným mistrem USA Toddem Harritym, v březnu se bude hrát mistrovství ČR žen a mužů a v květnu navštíví Prahu evropská juniorská elita v rámci evropského šampionátu kategorie do 15 a 17 let.

Florentinum, Praha, budova

Realitní investice loni dosáhly 91 miliard korun

Praha - Objem realitních investic v ČR loni vzrostl na dosud nejvyšší hodnotu 3,36 miliardy eur (asi 91 miliard Kč) a meziročně stoupl zhruba o pětinu. Započítány jsou i logistické areály zobchodované v rámci akvizice společnosti P3 Logistic Parks přibližně za 19 miliard Kč. 

Sparťané se radují z gólu v utkání s Litvínovem.

Hokejová Sparta věnuje šlágr s Kometou projektu Sparťanská krev

Praha - Úterní dohrávku 22. kola hokejové extraligy proti Brnu věnuje pořádající Sparta jubilejnímu 10. ročníku projektu Sparťanská krev. Dárci na něj mají vstup zdarma a v součtu s očekávanou velkou podporou ze strany fanoušků hostující Komety lze předpokládat, že by návštěva mohla vyšplhat až k desetitisícové hranici.