Kreativ

ŠTÍTEK: Labská bouda

Ilustrační foto.

V Česku se ochladilo, největší mráz byl na Náchodsku

Praha - V noci na dnešek se ochladilo a na několika místech v Česku se po ránu teploty pohybovaly kolem minus 15 stupňů Celsia. Největší mráz minus 18 stupňů naměřili v 05:30 meteorologové v Adršpachu na Náchodsku, jen o dva stupně menší zima byla v Desné-Souši.

Luční bouda 8. října

V Krkonoších a Jeseníkách sněží

Pec pod Sněžkou - Zatímco ještě minulý týden přilákalo teplé a slunečné počasí do Krkonoš tisíce turistů, dnes jejich nejvyšší partie pokryl místy první sníh.

Lázně Kyselka

Peníze jsou na obří centra. Na památky už ne

Praha - Téměř týden co týden se dovídáme o tom, že stavební úřad rozhodl strhnout nějakou památku, neboť ohrožovala bezpečí lidí. Historik architektury Zdeněk Lukeš soudí, že za tím vidí nedostatek financí i lhostejnost vlastníků.

Ilustrační foto

Krkonoše uvidí finále Mountain Challenge

Špindlerův mlýn – Dva závody série Mountain Challenge 2011 horského maratonu dvojic již proběhly v Jeseníkách a Beskydech. Třetí a poslední maraton je na pořadu v Krkonoších v pátek 5. srpna.

Pančavský vodopád a uchvacující pohled do Labského dolu.

Přírodní zázraky, které musíte vidět na vlastní oči

Rozmanitost české krajiny je pověstná. Termální prameny na západě, hory a podivuhodná skalní města na severovýchodě, zahloubaná krajina rybníků na jihu Čech nebo prosluněné vinice na jihovýchodní Moravě. Venku se dělá hezky a vy byste si to neměli nechat ujít.

Ilustrační foto.

Tolik sněhu Labská bouda nepamatuje

Východní Čechy – Sněhová nadílka a mrazivé rekordy v noci na středu byly skutečně výjimečné, jak ve čtvrtek potvrdili meteorologové.

Malá Úpa

V květnu sníh na Labské boudě? Výjimečné

Východní Čechy – Na Labské boudě v květnu za jedinou noc 30 centimetrů sněhu? Budiž, to se stává. Déšť se sněhem se však při úterním radikálním ochlazení objevil i v nízkých polohách, plískanice trápila řidiče na letních gumách například mezi Chrudimí a Pardubicemi.

Ilustrační foto

Příští týden bude slunečno a až 25 stupňů

ČR – Příští týden bude téměř letní počasí, jasnou oblohu doplní teploty až kolem 25 stupňů Celsia. Podle Českého hydrometeorolo­gického ústavu (ČHMÚ) by navíc podobné počasí mohlo panovat i před Velikonocemi.

Ilustrační foto

POČASÍ: Ochladí se, od vyšších poloh i nasněží

ČR – Studená fronta, která začala postupovat od západu přes Českou republiku, s sebou nese přeháňky, a to i sněhové. Ve vyšších polohách se může sníh objevit nejdřív v Čechách, postupně pak k večeru i na Moravě a v Slezsku.

Ilustrační foto.

Leden byl teplotně nadprůměrný, o 0,8 stupně

ČR - Letošní leden byl v Česku teplotně nadprůměrný. Průměrná teplota vzduchu dva metry nad zemí byla v Čechách a na Moravě minus 1,2 stupně Celsia, což bylo 0,8 stupně nad dlouhodobým průměrem.

Ilustrační foto

V Krkonoších jsou nové trasy pro skialpinisty

Vrchlabí – Osm doporučených tras pro skialpinisty, které připravila Správa KRNAP na základě spolupráce s Horskou službou Krkonoše a Českou asociací horských vůdců ve středu 1. prosince oficiálně otevřeli správci národního parku.

Exkurze v harrachovské sklárně je zážitkem pro malé i velké.

Harrachov: Užijí si tu všichni

Severní Čechy - Ptáte se, proč jet právě sem, když je toto město spíš spjato se zimním sportem a Krakonošem? Omyl! Navštívili jsme Harrachov s dětmi v červnu a mohu říci, že dva dny byly málo.

Exkurze v harrachovské sklárně je zážitkem pro malé i velké.

Harrachov: Užijí si tu všichni

Severní Čechy - Ptáte se, proč jet právě sem, když je toto město spíš spjato se zimním sportem a Krakonošem? Omyl! Navštívili jsme Harrachov s dětmi v červnu a mohu říci, že dva dny byly málo.

Ilustrační foto.

V pondělí zase padaly teplotní rekordy

Východní Čechy – Přepisování teplotních rekordů nekončí, až do pátku navíc teploty podle nejnovější předpovědi meteorologů nadále mírně porostou.

Ilustrační fotografie.

Neděle v Česku opět ve znamení tropických veder

Praha - Teploty v České republice v neděli stejně jako v předchozích dnech dosáhly k tropickým třiceti stupňům Celsia, na třech místech s minimálně třicetiletou měřicí tradicí už zaznamenali i nové teplotní rekordy. V Praze zatím rekordní hodnoty překonány nebyly, řekla ČTK po 15:00 pracovnice Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).