Kreativ

ŠTÍTEK: Močovice

Ilustrační foto

Nejhůře dopadl u disciplinárky malešovský Martin Frejlach, nekopne si tři zápasy

Disciplinární komise Okresního fotbalového svazu v Kutné Hoře udělila vyloučeným borcům tresty Nejhůře dopadl malešovský Martin Frejlach, který si nezahraje tři zápasy. Trest dostal za surovou hru, za úmyslné udeření protivníka loktem v nepřerušené hře v souboji o míč. Tak byl jeho prohřešek popsán v zápise o utkání.

Ilustrační foto

Kam na fotbal: Suchdol B se může ve třetí třídě dotáhnout na rezervu Uhlířů

Fotbalová rezerva Uhlířských Janovic ve třetí třídě dvanáctkrát vyhrála, jednou remizovala a jen jednou padla. To samé se může podařit béčku Suchdola, které v posledním podzimním kole soutěže hostí na svém hřišti desáté Bratčice. Janovice mají v tomto kole volno. Jak dopadnou poslední zápasy letošního roku?

Ilustrační foto

Močovický Janata dostal stopku na tři zápasy za šlápnutí na nohu

Tři zápasy si nezahraje fotbalista Močovic Ladislav Janata. Takový trest mu vyměřila disciplinární komise Okresního fotbalového svazu v Kutné Hoře za to, že podle zápisu o utkání dupl soupeři při rohovém kopu velkou intenzitou na nohu. Další tresty byly jen minimální. Zajímavostí je fakt, že brankář Červených Janovic Petr Hons dostal červenou kartu podruhé za sebou, pokaždé za faul mimo pokutové území. Zbýšov musí zaplatit tři tisíce za nenastoupení k utkání.

Pavel Král

Kanonýr Deníku Pavel Král dal čtyři góly. Ve dvaapadesáti letech!

Mladí by se od něm mohli a hlavně měli učit. Fotbalový veterán Pavel Král hrající za Močovice čtvrtou třídu, nastřílel o víkendu čtyři branky do sítě Štramopouchu. Jeho tým zvítězil jasně 7:2 a dvaapadesátiletý borec si vysloužil kromě obdivu fotbalové veřejnosti i titul Kanonýr Deníku.

Z fotbalového utkání I.A třídy Hlízov - Čáslav B (1:3)

Kamarádi proti sobě. Sázka nebyla, Linhart a Junek si navzájem přejí

Znají se od útlého mládí, hráli spolu za dorost Kutné Hory, v postarším věku se jejich fotbalové cesty opět protnuly. David Linhart i Vratislav Junek spolu hrají nejnižší okresní soutěž za Močovice. A nyní stáli proti sobě jako soupeři. Oba trénují týmy I.A třídy. Sedmačtyřicetiletý Linhart vede Hlízov, o tři roky starší Junek rezervu Čáslavi.

Poznáte obec na Kutnohorsku?

Fotokvíz: Poznáte obec na Kutnohorsku?

/VIDEO/ Všímáte si svého okolí? Samozřejmě ano. Ale poznáte města a obce na Kutnohorsku i v okolí podle detailů, které pro vás zachytil hledáček redakčního fotoaparátu? Zkuste to s naším fotokvízem. Poznáte, odkud vám snímky přinášíme tentokrát?

Miroslav Lank

Kanonýr Deníku Lank dal hattrick za šest minut: To umím jen já a Ronaldo

/Fotogalerie/ Močovice v dosavadních šesti zápasech nejnižší okresní soutěže ve skupině A zatím neztratili ani jediný bodík a vyhřívají se na prvním místě tabulky. O víkendu nastříleli sedm banánů do sítě Štrampouchu. A střelecky se zaskvěl fotbalista Miroslav Lank, který sokovi nasázel čtyři branky. Proto se stal Kanonýrem Deníku.

Ilustrační foto

Vzájemné fyzické napadení odnesli dva dorostenci pětizápasovou stopkou

Nejhůře dopadli u disciplinární komise Okresního fotbalového svazu v Kolíně dva dorostenci - liblický Jiří Kořínek a Jakub Ješeta ze společného týmu Záboří/Bělušice. Není se co divit. Pětizápasovou stopku si „vysloužili“ za vzájemné fyzické napadení po odpískání faulu. Jak se uvádí v zápise, jmenovaní se na sebe vrhli, upadli na zem a bušili do sebe pěstmi.

Močovičtí hasiči vezou pomoc do Jižních Čech

Z ARCHIVU: Materiální pomoc předali hasiči z Močovic v zatopených Strunkovicích

/FOTOGALERIE/ Metráky materiálu z celého Kutnohorska, počínaje oblečením, přes balenou vodu, nářadí, dezinfekční prostředky a dokonce hračky, věnované malými dětmi pro jejich méně šťastné vrstevníky, odvezli před jedenácti lety močovičtí dobrovolní hasiči do zatopených Strunkovic nad Blanicí v jižních Čechách.

Fotokvíz: Poznáte obec na Kutnohorsku?

FOTOKVÍZ: Poznáte obec na Kutnohorsku?

Všímáte si svého okolí? Samozřejmě ano. Ale poznáte města a obce na Kutnohorsku podle detailů, které pro vás zachytil hledáček redakčního fotoaparátu? Zkuste to s naším novým fotokvízem. Poznáte, odkud vám snímky přinášíme tentokrát?

Fotokvíz: Poznáte město na Kutnohorsku?

FOTOKVÍZ: Poznáte město na Kutnohorsku?

Všímáte si svého okolí? Samozřejmě ano. Ale poznáte města a obce na Kutnohorsku podle detailů, které pro vás zachytil hledáček redakčního fotoaparátu? Zkuste to s naším novým fotokvízem. Poznáte, odkud vám snímky přinášíme tentokrát?

V Močovicích byl dokončen nový most přes potok Klejnarka.

Od Čáslavi k Malešovu se frčí po novém mostě

/FOTOGALERIE/ Nový most přes říčku Klejnárka začal sloužit motoristům i chodcům v Močovicích. Na nedávné dokončení stavby na silnici II. třídy číslo 337 spojující Čáslav s Malešovem a Uhlířskými Janovicemi upozornil ve středu 13. listopadu krajský úřad.

Fotokvíz: Poznáte obec na Kutnohorsku?

FOTOKVÍZ: Poznáte obec na Kutnohorsku?

Všímáte si svého okolí? Samozřejmě ano. Ale poznáte města a obce na Kutnohorsku podle detailů, které pro vás zachytil hledáček redakčního fotoaparátu? Zkuste to s naším novým fotokvízem. Poznáte, odkud vám snímky přinášíme tentokrát?

Opravený most přes potok Klejnárka na silnici II/337 v Močovicích.

Uzavírka I/38 v Církvici zatěžuje okolní vesnice, na Prahu neprojedete

/FOTOGALERIE/ Částečná uzavírka hlavního tahu I/38 v obci Církvice, která má skončit 31. října, má kromě dlouhých kolon tvořících se zejména v dopravních špičkách a o víkendech, také jiné negativní dopady. Své o tom vědí především obyvatelé okolních vesnic, kudy si řidiči často zkracují cestu z Kutné Hory do Čáslavi a zpět a to i přesto, že tudy oficiální objízdná trasa nevede.

Z mistrovského turnaje fotbalových mladších přípravek v Čáslavi.

OBRAZEM: Děti si zahrály fotbal 'za školou'. Byly nadšené

Travnatou plochu v areálu spřátelené Základní školy Sadová využívá čáslavský fotbalový klub jako náhradní hřiště pro mládežnické týmy. A právě na něm se v neděli 29. září uskutečnil jeden z mistrovských turnajů mladších přípravek. Kromě dvou domácích kolektivů se ho zúčastnily Malešov a Močovice, které ho s přehledem vyhrály.

Z hasičského klání v Močovicích.

V Močovicích proběhla Proudnice i Soptík

/FOTOGALERIE/ Hned dvě přátelská klání za sebou zorganizovali močovičtí dobrovolní hasiči. Prvním byla soutěž dospělých, závody v požárním útoku Močovská proudnice.

Ilustrační foto fotbal

Sto let fotbalu oslaví v Močovicích

Oslavy stého výročí založení fotbalového klubu chystají na sobotu 31. srpna v Močovicích. Návštěvníci se můžou těšit na přítomnost Antonína Panenky, který nastoupí v dresu gardy Bohemians Praha proti gardě domácích Močovic.

Opravený most přes potok Klejnárka na silnici II/337 v Močovicích.

Močovice i Neškaredice jsou po delší době průjezdné

/FOTOGALERIE/ Řidiči směřující z Kutné Hory do Čáslavi mohou jásat. Po roční rekonstrukci je otevřen most v obci Močovice, po úpravách vozovky je umožněn také průjezd obcí Neškaredice. Řidiči tak kvůli částečné uzavírce na čáslavském obchvatu mohou začít používat “alternativní” cestu vedoucí z Kutné Hory právě přes Neškaredice a Močovice.

Fotokvíz: Poznáte obec na Kutnohorsku?

FOTOKVÍZ: Poznáte obec na Kutnohorsku?

Kutnohorsko - Všímáte si svého okolí? Samozřejmě ano. Ale poznáte města a obce regionu podle detailů, které pro vás zachytil hledáček redakčního fotoaparátu? Zkuste to s naším novým fotokvízem. Poznáte, odkud vám snímky přinášíme tentokrát?

Ilustrační foto

Mladí v obci? Základem je vlastní bydlení

Kutnohorsko - Někde málo, jinde hodně. Některé obce na Kutnohorsku jsou plné malých dětí, jinde byste je potkali jen stěží. Podíl obyvatel do patnácti let věku je na okrese mezi jednotlivými obcemi propastně rozdílný: někde jsou hluboko pod republikovým průměrem, který činí 15,9 procenta obyvatel do patnácti let z celkové populace obce, jinde naopak tento průměr vysoce převyšují.

Děti z močovické hasičské přípravky na Festivalu na zelené louce v Senetíně.

Močovice se mohou pochlubit novou generací hasičů

Močovice - Sbor dobrovolných hasičů v Močovicích má pevnou mládežnickou základnu. V týmu má přes tři desítky mladých hasičů. „Máme přípravku, kterou navštěvuje asi devět dětí ve věku od tří do sedmi let. Toto číslo se ale každou chvíli mění. Například minulý týden se k nám přidaly tři děti,“ prozradil jejich vedoucí Tomáš Moravec.

Součástí soutěže v Horních Bučicích byl i požární útok. Na snímku členka vítězného týmu Uhlířských Janovic.

Hasiče čeká krajské kolo soutěže v požárním sportu na Olympii

Horní Bučice - Fotbalové hřiště v Horních Bučičích hostilo okresní kolo v požárním sportu, které zorganizovalo Okresní sdružení hasičů (OSH) Kutná Hora. Soutěžilo se v kategoriích mužů a žen. Soutěžící si museli poradit se štafetou 4 x 100 metrů a s požárním útokem.

Motorkáři z Čáslavi zahájili sezonu.

OBRAZEM: Motorkáři z Čáslavi zahájili sezonu

Čáslav - Motorkáři z čáslavského Freedom zahájili v sobotu 27. dubna novou sezonu. Na náměstí Jana Žižky z Trocnova se začali sjíždět ve 13 hodin odpoledne, na spanilou jízdu pak vyrazili ve 14 hodin. Vyjížďku ukončili v Močovicích, kde měl pro ně připravený program kaskadér Mirek Sporťák Frey.

Akci Daruj krev s hasiči pořádá Okresní sdružení hasičů Kutná Hora dvakrát ročně.

Jarní odběry krve: výzvu vyslyšelo 31 dobrovolných hasičů

Čáslav /FOTOGALERIE/ - Dobrovolní hasiči a hasičky z celého Kutnohorska udělali další dobrý skutek. Darovali krev v rámci hromadné akce, kterou pořádá Okresní sdružení hasičů Kutná Hora dvakrát ročně, vždy na jaře a na podzim. Životodárnou tekutinu dobrovolníci poskytli na transfúzní stanici v Kolíně v polovině letošního března a v Čáslavi o týden později.

Děti se z mateřské školy na čas přestěhují do sokolovny.

Děti z močovické mateřinky si budou hrát v sokolovně

Močovice /FOTOGALERIE/ - Děti z mateřinky v Močovicích čeká v nejbližších dnech změna působiště. Stěhování inventáře mateřské školky do přechodného působiště v místní sokolovně se uskuteční se v pátek 26. dubna a v sobotu 27. dubna. Důvod je prostý: rekonstrukce stávající budovy mateřské školy.