Kreativ

ŠTÍTEK: Močovice

Ilustrační foto

Nejvíce dětí se rodí v menších městech

Kutnohorsko - Nejvíc dětí se loni narodilo v Praze, Brně a Ostravě. Míra porodnosti, tedy počet dětí vzhledem k počtu obyvatel, byla v těchto městech nadprůměrná. Také Kutnohorsko se pohybuje vysoko nad republikovým průměrem, který činí 10,8 narozených dětí na 1000 obyvatel.

Prezidentské volby 2018 v obci Církvice na Kutnohorsku.

Kutnohorsko volilo první den nového prezidenta

Kutnohorsko /FOTOGALERIE/ – Pátek 12. ledna byl prvním dnem, kdy se lidé na Kutnohorsku vydali k volebním urnám volit novou hlavu státu. Ve volebních okrscích přímo v Kutné Hoře to vypadalo, že zájem o prezidentské volby je velký. Ve volebním okrsku č. 6, v preghausu Vlašského dvora, se dveře od otevření volebních místností doslova nestrhly.

Ilustrační foto.

Podél hřiště v Močovicích povede 300 metrů dlouhá lesní cesta

Močovice - Lesní cesta k náhonu v Močovicích nedaleko Čáslavi byla již delší dobu přáním místních občanů. Teď to vypadá, že se sen stane skutečností. Že zde tato cesta chybí, bylo dlouho jasné. Místní občané totiž musí jezdit nebo docházet ke hřišti po polní cestě, což není zcela vyhovující.

Požár skládky u Čáslav 14. července 2015.

S požárem skládky u Čáslavi bojovali hasiči z celého okolí

Čáslav /FOTOGALERIE/ - Hustý kouř a zápach provázely v úterý ráno na cestě do zaměstnání mnoho občanů Čáslavi a jejího okolí. Na zdejší skládce totiž vypukl požár, se kterým postupně bojovalo deset hasičských jednotek v čele s profesionály z Kutné Hory a Čáslavi. Požár objevili zaměstnanci skládky po sedmé hodině ranní. Ti o něm okamžitě uvědomili své nadřízené, kteří zavolali hasiče.

Sbor dobrovolných hasičů Močovice.

Čtyřicet dětí z Močovic se učí bojovat s ohněm i katastrofami

Močovice – Sbor dobrovolných hasičů v Močovicích je zcela jedinečný v tom, že má ve svém sboru mnoho „malých" členů, přesněji čtyřicet dětí.„Práce s dětmi nás nesmírně baví. Myslím si, že koho nebaví práce s dětmi, tak by to neměl dělat. Když jsem spolu s ostatními kroužek zakládal, tak jsem do toho šel hlavně z toho důvodu, že sám mám dceru, kterou jsem předtím na kroužek vozil až do Církvice," říká velitel močovického sboru dobrovolných hasičů Tomáš Moravec.

Sbor dobrovolných hasičů Močovice.

Dobrovolných hasičů z Močovic stále přibývá

Močovice – V malé hospůdce na návsi v Močovicích panovala velice napjatá atmosféra. Místní sbor dobrovolných hasičů v čele s jejím starostou Josefem Chvátilem očekával příjezd štábu Českého rozhlasu kvůli natáčení.

Pomlázkování v Kutné Hoře

FOTO, VIDEO: Pomlázkování zaujalo děti
i za hranicemi Kutnohorska

Kutná Hora – Akce z programu Pomlázkování navštěvují tento týden děti ze základních a mateřských škol ve Spolkovém domě v Kutné Hoře. Ve výstavní síni na děti čeká výtvarná dílna, kde si mohou vyrobit malou Moranu. Poté se přesunou k tradičním hrám na nádvoří, kde hrají kuličky nebo nosí vajíčka na lžičkách. Posléze se opět vrací dovnitř spolkového domu, kde si poslechnou povídání o koledách a zvycích. Ty si nakonec na vlastní kůži vyzkouší 
v kostele sv. Jana Nepomuckého. 

Vypouštění netopýrů v Čáslavi v lesoparku u stadionu Vodranty 3. dubna 2014

Netopýry v Čáslavi vyprovodily zpět 
do přírody davy nadšenců

Čáslav /VIDEO/ - Více než dvacet netopýrů rezavých se ve čtvrtek 3. dubna večer vrátilo v parku v čáslavských Vodrantech do volné přírody. Příběh netopýří kolonie se začal v únoru v Močovicích, kde byl místními obyvateli poražen strom a v něm byli netopýři pro rozřezávání objeveni, jak zimují.

Policie

Pátrali po něm dva dny. Nakonec se objevil sám a nechal se odvézt domů

Březí - Velké pátrání po ztraceném pětaosmdesátiletém muži u obce Březí u Zbýšova zaměstnalo v uplynulých dnech záchranné složky na Kutnohorsku. Hledání začalo již v úterý 10. září těsně před dvacátou hodinou. Muž se podle dostupných informací ztratil někde v místních lesích.