Kreativ

ŠTÍTEK: hořčice

Ilustrační foto.

Zloději řádili v chatách v Ruprechtově i Nemojanech. Někde se jen najedli

Vyškovsko – Čtyři chaty v Ruprechtově navštívil před vánočními svátky nezvaný host. Nic neukradl, nicméně v jedné z chat snědl jídlo a vypil nápoje. Nyní po něm pátrají policisté. „Násilným vstupem po sobě zanechal škodu v řádu desítek tisíc korun,“ uvedla mluvčí vyškovské policie Alice Musilová.

ZÁMOŘSKÝ TVRĎÁK. Obránce Jeremie Blain je jeden ze tří Kanaďanů, kteří dorazili do hokejové Sparty během léta. Poslední sezonu odehrál v dresu Innsbrucku.

Autem po Praze? První dny byly šílené, říkají Kanaďani z hokejové Sparty

/ROZHOVOR/ Šíří kolem sebe dobrou náladu. Ve sparťanské kabině se okamžitě stali oblíbenými parťáky. A zatím jim to jde také na ledě. Angažováním kanadských obránců Jeremieho Blaina a Stevena Delisla pražská Sparta rozhodně nešlápla vedle. Vyslanci ze Severní Ameriky se v hlavním městě úspěšně zabydleli.

Hořčičný olej

Pomocník při dietě i nachlazení. Hořčičný olej zažene hlad a vyléčí kašel

Jestli vás trápí revma, celulitida nebo špatné trávení, nastal čas zařadit do stravovacího režimu hořčičný olej, který má řadu příznivých účinků na organismus. Látky obsažené v hořčičném oleji navozují pocit sytosti, výborně se hodí na diety a mají široké uplatnění také pro vnější využití na kůži.

Hořčice a hořčičná semínka.

dTest: Hořčice obsahují méně éček než za totality. Výrobci klamou v obsahu cukru

Hořčice. Bez ní si většina lidí nedokáže představit buřty, párky a další jídla. K její výrobě nejsou potřeba konzervanty, přesto je do nich někteří výrobci přidávají. U některých výrobků navíc neodpovídá údajům na obalech obsah cukru a tuku. Zjistil to časopis dTest, který se rozhodl žlutou pastu podrobit rozboru. Čtyři vzorky ze šestnácti také obsahovaly siřičitany – ty ale výrobci na obalu přiznali.

V sobotu začalo v Borovanech tradiční Borůvkobraní. Bohatý program si můžete užít i v neděli.

Borůvky v pivu, likéru, hořčici. I na tvářích

Borovany – Tváře modré od borůvek dvouletému Míšovi nevadí. Koláče chutnají, tak proč si nedopřát. „Skvělé je i borůvkové pivo, to jinde než na Borůvkobraní nemají,“ upíjí v sobotu před polednem z kelímku v zahradě borovanského kláštera Monika Dáňová, do jejíž „party“ malý Míša v kárce zaparkované ve stínu stromu patří.

hořčice

Hořčice: Pepř chudých

Hořčice, stejně jako mnoho jiných koření, byla původně užívaná hlavně jako lék, a existují záznamy, že už v antickém Římě byla součástí asi 40 různých léků. Z dnešního pohledu se to může zdát kuriózní, ale měla pomáhat léčit takové nemoci jako epilepsii, rýmu či kožní nemoci…

Lovení rybek a bonbonů, opičí dráha. Děti se rozloučily s létem na Statku Samsara.

Hořčice v puse a opičí dráha. Děti se loučily s prázdninami

Klepačov /REPORTÁŽ/ - U Statku Samsara na Klepačově stojí rozcestník. Na jednu stranu šipka posílá pocestné ke slalomečku, další ukazuje směr k opičí dráze. „Ulov si svůj bonbon,“ hlásá ta oranžová. Zaměstnanci Samsary v neděli uspořádali pro děti i dospělé rozloučení s prázdninami.

Ilustrační foto.

Z auta házeli na chodce kelímky s horčicí a vejce. Policie vypátrala výtržníky

Boskovice – Pořádný šok zažili v předchozích týdnech chodci v boskovických ulicích. Z projíždějícího auta totiž na ně totiž neznámí výtržníci házeli kelímky s hořčicí a později také syrová vejce. Boskovičtí strážníci řešili na území města čtyři takové nahlášené případy. A už také vědí, kdo je má na svědomí.

Ilustrační foto

Konec útoků s kelímky hořčice: Mladíky sledovala kamera

Chrudim - Město už zná pachatele a autory mazlavého hořčičného granátu, který v pátek 7. dubna házeli z jedoucího auta po lidech. Díky kamerám strážníci vypátrali vůz, jeho majitele a následně i komplice, s kterým neobvyklou "zábavu" provozovali. Oba dostali vysoké pokuty.

Brněnská muzejní noc 2015.

Muzejní noc vrátí Brňany do historie. S vojáky i retro ochutnávkou

Brno – Gothaj a klobásy s hořčicí podávané jako v šedesátých letech mohou ochutnat návštěvníci letošní, v pořadí už dvanácté Muzejní noci. Své dveře tentokrát otevře víc než dvacítka brněnských muzeí. Nově se zapojí Fait Gallery, která zpřístupní prostory bývalé slévárna Vaňkovka. Brněnský deník Rovnost přináší nabídku několika největších lákadel.

Ilustrační foto

Kečup, hořčice a majonéza do školy nepatří

Praha – Ve školních automatech a bufetech asi budou zakázány umělá sladidla a kofeinové, iontové a energetické nápoje. Obložené bagety se budou muset obejít bez majonézy, dresinků, hořčice i kečupu. Vyplývá to z návrhu vyhlášky, který ve spolupráci s resortem zdravotnictví zpracovalo ministerstvo školství. Občanská iniciativa Skutečně zdravá škola, jež se dlouhodobě snaží o zlepšení kvality školního stravování, je jejím obsahem nadšená. Potravináři k ní ale mají výhrady.

Znak, jehož dominantou je pohár pro mistra extraligy, představil kapitán Komety Leoš Čermák.

Kapitán Komety Čermák: V play off nehrajeme o párek s hořčicí

Brno /ROZHOVOR/ – Motiv vousatého hokejisty zdobí nové logo Komety, vytvořené speciálně pro nadcházející play off. Tradiční zvyk vyřazovací části drží letos i brněnská kabina, která už se připravuje na úterní start čtvrtfinálové série na ledě mistrovské Plzně. „Mezi sebou se pozorně hlídáme. Máme dovolenou kosmetickou úpravu v případě, když nám třeba lezou vousy do pusy," usmívá se kapitán týmu Leoš Čermák.

Menu Ústeckého deníku připravoval šéfkuchař Martin Ječmen.

RECEPT DENÍKU: Porotci Master Chef by smekli

Ústí nad Labem - Krásně šťavnaté a dobře okořeněné. Maso se rozsypává na jazyku. Obloha menu dodává krásný vzhled. Porotci reality show Master Chef by nešetřili chválou. V restauraci Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu se vařilo podle čtenářů Ústeckého deníku. Vítězkou minulého kola se stala Eva Koulecká s receptem na Hovězí na hořčici.

Ilustrační foto.

Je libo štiku s hořčicí nebo omeletu s chřestem?

Praha /JAK CHUTNÁ PRAHA/ - Už jen do konce března může veřejnost zasílat své recepty do kulinářské soutěže Jak chutná Praha a zapojit se tak do hry o atraktivní zájezdy do Itálie nebo Paříže, či kurzy vaření v Pražském kulinářském institutu.

Ilustrační foto

Salát s rostbeefem a sorbetem Bloody Mary

Brno /LETNÍ GASTRONOMICKÝ ZÁŽITEK/ - Salát s anglickým rostbeefem a sorbetem Bloody Mary představuje v prvním díle seriálu Letní gastronomický zážitek šéfkuchař Šelepky Ivo Ševčík.

Hořčice nepříjemně „stoupla do nosu“ ústeckému radnímu Michalu Rožcovi (ČSSD).

Útok na politika: Ústecký radní to schytal hořčicí

Ústí nad Labem /FOTOGALERIE/ - Hořčice dosti nepříjemně, řečeno slovy klasika, „stoupla do nosu“ ústeckému radnímu Michalu Rožcovi (ČSSD). Někdo totiž přes noc naházel na jeho dům celý karton kelímků s touto pochutinou. Zničil tak nejen omítku, ale i prádlo, které se na zahradě u vilky sušilo.

Hořčice nepříjemně „stoupla do nosu“ ústeckému radnímu Michalu Rožcovi (ČSSD).

FOTOGALERIE: Ústecký radní Michal Rožec to schytal hořčicí

Ústí nad Labem – Hořčice dosti nepříjemně, řečeno slovy klasika, „stoupla do nosu“ ústeckému radnímu Michalu Rožcovi (ČSSD). Někdo totiž přes noc naházel na jeho dům celý karton kelímků s touto pochutinou. Zničil tak nejen omítku, ale i prádlo, které se na zahradě u vilky sušilo.