Kreativ

ŠTÍTEK: hvězda

Ilustrační foto

Po hvězdách minulosti dorazí hvězdy budoucnosti

Náchod - Minulý týden se na fotbalovém pažitu v Bělovsi představily v benefičním utkání fotbalové hvězdy let minulých, už zítra se můžete přijít podívat na možné hvězdy české kopané let příštích.

Zbyněk Irgl se raduje z gólu.

Dokud na to mám, chci od sebe maximum, tvrdí Irgl

ROZHOVOR/ Tleskal rukama nad hlavou, usmíval se od ucha k uchu. Jako hvězda úvodního zápasu sezony proti Karlovým Varům si Zbyněk Irgl užíval děkovačku s fanoušky plnými doušky. „Nádherný pocit, člověk si vzpomene na staré časy,“ usmíval se Irgl, který jakoby snad sám uměl vrátit čas a bylo mu alespoň deset let méně. To on dvěma góly režíroval úvodní tři body Kohoutů v sezoně.

Ilustrační foto.

Hvězda bude bojovat o záchranu extraligy

Pardubice – Neděle 16. září je dnem „atletické pravdy“ pro kluby startující v prolínacích soutěžích o účast v příštím ligovém ročníku. V sázce je mimo jiné i příslušnost k extralize.

Petr Czudek - úspěšný trenér basketbalové Opavy

Nebojím se říct, že s Ruskem se jedná o zápas dvacetiletí

Rusko. O této zemi se mu v posledních týdnech už zdá… Ne snad, že by tam chtěl žít jako ve vysněném státu. Petr Czudek má ještě těžší úkol ve znění: připravit svůj tým na zápas dvacetiletí. Jak ho on sám nazval. České republice však stojí v cestě protivník nabitý euroligovými hvězdami. Lví prapor ponese Tomáš Satoranský s Janem Veselým.

Tomáš Satoranský v dresu české reprezentace.

Satoranský: Natěšenost na zápas je velká. Věřím, že padne divácký rekord

Pardubice – Je největší hvězdou českého národního týmu. Všichni spoléhají na to, žeTOMÁŠ SATORANSKÝ, hráč Washingtonu ve slavné NBA, dovede basketbalovou reprezentaci ke kvalifikační výhře nad Ruskem a tím ji posune na MS v Číně. Hvězda českého týmu poskytla Deníku po včerejším podvečerním tréninku v Pardubicích, kde se třaskavé utkání dnes odehraje, rozhovor Last Minute.

UVEDENO. V pořadí již 11. ročník Aplausu představili Jana Maršálková (vlevo), Miroslav Černošek a Ivana Hemerková.

Festival Aplaus rozzáří hvězdy. Třeba Tatiana Vilhelmová či Jiří Langmajer

V pořadí již jedenáctý ročník divadelní přehlídky Aplaus nabídne trojici představení, ve kterých předvedou svůj herecký talent herecké persony. "I v letošním roce budeme pokračovat v představování českých i slovenských hereckých osobností," uvedla Jana Maršálková, ředitelka Městského divadla Prostějov.

Na Benediktu vystoupil kytarista a zpěvák Chris Bergson

FOTO: Špičkový bluesman Chris Bergson nadchl fanoušky

Most - Pondělní večer v areálu mosteckého Benediktu patřil americké jazzové a bluesové muzice. Tu tam přímo z Manhattanu přivezl kytarista a zpěvák Chris Bergson, který na koncertech doprovázel největší hvězdy Ameriky.

Zábavné Vervování u litvínovského zimáku.

FOTO: Litvínov ukázal nové dresy. Vzpomíná v nich na historii

Litvínov – Hokejový Litvínov zábavnou šou s názvem Vervování nalákal fanoušky na představení nových dresů, autogramiádu hvězd a hlavně na začínající sezonu. Vedle Zimního stadionu Ivana Hlinky, na místním fotbalovém hřišti, udělal veselici pro fanoušky s kupou zábavy a podpisovou akcí hokejistů, které doprovodili tepličtí fotbalisté a mostecké házenkářky.

Kladno - Frýdek-Místek, navrátilec Brendon Nash čistí prostor

FOTO: Skvělá premiéra posil, Kladno slaví vítězství

Kladno – Hokejové Kladna nastartovalo další sezonu ve druhé nejvyšší soutěži. Na úvod tým zatím bez své největší hvězdy Jaromíra Jágra porazil na domácím ledě Frýdek-Místek 4:1. Hvězdou zápasu byl někdejší mistr světa Petr Vampola. Posila vytažená Jágrem z hokejového důchodu dala první branku, další dvě připravila.

Jaromír Jágr

INFOGRAFIKA: Chance liga v sobotu startuje. Hlavní hvězdou je Jaromír Jágr

Střední Čechy /INFOGRAFIKA/ – Hokejová Chance liga v sobotu odšpuntuje bublinky nového ročníku své soutěže. Ta je stále populárnější, navštěvovanější a i proti nebylo pro agenturu BPA zastupující český hokej (a nově i první ligu) tak složité, aby sehnala v šibeničním termínu nového partnera. Tou je sázková společnost Chance.

Dny evropského dědictví v Přerově - židovský hřbitov

Co nabídnou Dny evropského dědictví v Přerově? Podívejte se

Otevřené kostely, výstavy na zámku, ale i místa, která nejsou veřejnosti běžně přístupná - třeba židovský hřbitov. Dny evropského dědictví slibují nadcházející víkend bohatý program a jednou z letošních novinek je i možnost nahlédnout do promítací kabiny v kině Hvězda, které se k akci připojí vůbec poprvé.

Pětadvacátým držitelem hvězdy se v neděli stane Jaroslav Uhlíř.

Bítešský chodník slávy se o hodech rozroste o další hvězdu

Velká Bíteš – Další hvězdu do Bítešského chodníku slávy čeká křest v rámci letošních hodových oslav. V pořadí už pětadvacátou. „Držitelem nové hvězdy bude hudební skladatel Jaroslav Uhlíř, který po křtu zazpívá většinu svých hitů, které jsou vhodné pro celou rodinu,“ upozornil bítešský hoteliér Jiří Rauš, který před lety chodník slávy před svou restaurací na tamním náměstí založil.

Michelinský šéfkuchař Nicolas Decherchi v Lanterně: „Plánování galavečeří ve Spa hotelu Lanterna. Důležitým detailem je například i volba talířů, na nichž se budou jednotlivé chody servírovat.“

Michelinský šéfkuchař Nicolas Decherchi: Valašsko mi připomíná Alpy

ROZHOVOR / Velké Karlovice už brzy ovládne desátý Karlovský gastrofestival. Tato tradiční gurmánská akce každý rok kromě ochutnávek specialit, farmářského trhu, soutěže frgálů a dalšího programu hostí kuchařské osobnosti oceněné prestižní michelinskou hvězdou. Letos se sobotní Michelinská galavečeře a nedělní Michelinský oběd ve Spa hotelu Lanterna odehrají pod taktovkou Francouze Nicolase Decherchiho.

Na začátku září začaly na libereckém náměstí Dr. E. Beneše přípravy na chystané natáčení amerického velkofilmu s pracovním názvem Bosco. Na snímku pracovníci v pondělí 3. září 2018 rozvěšují na budovy na náměstí svítící žárovky.

Do Liberce míří velkofilm a známé hvězdy. Přinese to omezení v centru města

Liberec /FOTO/ – Nejprve zmizel Jezdec, od neděle je už zakrytá i kašna a kolem náměstí visí barevné žárovičky. Náměstí dr. Edvarda Beneše začali pro své potřeby upravovat filmaři, kteří zde v polovině září budou natáčet scény pro americký akční velkofilm s pracovním názvem Bosco. Podle neoficiálních zpráv se jedná o pokračování Spidermana.

Pebble Beach 2018: Největší skvosty letošní přehlídky v Monterey

Srpnová přehlídka krásy v kalifornském Monterey patří bezesporu k vrcholům sezony. Jedná se o natolik prestižní záležitost, že automobilky zde v předpremiérách představují svá největší esa. Připravili jsme pro vás galerii těch největších hvězd letošního ročníku.

Pardubický záložník Emil Tischler v červeném dresu FK Pardubice.

Tischler viděl hvězdy a měl jasno: Chci hrát za Česko

Pardubice – Dvacetiletý středopolař Emil Tischler, jenž přišel do Pardubic těsně před sezonou, vstřelil Chrudimi svůj první gól ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE. Byl to rušný týden, nastoupil i za divizní rezervu a potom v pohárovém utkání v Lanškrouně.

Na Trampský širák se chystá i oblíbený písničkář Nohavica.

Hlavní hvězdou Širáku je letos Jaromír Nohavica

Štoky - Areál Hanesova mlýna u Štoků na Havlíčkobrodsku v pátek 24. srpna obsadí fanoušci folku, country i klasické české rockové a populární hudby. Vypukne zde již 15. ročník oblíbeného festivalu Trampský širák.

U pomníku Jana Palacha

Filmový Jan Palach připomene v kině Hvězda srpen 1968

Vzpomínat na srpen roku 1968 budou v úterý 21. 8. v Uherském Hradišti. Nejdříve od 19.30 hodin se uskuteční tichá vzpomínka u Památníku obětem komunismu na Palackého náměstí. Ve 20 hodin promítne tamní kino Hvězda dobový filmový týdeník i úplně nový snímek režiséra Roberta Sedláčka Jan Palach.

Ilustrační foto

Favorité potvrdili na úvod přeboru své kvality

Karlovarský kraj – Zahájeno. Fotbalový podzim v Karlovarském kraji dostal o víkendu zelenou. Již v úvodním kole krajského přeboru mužů potvrdily ambiciózní celky své kvality. Chebská Hvězda, která řádně posilnila během fotbalové přestávky svůj kádr, přivítala nováčka z Horního Slavkova, kterého vůbec nešetřila, když mu nasypala čtyři branky.

Michelinský šéfkuchař Nicolas Decherchi v Lanterně: „Plánování galavečeří ve Spa hotelu Lanterna. Důležitým detailem je například i volba talířů, na nichž se budou jednotlivé chody servírovat.“

Michelinský šéfkuchař Nicolas Decherchi: Valašsko mi připomíná Alpy

ROZHOVOR / Velké Karlovice už brzy ovládne desátý Karlovský gastrofestival. Tato tradiční gurmánská akce každý rok kromě ochutnávek specialit, farmářského trhu, soutěže frgálů a dalšího programu hostí kuchařské osobnosti oceněné prestižní michelinskou hvězdou. Letos se sobotní Michelinská galavečeře a nedělní Michelinský oběd ve Spa hotelu Lanterna odehrají pod taktovkou Francouze Nicolase Decherchiho.

Vítězný tým Bývalé fotbalové hvězdy

„Na kopci“ triumfoval celek bývalých hvězd

Hradec Králové – Fotbalová stará garda FC Nový Hradec Králové uspořádala 5. ročník (v roce 2013 se hrál nultý) turnaje v malé kopané hráčů nad 40 let O putovní pohár novohradecké vodárny 2018.

Hvězda.

KRÁTCE: Další část zdi kolem obory Hvězda prokoukne

Magistrát nechá opravit další část historické zdi kolem obory Hvězda v úseku mezi Kralupskou branou a Jinočanskou ulicí. Zeď je dlouhodobě v havarijním stavu a proti zřícení je stabilizována kovovou konstrukcí. 

Pozorování Perseid v Lesné na Chomutovsku

Lehnout si a koukat na hvězdy... Noc je k tomu ideální!

Střední Čechy – Průměrně sedmdesát meteorů za hodinu. Takové pozorování slibují v případě bezmračné oblohy meteorologové v noci z neděle na pondělí. Na obloze vyvrcholí aktivita meteorického roje Perseid; někdy také označovaných jako „slzy svatého Vavřince“.

Krkonošské pivní slavnosti 2018 ve Vrchlabí.

Janek Ledecký a líbající se snoubenci byli hvězdami pivních slavností

Vrchlabí /FOTO, VIDEO/ - Krkonošské pivní slavnosti mají lidé rádi, a proto také při sobotním 21. ročníku naprosto zaplnili vrchlabské náměstí TGM, přilehlé ulice a zámecký park. Užili si povedený pivní mejdan, mixovaný pestrým koktejlem dobré hudby a přehlídkou regionálních i republikových pivovarů.

Ilustrace - logo.

Sobotní den ve společnosti hvězd

Malechovice - V sobotu se koná na Novákově kopci oblíbené letní pozorování hvězd s profesionálním hvězdářem a vedoucím mladoboleslavské hvězdárny Pavlem Bromem a skvělou hudbou pod taktovkou jazzmena a kapelníka Františka Kozderky.

Letošní maximum každoročního srpnového meteorického roje Perseid nastane v noci z neděle 12. na pondělí 13. srpna.

Budou padat hvězdy, čeká nás noc splněných přání

Střední Čechy – Noc splněných přání mohou na sklonku víkendu očekávat přinejmenším ti, kteří věří na padající hvězdy. Na to, že pohled na tento nebeský úkaz může přispět k naplnění i těch nejtajnějších snů. To sice astronomové nezaručí – slibují ale zajímavé představení na obloze. Blíží se roj meteorů známých jako Perseidy, k jejichž sledování letos nastanou ideální podmínky.

Michal Dvořák, prezident festivalu Soundtrack a hudebník ze skupiny Lucie.

Při Soundtracku vyroste u jezera hala pro tisíce lidí

Poděbrady – Zřejmě nejprestižnější kulturní akce letošního roku v našem regionu se nezadržitelně blíží. Festival filmové hudby a multimédií Soundtrack přichystal nejen pro místní řadu překvapení, z nichž některé nyní odkrývá.