Kreativ

ŠTÍTEK: hvězda

Trénink s hvězdou se v rámci Sazka Olympijského víceboje odehrál v hale Bios v Kutné Hoře za účasti úspěšného paralympika Jiřího Ježka.

Paralympik Jiří Ježek si zatrénoval s dětmi

Kutná Hora /FOTOGALERIE/ - Jeden tisíc tři sta škol, desetitisíce žáků z celé České republiky. Tak velký je zájem o Olympijský trénink s hvězdou, což je akce z projektu Sazka Olympijský víceboj. Ve čtvrtek se hvězda objevila v Kutné Hoře, úspěšný paralympijský cyklista Jiří Ježek navštívil zdejší základní školu v Jiráskových sadech.

Budova Slováckého divadla v Uherském Hradišti. Ilustrační foto.

VIDEO: Pražské hvězdy ve Slováckém divadle

„Strašně se těším, protože ten kraj miluju,“ netají se nadšením herečka Tatiana Vilhelmová, která se spolu s kolegou Jiřím Langmajerem představí divákům v dubnu v inscenaci Skleněný strop. Ta bude jednou z her, které už v příštím roce přiveze do Slováckého divadla pražské komorní Divadlo Ungelt.

Novak Djokovič a Radek Štěpánek s ředitelem školy Pavlem Kopečným.

Djokovič se Štěpánkem překvapili školáky u oběda

Praha /VIDEO, FOTOGALERIE/ - Nevídané překvapení zažili dnes žáci Základní školy Květnového vítězství v Praze 4. Při obědě je totiž navštívily hvězdy světového tenisu Novak Djokovič a Radek Štěpánek. Děti se s tenisty setkaly díky tomu, že je jejich základní škola zapojena do projektu Obědy pro děti, za kterým stojí Ivana a Pavel Tykačovi a jejich obecně prospěšná společnost Women for Women.

Domov u fontány.

Domov u fontány získal ocenění

Přelouč – Některá zařízení sociálních služeb dobrovolně nechávají posoudit svou úroveň v hodnocení Značky kvality Asociace poskytovatelů sociálních služeb České republiky. Ta může udělit zařízením celkem pět hvězd. V kategorii Domov se zvláštním režimem je nyní získalo první zařízení v kraji – Domov u fontány Přelouč, jenž se specializuje na péči o lidi trpící demencí.

Tatiana Vilhelmová

Divadlo na Šantovce láká na komedie a herecké hvězdy

Olomoučtí divadelní nadšenci se mohou těšit na podzimní nabídku Divadla na Šantovce. Do hanácké metropole dorazí známí herci. Diváci se tak mohou těšit na Tatianu Vilhelmovou, Pavla Lišku, Lukáše Pavláska či Veroniku Freimanovou. Komediální maraton začne už tuto sobotu 20. října v sedmou hodinu večerní a bude pokračovat až do 24. listopadu.

Arda Turan.

Zhasne Turanova hvězda v žaláři? Za napadení hrozí fotbalistovi přes dvanáct let

Jednatřicetiletý turecký fotbalista Arda Turan se zase jednou vyznamenal. Jenže tentokrát za svůj prohřešek nepůjde pouze k disciplinární komisi. V istanbulském nočním klubu totiž zpěváku Berkayi Sahinovi zlomil nos, dělal nevhodné návrhy jeho ženě a později také vystřelil z nelegálně držené zbraně. Hrozí mu až dvanáct a půl roku za mřížemi.

Velikáni sjezdového lyžování Mikaela Shiffrinová a Marcel Hirscher.

Lyžařská hvězda Shiffrinová: Ester Ledecká je plus pro náš sport

/ROZHOVOR/ Patří k nejlepším lyžařkám světa, především na slalomových tratích vládne. Třikrát po sobě se stala mistryní světa, má dvě zlata z olympijských her a dva velké křišťálové glóby za prvenství ve Světovém poháru. To vše ve třiadvaceti letech. Američanka Mikaela Shiffrinová nechyběla minulý týden na setkání s novináři v sídle firmy Atomic, kde se potkala i s Ester Ledeckou.

128. Velká pardubická s Českou pojišťovnou.

Majitel o hvězdě: „Tzigane je na začátku kariéry"

Pardubice - Na startu 128. Velké pardubické s Českou pojišťovnou se objevila dvacítka koní, jedenáct z nich náročný dostih dokončilo. Vítěz Tzigane Du Berlais měl být jedním z hlavních soupeřů pro obhájce No Time To Lose. Roli splnil dokonale.

Senioři prezentovali svá bývalá povolání.

Mělničtí důchodci jsou hvězdami kalendáře

Mělník - Fotoateliér Mělník představuje charitativní kalendář, vytvořený ve spolupráci s Centrem seniorů, na jehož stránkách zazáří mělničtí důchodci. Projekt vznikl na podporu centra a zároveň je oslavou aktivního a optimistického přístupu ke stáří. Každý měsíc v kalendáři je věnován jednomu povolání, jež daný senior během svého života opravdu vykonával v kontrastu tehdejší doby a současností.

Pětadvacátý Vsetínský jazzový festival se uskutečnil v sobotu 13. října v Domě kultury ve Vsetíně. Hlavní hvězdou večera byla herečka a zpěvačka Hana Holišová s brněnským New Time Orchestra.

Hana Holišová byla hvězdou Vsetínského jazzového festivalu

Milovníci jazzových melodií se sešli uplynulou sobotu ve vsetínském Domě kultury. Konal se zde pětadvacátý Vsetínský jazzový festival, jehož hlavní hvězdou byla populární herečka a zpěvačka Hana Holišová. Její vystoupení s brněnským New Time Orchestra odměnilo publikum nekonečným potleskem. 

Ester Ledecká coby světová šampionka v březnu 2018.

Ledecká mezi hvězdami? Stále nesvá

/OD ZVLÁŠTNÍHO ZPRAVODAJE DENÍKU/ Jako každý rok se v rakouském sídle firmy Atomic setkali před startem lyžařské sezony závodníci, kteří na lyžích slavné značky válčí na svazích při Světovém poháru. Zatímco před pár lety ještě patřila Ester Ledecká v hierarchii k řádovým členům, letos už se po ní na pódiu představily jen tři světové hvězdy.

V poděbradském domově pro seniory Hvězda se konala oslava narozenin Evženie Janákové.

Seniorka dostala k narozeninám 97 gerber

Poděbrady /FOTOGALERIE/ - V pondělí 8. října v novém domově pro seniory Hvězda oslavila neuvěřitelné 97. narozeniny paní Evženie Janáková, rodačka ze Sadské. Na oslavu jí přišla blahopřát její rodina, především dcera Jaroslava s vnučkou Renatou, vedení a personál celého domova.

Dobrácký Harry se našel v karvinském útulku, dnes je hvězdou místního domova pro seniory.

Psík Harry z útulku je dnes dobrovolnickou hvězdou

Neměl lehké mládí a skončil dokonce v útulku, na lidi ale nezanevřel. Statný pes Harry doslova září svou dobráckou povahou, lidi miluje a dnes je jednou z hvězd Domova pro seniory Slezské humanity v Karviné. Tam jednou týdně doprovází svou paničku, dobrovolnicí Adry Gabrielu Musiolkovou.

Mo Farah poprvé zvítězil v maratonu

Šance pro Mo Faraha. V Chicagu prý neřekl poslední slovo

Zase vyhrál. Evropským rekordem se na prestižním maratonu v Chicagu blýskl Mohamed Farah. I když Britův výkon 2:05:11 nevypadá v porovnání s časy elitních Keňanů – zejména se zářijovým světovým rekordem 2:01:39 Eliuda Kipchogeho – nijak mimořádně, pro bývalou hvězdu dráhové atletiky je čas potvrzením správné cesty.

TJ Sokol Pěčice "A" - FK Pšovka Mělník.

Karetní úroda na Dynamu. Kuriózní žlutá neminula ani hvězdného Pitáka

Mělnicko – Za kratší konce tahali v domácích zápasech okresní zástupci v devátém kole fotbalové I. A třídy. Jediné Záryby dokázaly z nepříznivého stavu vybruslit k bodům. Nelahozeves si kromě porážky připsala i vyloučeného hráče. Kuriózní kartě se na Dynamu nevyhnula největší hvězda soutěže.

Basketbalistka Petra Kulichová (v bílém).

Sokol Nilfisk Hradec Králové: S hvězdou být co nejvýše

Hradec Králové - Se superposilou - mistryní Evropy, vicemistryní světa a účastnicí tří olympiád Petrou Kulichovou - vstoupí do nové sezony basketbalistky Sokola Nilfisk Hradec Králové, čtvrtého celku minulého ročníku ŽBL.

Radnice a Pražská brána v Berouně.

Beroun má za sebou změnu vedení i útlum investic

Beroun - Do komunálních voleb zbývají už jen tři dny. V pátek 5. října se úderem čtrnácté hodiny otevřou jednotlivé volební místnosti a lidé si budou volit nové vedení obcí. Koho si tentokrát vyberou obyvatelé Berouna? Kdo bude další čtyři roky ovlivňovat chod a rozvoj města? Bude se jednat o stejné lidi, a nebo berounské zastupitelstvo dostane novou krev a ve vedení města zasednou zcela nové tváře?

Režisér Jaroslav Soukup natáčí další díly Policie Modrava. Jako komparzista si v oblíbeném seriálu zahrál i redaktor Deníku Milan Kilián, jenž představuje lékaře na psychiatrii.

S pyžamem na plac aneb Točím s hvězdami

Klatovy – Dovolte, abych se představil. Jsem lékař psychiatrického oddělení Klatovské nemocnice MUDr. Petr Dvořák, Ph.D. Nikoli ve skutečnosti, ale jen na jeden den. Natáčecí den.

Lucie Bergerová.

Ve Velkém Meziříčí vystoupí muzikálové hvězdy

Velké Meziříčí - Koncertní vystoupení hvězd brněnské muzikálové scény Městského divadla Brno Lucie Bergerové a Radka Novotného si mohou v úterý 2. října od 19 hodin vychutnat návštěvníci velkomeziříčského Jupiter clubu.

Ilustrační foto

Spása Hvězdy. Jen o půl bodu

Pardubice - Baráž o účast v atletické extralize družstev mužů se konala za účasti osmi týmů v Ústí nad Labem a závodníci Hvězdy Pardubice splnili cíl, s nímž na sever Čech jeli.

Rekonstrukce bitvy na Bílé hoře z roku 1620 se konala v sobotu.

Opět poraženi. Bitvu na Bílé hoře připomněla v oboře Hvězda její rekonstrukce

/FOTOGALERIE/ Bitvu na Bílé hoře v roce 1620 v sobotu u pražské obory Hvězda připomněla její historická rekonstrukce. Akce se zúčastnilo až tisíc lidí v dobových kostýmech. Součástí byla i děla a jezdci na koních, kteří představovali lehkou jízdu na obou válčících stranách. Rekonstrukce, kterou každoročně pořádá sdružení Bílá hora 1620, se konala letos po čtrnácté, moderoval ji herec Marek Holý.

Čeští baseballisté porazili Belgii 15:10

Homeruny a zlomená pálka. Češi po divoké přestřelce porazili Belgii

Česká baseballová reprezentace si připsala první výhru na evropském turnaji Super6 v Nizozemsku. Belgii porazili čeští baseballisté v zápase bohatý na zvraty 15:10. Ve více než tříhodinové bitvě bylo k vidění celkem 30 úspěšných odpalů a 7 homerunů. Největší hvězdou byl Martin Mužík, který zařídil pro český tým sedm bodů.

Hvězdné házení na Chodsku 2018.

Hvězdné házení ovládly největší hvězdy

Domažlice - Městský stadion Střelnice byl dějištěm atletického mítinku Hvězdné házení na Chodsku. Roli hlavní hvězdy jedenáctého ročníku naplno splnil koulař Tomáš Staněk, který překonal rekord mítinku.