Kreativ

ŠTÍTEK: Nadační fond

Janek Ledecký bude jednou z hudebních hvězd nedělního Benefičního festiválku.

Ledecký, Slza a Callta. Benefiční festiválek se koná ve Starých Čívicích

Výtěžek z dobrovolného vstupného, tomboly a dražby půjde v celé výši na podporu Terezky, Štěpánky, Nicolase, Sofinky a Eriky. Rodiny dětí finanční prostředky využijí zejména na pobyty ve fyzioterapeutických zařízeních a zajištění vybavení či prostředků potřebných pro každodenní péči a další rozvoj.

Tábory bere českokamenický dětský domov za důležitou součást výchovy a vzdělávání.

Aktivní prázdniny pro děti z dětských domovů: Užily si léto na táborech

Léto bez táborů si většina dětí neumí ani představit, pro ty z dětských domovů ale takový pobyt není samozřejmostí. Organizace proto využívají granty a sponzorské programy, aby se jich jejich klienti mohli účastnit. Více než stovce dětí k cestě na tábor letos opět pomohl i Nadační fond Albert. Mezi nimi byli i holky a kluci z dětského domova v České Kamenici.

Předání daru Hospicové péči sv. Kleofáš v Třeboni.

Umění doprovázet: Léčba bolesti je v hospici prioritou

Finanční dar ve výši 20 tisíc korun na nákup léků proti bolesti a zdravotnického materiálu získala pro těžce nemocné pacienty Hospicová péče sv. Kleofáše v Třeboni. Za článek i fotografii děkujeme Viktoriii Kim.

Jednou z originálních kapitánských pásek je i ta od Jana Bořila, v jarní části kapitána béčka Slavie.

Startuje dražba unikátních kapitánských pásek. Zapojíte se také?

Než se rozjede nová sezona domácích profesionálních soutěží, mají fanoušci možnost podpořit dobrou věc a navíc získat cenný sběratelský kousek. Ligová fotbalová asociace spustila aukci unikátních podepsaných kapitánských pásek zástupců klubů FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY, jejíž výtěžek půjde na konto nadačního fondu LFA Zelený život.

Tomáš Wágner při zápase v Jihlavě

Startuje dražba kapitánských pásek. Ve hře je podepsaná i od Tomáše Wágnera

Než se rozjede nová sezona domácích profesionálních soutěží, mají fanoušci možnost podpořit dobrou věc a navíc získat cenný sběratelský kousek. Ligová fotbalová asociace spustila aukci unikátních podepsaných kapitánských pásek zástupců klubů FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY, jejíž výtěžek půjde na konto nadačního fondu LFA Zelený život.

Petra Glosr Cvrkalová, ředitelka Nadačního fondu Vrba

Ovdovělým rodičům s dětmi se ve vteřině zhroutil svět. Fond jim pomáhá zpátky

Učitelka hudby Petra Glosr Cvrkalová ovdověla téměř před deseti lety. Její manžel se živil výškovými pracemi, zemřel po pádu ze stromu. Jí bylo 31 let, dětem tři roky a šest let. Život se jí obrátil vzhůru nohama, musela ale pečovat o malé děti, domácnost a krom toho vyřizovat nezbytné úřední úkony. Když složitým obdobím proplula a zjistila, že ovdovělých v jejím věku jsou stovky, založila Nadační fond Vrba a začala jim pomáhat. V roce 2021 získala titul Osobnost neziskového sektoru.

KidFest na Vypichu.

Začátek prázdnin jak se patří. Na KidFestu si děti mohly zařádit podle libosti

/VIDEO, FOTOGALERIE/ Parádní vstup do prázdnin se spoustou zážitků měly v sobotu 1. července děti, které navštívily KidFest na Vypichu. A tenhle den, připravený právě jako oslava prázdnin, si v doprovodu rodičů či prarodičů užívala i řada předškoláků, kteří opravdické prázdniny vlastně ještě nemají. Však také šlo o akci s ohlášenou zábavou pro celou rodinu. Mimochodem – jasnou převahu maminky neměly: přišla i spousta mužů. Nebo celé rodičovské páry.

Vyhlášení ankety Sklář roku na Stínadlech, Pavel Biedermann dostává cenu

FOTO: Sklářem roku se stal Trubač, oceněný byl i bývalý novinář Deníku

Na teplickém fotbalovém stadionu na Stínadlech se v pondělí už popáté vyhlašovala anketa Sklář roku, která odměnuje v několika kategoriích, včetně mládežnických a dívčích, nejúspěšnější fotbalisty FK Teplice. V hlavní kategorii vyhrál středopolař Severočechů Daniel Trubač. Za celoživotní přínos pro FK Teplice dostal cenu dlouholetý novinář Deníku Pavel Biedermann. 

Literárně – hudební odpoledne s názvem Čtení povídek Arnošta Lustiga se uskutečnilo ve středu 14. června od 16.30 v krásném prostředí Fantovy kavárny v Praze.

Legionáři si připomněli téma holocaustu a odkaz Arnošta Lustiga

/FOTOGALERIE/ Literárně – hudební odpoledne s názvem Čtení povídek Arnošta Lustiga se uskutečnilo ve středu 14. června od 16.30 hodin v krásném prostředí Fantovy kavárny v Praze. Pořad se konal v rámci mezinárodní putovní výstavy Já chci být člověk.

Darované jídlo vystačí seniorům na týdny.

Ať netrpí hlady. Nadační fond Silvie Dymákové rozdal jídlo seniorům v Hlinsku

/FOTO, VIDEO/ Nadační fond Příběhy novinářky Silvie Dymákové pomáhá samoživitelům a seniorům ve finanční tísni po celé republice. V uplynulých dnech dobrovolníci zavítali do Hlinska, kde rozdali tašky plné potravin. Obdarované vytipoval místní sociální odbor, takže se dárek dostal skutečně k těm, kteří to potřebují.

Fotbalové derby mezi chomutovskými Piráty a litvínovskou Vervou.

PODÍVEJTE SE: Piráti a Verva opět po roce pomáhali fotbalem

Opět po roce si zpestřili fotbalovým derby letní hokejovou přípravu celky litvínovské Vervy a chomutovských Pirátů. Obě mužstva se spolu utkala ve sportovním areálu v Březenci a opět mělo jejich zápolení charitativní podtext, protože se prostřednictvím Nadačního fondu Pirátské srdce pomáhalo Stanislavu Hrzinovi.

Fotbalové derby mezi chomutovskými Piráty a litvínovskou Vervou.

PODÍVEJTE SE: Piráti a Verva opět po roce pomáhali fotbalem

Opět po roce si zpestřili fotbalovým derby letní hokejovou přípravu celky litvínovské Vervy a chomutovských Pirátů. Obě mužstva se spolu utkala ve sportovním areálu v Březenci a opět mělo jejich zápolení charitativní podtext, protože se prostřednictvím Nadačního fondu Pirátské srdce pomáhalo Stanislavu Hrzinovi.

Ilustrační foto

Maker Faire, festival vynálezců a inovátorů míří poprvé do Vrchlabí

Světová přehlídka kreativity Maker Faire zavítá v sobotu 17. června do Vrchlabí. Premiérový ročník se koná v prostorách Ekocentra Krtek a díky podpoře Nadačního fondu Škoda Auto si návštěvníci užijí festival zdarma. Na vrchlabském Maker Faire se představí okolo dvou desítek lokálních tvůrců a kutilů a připravena bude přednáška AI (nejen pro učitele) a také workshop 3D tisku.

Charitativní peloton Josefa Zimovčáka zastavil v České Lípě.

Šlapou do pedálů kvůli dětem. Charitativní jízda borců projela Českou Lípou

/FOTO, VIDEO/ Stovka cyklistů včetně dvou mužů jedoucích na vysokých kolech aneb kostitřasech v pátek dopoledne vzbudila pozornost nejen v centru České Lípy. Jak napovídaly polepy na autech či bannery u morového sloupu, zastávku právě tady na náměstí T. G. Masaryka měl peloton, který vyjel 31. května z Ostravy a etapově křižoval celou republiku v rámci 14. ročníku charitativní cyklotour Na kole dětem – nadační fond Josefa Zimovčáka. 

Sedmá etapa cyklotour Josefa Zimovčáka Na kole dětem, 7. června 2023.

Foto, video: Kutnohorskem projela sedmá etapa cyklotour Josefa Zimovčáka

V pořadí sedmá etapa cyklotour Josefa Zimovčáka Na kole dětem odstartovala ve středu 7. června z čáslavského náměstí Jana Žižky z Trocnova. Jde již o tradiční projekt nadačního fondu na podporu onkologicky nemocných dětí. Peloton projel Kutnohorskem a zamířil  na Benešovsko. 

Charitativní výstup na Sněžku pro Vencu Nadačního fondu KlaPeto vynesl 1,2 milionu korun ve prospěch handicapovaných dětí

Výstup na Sněžku přinesl přes milion. Peníze pomohou chlapci s amputovanou nohou

Při 11. ročníku charitativního výstupu na Sněžku se Nadačnímu fondu KlaPeto podařilo vybrat 1 244 000 korun. Akce se tentokrát konala ve prospěch jedenáctiletého Vaška Mikolina z Chrudimi, který má amputovanou nohu, a dalších handicapovaných dětí. Vašek se narodil s vrozenou vývojovou vadou levé nohy, která byla od kolene dolů deformovaná. Později mu proto musela být amputována. 

Charitativní výstup na Sněžku pro Vencu Nadačního fondu KlaPeto vynesl 1,2 milionu korun ve prospěch handicapovaných dětí.

Klaplo to, vybrali přes milion. Na Sněžku pro Vaška vystoupal i nevidomý borec

/FOTO/ Celkem 1 244 000 korun se podařilo vybrat Nadačnímu fondu KlaPeto při 11. ročníku charitativního výstupu na Sněžku. Letošní ročník se konal ve prospěch jedenáctiletého Vaška Mikolina z Chrudimi, který má amputovanou nohu, a dalších handicapovaných dětí. Vašek se narodil s vrozenou vývojovou vadou levé nohy. Od kolene dolů byla deformovaná, nevyvinutá, pro normální život nepoužitelná, a když mu byl rok a půl, lékaři provedli amputaci.

Pěvkyně Magdalena Kožená a děti ze ZUŠ

ZUŠ Open začne v neděli, nabídne přes 500 akcí po celé republice

Na 500 nejrůznějších koncertů, divadelních či tanečních představení, výstav, happeningů a dalších akcí připravilo v rámci sedmého ročníku celostátního festivalu ZUŠ Open 439 základních uměleckých škol. Během jedné z největších kulturních událostí u nás po celé dva týdny od neděle 21. května do neděle 4. června ožijí uměním parky, náměstí, kostely a celá řada dalších veřejných míst. ZUŠ Open vyvrcholí 3. června ve Valdštejnské zahradě Senátu Parlamentu ČR, kde se do společného programu zapojí na 800 účinkujících ze ZUŠ ze všech krajů.

Radary v ulicích hlídají rychlost řidičů. Ilustrační foto.

Úsekových radarů v kraji moc není. A na Chrudimsku jen jeden. V Hrochově Týnci

/VIDEO/ Staří mazáci za volantem už přesně vědí, kde mají sundat nohu z plynu. Úsekové radary, které měří rychlost aut, ale nejsou v Pardubickém kraji až tak časté. Na Chrudimsku a Pardubicku na řidiče číhá vždy jen jeden radar. Rekordmanem je město Litomyšl, kde je kvůli zklidnění dopravy pět úseků s měřením rychlosti.

Benefiční módní přehlídka v Autosalonu Šmucler podpořila Nadační fond Mathilda

Neobvyklá módní přehlídka plzeňských butiků podpořila vodící psy

V příjemném prostoru jindy vyhrazeném pro předvádění naleštěných automobilů se rozhodly členky Lions Clubu Plzeň Ladies ve spolupráci s Autosalonem Šmucler předvádět tentokrát něco jiného. Uspořádaly dlouho odkládanou mimořádnou benefiční přehlídku módních kolekcí vybraných plzeňských módních salonů a butiků.

Ilustrační foto

Projekt pomůže stavět základy pro budoucí generaci

Nadační fond Škoda Auto ve spolupráci s organizací Step by Step ČR právě spouští nový projekt podpory mateřských škol – ZAČÍT SPOLU NA VRCHLABSKU aneb všechno, co opravdu potřebuji znát, jsem se naučil/a v mateřské škole.

Masopust, zabíjačka, masky. Takový byl v sobotu třešťský zámek.

Masopust, zabíjačka a masky. Zámek v Třešti ožil lidovou veselicí, podívejte

Masopustem a zabíjačkou ožil v sobotu zámek v Třešti. Návštěvníci si na nádvoří pochutnali hned na několika vepřových specialitách. Masopustní hody zároveň doprovázel rej masek, kdy se dospělí a především děti převlékli do vodníků, čarodějnic nebo rytířů. Vybrané peníze zároveň poputují Nadačnímu fondu Šťastná hvězda.

Denisa Gudelj na snímku z železničního muzea v Lužné

Smyslné fotky z železničního muzea vynesly přes sto tisíc pro vážně nemocné

Oblíbené Muzeum Českých drah v Lužné u Rakovníka často láká fotografy. Je častým cílem výletů i lidí z Lounska a Žatecka. Tentokrát mezi lokomotivy vstoupila i krásná modelka, odložila většinu šatů a vznikl kalendář dopravní společnosti AŽD Praha. V minulých dnech se konala dražba některých snímků, výtěžek podpoří malé pacienty s rakovinou.

Ze slavnostního předávání Cen Slunce a benefičního Koncertu v barvách Semaforu v Kulturním domě ve Stochově.

Video, foto: Koncert v barvách Semaforu zněl Stochovem a zářily Ceny Slunce

Nadační fond Slunce pro všechny společně s městem Stochov uspořádaly v úterý večer 7. února benefiční Koncert v barvách Semaforu v Kulturním domě ve Stochově. Slavnostní setkání se uskutečnilo u příležitosti předávání Cen Slunce, které jsou udělovány partnerům a mecenášům Slunce za neobvyklé počiny a dlouhodobou podporu klientů se speciálními potřebami.