Kreativ

ŠTÍTEK: Jan Štěpán

Hasičští odboráři se rozloučili s Ladislavem Trojanem a Vlastislavem Buřilem, kteří odešli do dcůchodu.

Dva hasiči odcházejí do důchodu

Slatiňany - V pátek se v restauraci Monako při schůzi ZO odborového svazu hasičů HZS Chrudim odboráři rozloučili s Ladislavem Trojanem, který odešel do důchodu 31. prosince 2008, a Vlastislavem Buřilem, odcházejícím do důchodu 30. dubna 2009.

Ilustrační foto. Silnice jsou s opatrností sjízdné

První opravdový sníh této zimy nechal motoristy v klidu

Pelhřimovsko/ Motoristé uložili nadávky na zimní cestování okresem k ledu. Silničáři letošní první opravdový úder zimy zvládli. Silničáři na Pelhřimovsku si tentokrát s bílou nadílkou poradili. Musí ale zůstat ve střehu, blíží se prudké mrazy.

Ilustrační foto

ANKETA: Zvolte fotbalový počin víkendu

Kutnohorsko - Vybírejte na internetu fotbalový „počin víkendu“! Tedy nejzajímavější událost ze všech odehraných duelů uplynulého kola, kterého se zúčastnily celky z Kutnohorska.

Zápas Most - Plzeň.

V hokejbalové extralize startují boje o titul!

Most, Ústí n. L./ Takové drama hokejbalová extraliga nepamatuje. Až poslední kolo určilo vyvolenou osmičku. Desátý tým sahal po postupu, ale hrozila mu i záchrana. Extrémně vyrovnaná sezona slibuje pro dnes startující play off úchvatnou podívanou. A nikdo si nemůže být ničím jistý…

Jeremiášova ulice z Rudolfovské v roce 1989.

Jeremiášova ulice unikla o vlásek stavbě okruhu

České Budějovice - Na snímcích je zachyceno nároží Jeremiášovy ulice a Rudolfovské třídy. Jeremiášova ulice je z této strany neprůjezdná. Pozoruhodná je tím, že právě tudy měl vést městský dopravní okruh z Mánesovky, který dnes vede kolem nádraží a nádražního tělesa.

Ilustrační foto

Kruhové objezdy jsou bezpečnější než křižovatky

Náchod - Kruhové objezdy nahrazují klasické křižovatky a podle policejní mluvčí náchodské policie Evy Prachařové je to na bezpečnosti jízdy znát. Před kruhovým objezdem musí řidiči výrazně zpomalit, což jednak zpřehledňuje dění na kruhovém objezdu i mimo něj, a navíc v naprosté většině případů nedojde k tak závažné nehodě jako na světelné křižovatce.

PAMÁTKA.  Při slavnostním spuštění do provozu zrekonstruovaného vypouštěcího zařízení Malého Vajgaru v J. Hradci, si vyzkoušel manipulaci se stavidly také předseda Místní organizace Českého rybářského svazu v J. Hradci Ludvík Fischer.

Do Vajgaru se vrátí ryby až po podpisu smlouvy

JINDŘICHŮV HRADEC - Hladina rybníku Vajgar stoupá k normálu, čímž byla završena náročná operace odbahňování Malého Vajgaru a rekonstrukce výpustního zařízení. Součástí více než třináctimilionového projektu, na jehož realizaci město získalo dlouho očekávanou dotaci z fondu životního prostředí, je i betonová hráz ve velkém Vajgaru, přes kterou může voda protékat, ale lze ji i uzavřít.

Ilustrační foto

Florbaloví elévové si na prvním turnaji vedli dobře

CHTOTOVINY/PÍSEK - Před několika dny se zde odehrál první turnaj Jihočeské ligy elévů ve florbale. Na historicky prvním soutěžním klání této nejmladší kategorie (1996 a ml.) se představili také hráči FBC Písek.