Kreativ

ŠTÍTEK: Robert Pattinson

Batman 2022.

Filmová recenze: Viděli jste už nového Batmana? Ne? Tak to rychle napravte!

Sedíte doma a nudíte se? Chcete jít do kina, ale nevíte na co? Váháte se zhlédnutím nového Batmana? Nebo vás prostě jen zajímá názor někoho jiného, kdo viděl tento superhrdinský film? Tak jste tu správně! Ze začátku bych měla upozornit, že nejsem nějaký zkušený kritik, ale jen člověk, kterého zajímají filmy a který se s vámi chce podělit o svůj názor. Tak se pohodlně usaďte, jdeme na to!

Kino Veřejného sálu Hraničář v Ústí nad abem dnes promítne nový americký akční sci-fi thriller The Batman režiséra Matta Reevese.

Jinak temný The Batman aneb Když méně je více

Chcete prožít ve Veřejném sále Hraničář nový americký akční sci-fi thriller The Batman režiséra Matta Reevese se zvláštním bonusem? Pak neváhejte a navštivte jeho předpremiéru ve středu 2. března od 19 hodin za vstupné 200 či 160 korun. Před projekcí vás formou krátké přednášky uvede do filmové i komiksové historie Batmana Lukáš Pokorný, spoluorganizátor festivalu FIK i ex šéfredaktor ComixZone.cz.

Kristen Stewartová jako Diana Spencerová

Od upírky k Dianě. Kristen Stewartová jako Lady Diana všem vytřela zrak

Jako unylá Bella visící na rtech bledého upíra se v sáze Stmívání trochu ztrácela. Divačky šílely hlavně z onoho upíra, Roberta Pattinsona. Kristen Stewartová na sobě ale zapracovala. A letos vynesla svůj zatím největší trumf: lady Dianu. Film Spencer budí pozornost a kritici mluví o oscarové šanci.

Národní muzeum je částečně otevřené, ale stále nabízí spoustu výstav online. Snímek je z výstavy Století trampingu.

Tipy na pondělí 31. května

Máte vymyšlený program na poslední květnový den? Pokud ne, podívejte se níže na výběr zajímavých akcí a třeba se pro nějakou rozhodnete.

Tibet? Nepál? Indie? Poznejte tyto země v přednášce fotografa a průvodce Miloslava Martana.

Tipy na úterý 2. března

Už víte, jak si zpříjemnit druhý březnový den? Pokud ne, podívejte se na pár našich tipů, třeba vám nějaký padne "do noty".

Další díl přednášek Botanické zahrady bude tentokrát na téma Jedovaté rostliny kolem nás a jejich terapeutický potenciál.

Tipy na čtvrtek 18. února

Přemýšleli jste už o tom, jak si zpříjemnit dnešní den? Podívejte se na pár našich tipů na zajímavé akce, třeba vám to pomůže při rozhodování a čtvrtek si pěkně zpestříte.

Willem Dafoe

Willem Dafoe slaví 65. narozeniny. Pobuřující scény neodmítá, ví to i Madonna

V žádném filmu ho nepřehlédnete. Ať má roli větší či menší. Agent z Hořící Mississippi, seržant Elias v Četě, pochybující Ježíš v Posledním pokušení Krista, Žít a zemřít v L.A., záhadný Caravaggio v Anglickém pacientovi, ale i empatický správce z filmu The Florida Project. Zítra oslaví americký herec Willem Dafoe pětašedesát let.  

Ray Ban: vyzkoušeno, sluší každému!

Celebrity, táta, máma, kluk i holka – všichni je milují. Protože Ray Ban prostě sluší každému. Jsou s námi už od roku 1937. Tak jak je možné, že se raybany pořád nosí? Mister Optic to ví a poradí, které brýle si vybrat a jak poznat originál Ray Ban.

Polaroid

Buďte in, čtěte OPTIC MAG!

Nový magazín ze světa brýlí a módy je online!Nový online magazín přináší svým čtenářům novinky, trendy, zajímavosti a tipy ze světa brýlí a módy.

Ukázka z filmu Twilight sága: Úsvit 2. část

Zlatou malinu za nejhorší film dostala Twilight sága: Úsvit 2. část

Los Angeles – Filmovou anticenu za nejhorší snímek roku získala upírská epopej Twilight sága: Úsvit 2. část. Porota ji už při nominacích označila nejen za nejhorší film roku 2012, nejméně povedené ze všech byly podle ní také hlavní a vedlejší role. Zlaté maliny se rozdávají den před udílením hollywoodských Oscarů.

Ilustrační foto

Kam za kulturou na Písecku v sobotu 22. a v neděli 23. září

Písecko  - V sobotu ve Svatotrojickém kostele v Písku vystoupí maďarská jazzová zpěvačka Veronika Harcza. V milevském kině uvidí diváci komedii Až vyjde měsíc. V neděli je v píseckém kulturním domě zahajovací lekce tanečních kurzů pro dospělé. Ve Vráži budou posluchači putovat stoletím páry.

COSMOPOLIS. Cronenbergova obžaloba kapitalismu. Hlavní hrdina Erik žije v přepychové limuzíně, kde jí, pije, souloží a řeší světonázorové otázky (Robert Pattinson). I jeho život ale posléze kulminuje...

Filmové premiéry: Divoké bytosti, život v limuzíně a Jason Bourne

Praha /VIDEO/ – Premiérové menu v kinech je tento týden pestré. Vyberou si milovníci akčních příběhů, křehkých zamyšlení nad světem, v němž žijeme, i intelektuálové, rozebírající donekonečna světonázorové a filozofické otázky. Do kin tedy ve čtvrtek míří poetická báseň z Louisiany, adaptace DeLillova románu Cosmopolis a agent navazující na bourneovskou sérii s tváří Jeremyho Rennera.

Film Miláček, který ve čtvrtek vstoupil do českých kin, má hvězdné obsazení. V hlavní roli Robert Pattinson

OBRAZEM: Miláček, aktuální filmová premiéra

Praha /FOTOGALERIE/ -  Snímek Miláček, který ve čtvrtek vstoupil do českých kin, je novou adaptací knihy světoznámého romanopisce Guye de Maupassanta. Její téma a prostředí je tak trochu odrazem Maupassantovy vlastní novinářské kariéry, buržoazní Paříže a promiskuitního života, kde vášeň a zkušenosti vítězí nad křehkostí a nevinností. Milostné drama v pařížských reáliích spolu s prvoligovým hereckým obsazením, kde především Robert Pattinson, teenagerská ikona ze Stmívání, podává neočekávaný výkon, zaručuje barvitou podívanou. Film Miláček byl uveden i na letošním festivalu Berlinale.

MILÁČEK. Georges Duroy, Maupassantův bezohledný hrdina, těží z přízně žen a absence vlastní morálky (Christina Ricciová a Robert Pattinson).

Filmové premiéry: Asociál Kevin, meruňková láska a Maupassantův Miláček

Praha /VIDEO/ - Do kin ve čtvrtek vstoupí mrazivé britské drama o školních vraždách, vášnivé vztahy Szidi Tobias a nepříliš přesvědčivý svůdník Robert Pattinson. Pětici filmových premiér vévodí tento týden pozoruhodný britský snímek Musíme si promluvit o Kevinovi. Režisérka Lynne Ramsay jej natočila podle stejnojmenného románu Lionel Shriverové, která v něm zkoumá aktuální společenskou otázku: co je spouštěcím mechanismem toho, že studenti střílejí na své spolužáky a učitele?

BŘEZNOVÁ DÁMSKÁ JÍZDA nabídla exhibici na trampolínách i předpremiéru Miláčka.

REPORT: Dámy se na předpremiéře Miláčka i vznášely

Liberec /DÁMSKÁ JÍZDA, REPORT/ - Na březnové Dámské jízdě zhlédly ženy a dívky v předpremiéře drama Miláček podle románu Guy de Maupassanta. Před filmem viděly jumpingovou exhibici a jedna z nich si skoky vyzkoušela na vlastní kůži.

Ve čtvrtek začíná v Berlíně slavný filmový festival Berlinale.

Berlinale zahájí Diana Kruger jako Marie Antoinetta

Berlín, Praha – Sezóna prestižních filmových festivalů začíná. Dnes večer ji zahájí první „áčková“ přehlídka světového renomé: Berlinale 2012. Berlín se na dobu deseti dnů otevře filmařům, hercům, novinářům a milovníkům stříbrného plátna z celého světa. 62. ročník mezinárodního filmového festivalu potrvá do 19. února a nabídne kolem čtyř set snímků. Osmnáctka z nich vstoupí do hlavní soutěže a bude usilovat o Zlatého medvěda.