Kreativ

ŠTÍTEK: Studené

Sypač. Ilustrační foto.

První sníh řidiči zvládli na jedničku

Jindřichohradecko -  Na Jindřichohradecko se v neděli ráno začaly snášet první letošní sněhové vločky. Zpočátku jen velice opatrné sněžení sice v průběhu dne na mnoha místech přerostlo v pravou chumelenici, ale vážnější starosti neudělala bílá nadílka řidičům ani silničářům.

Ilustrační snímek.

Kdo je nejlepší? Přece Slavonice

Jindřichohradecko – Fotbalisté Slavonic jsou neohroženými vládci okresního přeboru mužů. V hlavním taháku kola dokázali uspět i na strmilovské půdě a s bilancí devíti vítězství mají na čele tabulky už devítibodový náskok před trojicí pronásledovatelů.

Ilustrační snímek.

Fotbalisté Číměře spustili kanonádu

Jindřichohradecko – Spanilá jízda slavonických fotbalistů pokračuje. Lídr neponechal nic náhodě a po přesvědčivém vítězství v Popelíně po pěti kolech dál se stoprocentním bodovým ziskem kraluje okresnímu přeboru mužů.

Ilustrační foto fotbal

Popelín v derby remizoval se Strmilovem

Jindřichohradecko – Ve 20. kole fotbalového 14SPORT okresního přeboru mužů remizovaly vedoucí Břilice na hřišti Studené a dělbou bodů skončilo i místní derby v Popelíně. Dařilo se i týmům usilujícím o záchranu, tedy béčku Suchdola a Hranicím. Za překvapení by se dalo označit vítězství řečického nováčka ve Staré Hlíně.

Ilustrační foto.

Pitnou vodu zamořily dusičnany

Studené - Už několik let se Studené u Jablonného nad Orlicí potýká se zvýšenou koncentrací dusičnanů v pitné vodě, kterou čerpá z vlastního obecního vrtu.

Ilustrační foto.

Pitnou vodu zamořily dusičnany

Studené – Už několik let se Studené u Jablonného nad Orlicí potýká se zvýšenou koncentrací dusičnanů v pitné vodě, kterou čerpá z vlastního obecního vrtu. Při poslední kontrole naměřená hodnota opět překročila povolenou hranici 50 mg/l. Ačkoliv měření nemusí být zcela přesné, obecní úřad upozorňuje občany, aby na pití kombinovali vodu z vodovodu s vodou balenou. Podávat vodu z vodovodu dětem a kojencům nedoporučují vůbec.

Krychlefest ve Studeném.

Barunka pojede po druhé do lázní

Studené – Orlický deník informoval o Krychlefestu, hudební akci, která již potřetí připomněla Petra „Krychliče" Koska, tragicky zemřelého kytaristu rockové kapely Moucha. Festival pořádaný v podstatě bez podpory sponzorů partou nadšenců, v jejichž čele stojí Romana Junková z Jablonného, má už tradičně charitativní podtext.

Wasabi.

Krychlefest pro osmiletou Barunku

Studené – Vzpomínkový Krychlefest s pořadovým číslem 3 připravuje skupina nadšenců na sobotu do areálu hřiště ve Studeném. Festival připomene památku muzikanta Petra „Krychliče" Koska, který tragicky zemřel před necelými třemi lety.

Ilustrační foto

Krychlefest má letos pomoci osmileté dívence upoutané na vozík

Studené – Krychlefest s pořadovým číslem 3 se připravuje na příští sobotu do areálu místního hřiště. Vzpomínková akce, která vznikla v podstatě spontánně po tragické smrti kytaristy rockové kapely Moucha Petra „Krychliče" Koska, má od svého začátku charitativní podtext.

Z vernisáže výstavy Válka našich dědů ve Studeném.

Ve Studeném výstava oživila příběhy „z vojny“

Studené - „Nejmilejší Andulo, jsem dosud živ a zdráv a mám se jako obyčejně," psal Andule Koskové „z vojny" Mikuláš Friml, když se ani po čtrnácti měsících „v poli" nedočkal vytoužené dovolené. 

Z vernisáže výstavy Válka našich dědů ve Studeném.

Ve Studeném výstava oživila příběhy „z vojny“

Studené – „Nejmilejší Andulo, jsem dosud živ a zdráv a mám se jako obyčejně," psal Andule Koskové „z vojny" Mikuláš Friml, když se ani po čtrnácti měsících „v poli" nedočkal vytoužené dovolené. Z Velké války se vrátil, ale nevzali se… Nejen tento příběh nenaplněné lásky odkryla výstava Válka našich dědů, která se od pátku do neděle konala ve Studeném.

Ilustrační fotografie.

Studené: Válka našich dědů

Studené – Velkou válku připomene také výstava v obci u Jablonného nad Orlicí. V expozici Válka našich dědů návštěvníci najdou fotografie, pohlednice, zbraně i předměty denní potřeby vojáků.

Vladislav Bureš u "svého" zámečku.

K zámečku Aleje u Stonařova si vyšláplo několik stovek lidí. Přišli zavzpomínat

Jihlavsko – Stovky lidí zamířily v poslední den roku k zámečku Aleje u Stonařova. Nultý ročník výšlapu, který zorganizovali Stonařovští na popud některých obyvatel, si nenechal ujít ani Vladislav Bureš z Třebíče. S místem byl úzce spjat více než dvacet let, k Alejím ho pojí celá řada vzpomínek a v zámečku měla svatbu jeho dcera. 

Wasabi.

Sešlo se hodně lidí, kteří mají rádi rockovou muziku a mají dobré srdce

Studené – V září se ve Studeném uskutečnil druhý ročník charitativního Krychlefestu. Zatímco loni byl výtěžek akce určen rodině tragicky zesnulého amatérského hudebníka, letos podpořil mladou ženu upoutanou po těžkém zranění na invalidní vozík. O průběhu festivalu jme hovořili s Romanou Junkovou, hlavní organizátorkou festivalu.

Požár stodoly v Horní Olešné.

Za požár stodoly může brutar

Horní Olešná/FOTO/ - Hasiči z Jihočeského kraje společně s kolegy z Vysočiny likvidují od úterního rána požár stodoly v obci Horní Olešná na Strmilovsku. Doplnili jsme galerii z ničivého ohně.

Ilustrační foto.

Krychlefest letos pomůže Monice

Studené – V sobotu se na hřišti v obci uskuteční druhý ročník dobročinného festivalu Krychlefest. Jeho cílem je pomoci studentce Monice ze Záchlumí, jež je po vážné nehodě upoutána na invalidní vozík. Více o festivalu prozradila Romana Junková.

Ilustrační foto

Druhý Krychle fest bude pro Moniku

Studené - Na hřišti ve Studeném se v sobotu 7. září uskuteční druhý ročník dobročinného festivalu Krychle fest. Vznikl loni za účelem pomoci rodině muzikanta, který tragicky zemřel.

Ilustrační foto.

Krajským stolním tenisem

Prachatice – Další dvoukolo krajských soutěží stolních tenistů přineslo pro naše tři zástupce čtyři výhry a dvě porážky.

Motoskijöring Studené.

Trať ve Studeném nezklamala

Studené – Zlepšené sněhové podmínky konečně dovolily uspořádat letošní první závod MMČR v motoskijöringu „ORION-SHIVA KTM Cup 2012“.

Mezi nadšené zahrádkáře ve Studené patří i Josef Čeloud. Na snímku je se svými výpěstky na podzimní výstavě ovoce a zeleniny.

I pod Javořicí lze pěstovat hrozny

Studená – I v horších klimatických podmínkách vyšší polohy obce pod Javořicí lze s úspěchem zahradničit. Svědčí o tom i skutečnost, že místní zahrádkářská organizace má přes 40 členů.

Cesta pirátským lesem.

Cesta pirátským lesem

Studené – Ke konci školního roku se v obci konala akce pro děti s názvem Cesta pirátským lesem.

Hlídky mladých zdravotníků.

Hlídky mladých zdravotníků bojovaly o postup do kraje

Jindřichův Hradec – Čtyři pětičlenná družstva mladších žáků a devět týmů žáků starších se zúčastnilo okresního kola soutěže hlídek mladých zdravotníků, kterou pořádal již po 33. jindřichohradecký oblastní spolek Českého červeného kříže.

Ilustrační foto

V Bolíkově hrají cimrmanovskou hru ženy

Horní Bolíkov – V místní části Studené, v Horním Bolíkově se dala dohromady parta lidí, kteří se vydali na dráhu ochotníků. Jak říká režisér souboru a jinak právník Antonín Tunkl, vše vzniklo tak, že se na vesnici nudili.

Ilustrační foto.

Syn terorizoval matku, byl vykázán z bytu

Studená – Policisté využili před několika dny zákonné možnosti a vykázali z trvalého bydliště dvacetiletého mladíka, který podle všeho páchal na své matce domácí násilí.

Nejlépe to v Klášterci jelo motokrosaři  Vítězslavu Markovi s lyžařem Jakubem Navrátilem (Cermen Racing/KTM), druzí dojeli domácí bratři Šrolerové (Klášterec/Yamaha).

Obleva překazila další motoskijöring

Studené – V letošním roce příznivcům motoskijöringu příliš nepřeje počasí. Z původních deseti naplánovaných závodů se zatím odjely jen čtyři.

Jana Hrabáková pod Javořicí.

Seniorka se ztratila pod Javořicí

Řásná – Na zasněžených trasách vedoucích ze Studené, Řásné a odjinud na vrchol Javořice se ztratila o Silvestru odpoledne pražská novinářka v seniorském věku Jana Hrabáková.

Hlídka mladých zdravotníků ze Studené.

Mladí zdravotníci z okresu patří k nejlepším

Jindřichohradecko/FOTO/ – Velkou radost si odvážely nejlepší letošní jihočeské hlídky mladých zdravotníků Českého červeného kříže (ČČK) z celostátního kola soutěže, které se konalo o víkendu v Chrudimi.

Pohled na zdemolované auto u Lásenice, ve kterém po nárazu do stromu zemřel spolujezdec na zadním sedadle.

Tragédii připomíná navždy stránka na internetu

Lásenice, České Budějovice – Tragickou nehodu z listopadu minulého roku u Lásenice nepřipomíná pomníček u cesty, ale stránky na internetu. Spolužáci Jiřího Vrátila vytvořili na Facebooku stránky Jiřík Vrátil FOREVER.

Ilustrační foto.

Fotbalisté Studené uspěli s odvoláním

Praha - Odvolací a revizní komise ČMFS ve čtvrtek revokovala verdikt výkonného výboru OFS J. Hradec ohledně kontumace utkání 12. kola podzimní části fotbalového okresního přeboru mužů Studená – Stará Hlína 0:3.