Kreativ

ŠTÍTEK: kamenný obchod

Tento muž odvážel své neprodané zboží po pracovním dni v areálu Krajewski na Nákladní ulici.

Chcete zeleninu z tržnice? Máte smůlu

Opava /TÉMA/ – Naštvaná, zmoklá a utrmácená se vracím z nákupů. V ruce prázdnou igelitku a před očima velkou mísu, kde měl za pár hodin vonět zeleninový salát.

Ilustrační foto

Nemají zboží, ani peníze. Nakupovali na internetu

Jesenicko/ Šumpersko - Kdo šetří, má za tři. Toto české přísloví neplatí podle zjištění jesenické policie v případě podvedených lidí, kteří chtěli ušetřit nákupem zboží přes internet.

Některé z přístrojů jsou, podle ochránců zákona, i životu nebezpečné.

OBRAZEM: Na Slovácku řádí gang padělatelů

Slovácko /FOTOGALERIE/ - Lidé, kteří by se chtěli nechat zlákat nákup levného elektronického nářadí, by si na podobně „výhodný“ nákup měli dát velký pozor. Tvrdí to hradišťští policisté, kteří zjistili, že vČeské republice, ale iokolních zemích působí skupina zhruba tří set osob, prodávajících životu nebezpečné padělky elektronického nářadí.

Ilustrační foto

Vietnamec obviněn z prodeje padělků bot

Poděbrady - Na Nymbursko netypický případ řešili policisté ve spolupráci s celním úřadem. Po kontrole v poděbradském obchoděu vietnamského prodejce zjistil, že téměř 100 párů bot jsou padělky známé značky.

Ilustrační foto.

Trhovci odchází od hranic, Němci přestali utrácet

Kraslice - Tržnici v těsné blízkosti hraničního přechodu v Kraslicích postupně opouštějí asijští prodejci. Zdá se, že časy kdy bylo možné vidět zaplněné stánky zbožím a Vietnamce, kteří ho nabízejí, jsou nenávratně pryč.

Ilustrační foto

Jak nakupovat přes internet, abychom se nespálili?

Region - Přes internet si lze vsoučasnosti koupit už téměř jakékoliv zboží. Zákazníci přitom mohou využít nejen nabídku tuzemských, ale izahraničních firem. Elektronika, šperky, věci do domácnosti, oblečení, knihy, kosmetika, to jsou příklady zboží, které se dnes přes internet nakupují už naprosto běžně. Některé servery se specializují na prodej potravin, věcí pro kutily, případně hračky.

Ilustrační foto

Lidí, kteří nakupují přes internet, přibývá

Ostrava - Rok od roku přibývá lidí, kterým se osvědčily nákupy přes internet. Proč mohou internetoví obchodníci nabídnout zákazníkům nižší ceny než jejich konkurenti v kamenných obchodech?

Ilustrační foto

Nejsem tak bohatá, abych si mohla kupovat levné věci!

Glosa - Když jsem kráčela vždy v úterý po rokycanském Masarykově náměstí, všimla jsem si, jak výrazně ubylo stánkařů. Tento fakt mě přivedl k myšlence, jak lidé možná pochopili, že heslo kvalita a rozumná cena nechodí moc často ruku v ruce.

Oblečení a obuv prodávají vietnamští obchodníci také v budově Slezanky. Dříve zde bývala pobočka České Spořitelny.

TÉMA: Centrum Opavy obsadili Vietnamci

Opava - Jdeme nakupovat a máme jediný cíl. Koupit si v centru slezské metropole oblečení. A to ne ledajaké, ale kvalitní, které bychom dostali v klasickém českém kamenném obchodě.

Ilustrační foto

Železářství v Limě přežije, šroubky jsou a budou potřeba

Rychnov nad Kněžnou - Dvě třetiny návštěvníků rychnovskéh železářství potřebují poradit, co vlastně mají koupit. „Vyměnit celý díl není problém, ale najít co nejefektivnější opravu a pomoci tak zákazníkovi ještě ušetřit, je kumšt. A to je naše práce,“ tvrdí současný vedoucí obchodu Miroslav Urban, který zde pracuje od vzniku kamenného obchodu.

Ilustrační foto.

Tržnice už nefunguje

Frýdek-Místek - Po mnoha desetiletích město přichází o jednu ze svých tradicí. Prodejní stánky na místecké městské tržnici jsou pryč, místo nich teď parkují auta.

Ilustrační foto

Místo pistole dostal starý magnetofon

Uherskohradišťsko - Nejspíš varovat před neprověřenými nákupy na internetu bude od středy 14. ledna čtyřiačtyřicetiletý muž z malé obce na Uherskohradišťsku.

Ilustrační foto

Hasiči varují před nebezpečnými rachejtlemi

Brno - Brněnské ulice při silvestrovské noci ožívají divokou zábavou. Kromě barmanů ale kvůli tomu mají více práce také hasiči a záchranáři. Poslední den v roce ohrožuje životy pyrotechnika, která je nekvalitní, nebo s ní lidé špatně zacházejí.

Ilustrační foto

Na konci roku vyjíždějí hasiči k požárům častěji

Frýdecko-Místecko – Skoncem roku lidé sahají po zápalkách stále častěji. Svícny, adventní věnce a vneposlední řadě to je ipyrotechnika, kterou zapalují. Kromě zábavy a slavnostní atmosféry to však přináší také možnost požárů.

Ilustrační foto

Na konci roku vyjíždějí hasiči k požárům častěji

Novojičínsko – Skoncem roku lidé sahají po zápalkách stále častěji. Svícny, adventní věnce a vneposlední řadě to je ipyrotechnika, kterou zapalují. Kromě zábavy a slavnostní atmosféry to však přináší také možnost požárů.

Ilustrační foto

Pojízdné prodejny? Nutnost, bez níž se mnozí neobejdou

Svitavy - Malé prodejny potravin na venkově jsou pro podnikatele ztrátové. Kamenné obchody proto mizí. Pardubický kraj nyní schválil dotace nejen pro malé obchody, ale také pro pojízdné prodejny. Ve svitavském okrese objíždí zapadlé obce Jaroslav Horyna ze Sloupnice. Zejména důchodci se bez jeho služby neobejdou. Obce ale musí provoz dotovat.

Ilustrační foto

Prodej petard kontroluje inspekce

Novojičínsko – Není snad obec či město, aby v něm na Silvestra nebouchal alespoň jedna petarda. Na bezpečnost prodeje dohlíží mimo jiné i Česká obchodní inspekce.

Nebezpečná vánoční dekorace.

FOTOGALERIE: Inspektoři objevili v Plzni nebezpečné zboží

Plzeň - Mohl to být pěkný dárek pod stromeček. Nad vodováhou s laserem a metrem by určitě zajásalo srdce nejednoho kutila.Jenže novince nabízené na plzeňské tržnici chyběl český návod i označení síly laseru, a tak vodováha skončila v rukou inspektorů České obchodní inspekce.

Pachatel, kterého rychnovští kriminalisté zadrželi v noci nedaleko marketu, se dobře vyzná v elektronice.

OBRAZEM: Maskovaný muž vzal statisíce

Rychnovsko - Infradalekohled, kukla, rukavice, maskovací oděv. Spreje pro vyřazení služebních psů, vysílačka s mluvítkem, zařízení pro vyřazení činnosti mobilních telefonů. Pokud někomu tato výbava připomíná popis zloděje z detektivky, mýlí se.

Ilustrační foto

Pojízdná prodejna potřebuje dotace

Lhenice - V okolí Lhenic, Prachatic a Netolic se nachází nejedna obec či osada, kde není k dispozici kamenný obchod s potravinami. Obyvatelé jsou pak mnohdy závislí, zejména jde–li o starší občany, na nákupu v pojízdné prodejně, která přijíždí jednou či dvakrát do týdne.

Komentář redakce

Dobré ráno

Někdy je s podivem, co všechno ještě chtějí obchodníci zpeněžit.