Kreativ

ŠTÍTEK: Evropská liga UEFA

23letý Victor Olatunji přichází z kyperského klubu AEK Larnaka do Slovanu Liberec na půlroční hostování s opcí.

Liberec je výzva, slyšel jsem o něm v Africe, říká nigerijské kladivo Olatunji

Hotovo! Všechny formality jsou dotažené a 23letý Victor Olatunji přichází z kyperského klubu AEK Larnaka do Slovanu Liberec na půlroční hostování s opcí. „Příchod do nového týmu vnímám jako velkou výzvu. Jsem moc rád, že jsem tady. O Liberci jsem slyšel už v Africe. Vím, že česká liga je kvalitní soutěž. Budu dělat vše pro to, abych se prosadil a pomohl týmu,“ říká 193 cm vysoký nigerijský forvard, jenž by měl být "kladivem do vápna".

Stoper Eneo Bitri.

Potvrzeno! Baník hlásí první zimní posilu, přichází albánský stoper Bitri

/FOTOGALERIE/ V pátek Deník o tom informoval, v pondělí se to stalo realitou. Kádr fotbalistů Baníku Ostrava získal svou první zimní posilu. Stal se jí Eneo Bitri, který přichází z klubu FK Partizani. Šestadvacetiletý stoper a trojnásobný albánský reprezentant na začátku týdne absolvoval na Bazalech zátěžový test i zdravotní prohlídku a pak podepsal smlouvu na rok a půl s opcí.

Fotbalista Kroměříže Tomáš Jeleček při pátečním zápase v Hodoníně.

Slaměný vdovec Jeleček zvládl synka i tréninky. Pomohly mi tetičky, děkuje

Na jedenáct dnů se dočasně stal slaměným vdovcem, ocitl se bez manželky Kateřiny David. Známá fyzioterapeutka totiž odcestovala s fotbalisty ligového Zlína na Maltu, a tak její partner, kroměřížský krajní bek Tomáš Jeleček, najednou zůstal doma s tříapůlletým synkem Tomášem sám. Mámu společně přivítali až v pátek nad ránem.

Útočník Rafiu Durosinmi (v červenomodrém) z Viktorie Plzeň utíká svému strážci v pondělním utkání proti Ferencvárosu Budapešť. Zápas skončil remízou 0:0.  

Souboj českého mistra s maďarským šampionem skončil remízou

Také druhý přátelský zápas fotbalistů Viktorie Plzeň na soustředění ve Španělsku skončil nerozhodným výsledkem. V pondělním střetnutí českého mistra s maďarským šampionem Ferencvárosem Budapešť nepadl gól. Utkání v letovisku La Nucia u Benidormu znepříjemňoval silný vítr.

Fotbalista Jaroslav Navrátil (v červeném) pochází ze Šitbořic na Břeclavsku.

Evropská liga či Eredivisie. Že jsem nikdy nehrál doma, mi nevadí, říká Navrátil

Fotbalistů, kteří se prosadili v prestižních zahraničních soutěžích a českou ligu nikdy nehráli, je jen hrstka. Mezi ně patří i rodák ze Šitbořic na Břeclavsku Jaroslav Navrátil. Ten má za sebou šest sezon v nizozemské Eredivisie a momentálně hraje o špici nejvyšší maďarské soutěže za celek Kisvárda FC. „Vůbec mi nevadí, že jsem nikdy českou ligu nehrál. Mrzí mě to jen kvůli rodině, kdybych hrál třeba v Brně, určitě by se na mě jezdili pravidelně dívat,“ povídá třicetiletý Navrátil v rozhovoru pro Deník.

Členové komise rozhodčích OFS Příbram zleva: místopředseda David Musil, předseda Tomáš Souček a Jaroslav Máša.

Slávista stejně jako kapitán repre. Sleduji ho pořád, říká Souček o jmenovci

V reprezentaci patří mezi opory, dokonce jí nyní dělá kapitána. Tomáš Souček je nyní v 27 letech na vrcholu sil. Zatímco česká hvězda začala v posledních letech stoupat vzhůru, jeho jmenovec z Nové Vsi pod Pleší už je naopak v ústraní. Místo přesných přihrávek a gólů dává častěji pokyny ke hře a žluté karty. Věnuje se totiž profesi rozhodčího.

Tomáš Janotka. Foto: Jan Zahnaš

Janotka: Zahrát si s Evertonem byl zážitek, fotbalový svět se teď dost vyrovnává

Ač je sám rodilý Brňák, svou nejdelší část hráčské kariéry a nyní i celou trenérskou, má spojenou právě s olomouckou Sigmou. Po poměrně úspěšném hráčském působení pak navíc v této části Moravy zakotvil a ani svůj tým, kterému vděčí za mnohé, neopustil. Věnuje se v něm totiž výchově nových budoucích nadějí.

Brankář Slovácka Filip Nguyen si na konci podzimní části vyzkoušel i hokej.

Z Dubaje rovnou do Vietnamu. Nguyen si před Vánocemi užije rodiny i tepla

Téměř měsíc stráví v zahraničí brankář Slovácka Filip Nguyen. Jednička uherskohradišťského týmu si po náročném podzimu společně se spoluhráči a rodinou užívá pobyt v Dubaji, odkud se s manželkou a dvěma dětmi přesune do Vietnamu, kde navštíví otce i další příbuzné.

Plzeňský trenér Michal Bílek na tiskové konferenci.

Barcelona přijela bez Lewandowského. Bílek: I bez něho má tým obrovskou kvalitu

O první body v letošním ročníku Ligy mistrů, ale především o to, aby se nestali nejhorším týmem v historii této soutěže budou usilovat fotbalisté Viktorie Plzeň v úterním zápase s Barcelonou, který se hraje od 21 hodin v Doosan Areně. O postupujících ze skupiny už je jasno (Bayern a Inter Milán), Barcelona si na jaře zahraje Evropskou ligu a pro Plzeň je to v této sezoně derniéra na evropské scéně. I proto se chce rozloučit důstojně.

Vojta atakuje marně Veselého

1972 - 2002. Igla za padesát let. Seriál Deníku. Díl druhý

V průběhu podzimu stránky Deníku přinášejí seriál, ve kterém se přímí aktéři fotbalových zápasů vracejí k mimořádnému úspěchu jihočeského fotbalu za půl století. Jde o nejvýraznější jihočeský úspěch dorosteneckého fotbalu, kterým bylo zlato v Přeboru ČR a stříbro v Přeboru ČSSR. Medaile vybojovali dorostenci Igly ČB v roce 1972.

Trenér fotbalistů Slovácka Martin Svědík.

Martin Svědík po senzaci v Nice. Nastartoval nás gólman

Tiskovou konferenci po vítězném pohárovém zápase v Nice začal trenér fotbalistů Slovácka Martin Svědík kriticky. „První poločas byl náš nejhorší výkon v Evropské lize. Ztráceli jsme míče, byly tam špatné posuny v obraně. Reagovali jsme střídáním v druhé půlce a změnou rozestavení. Podržel nás gólman Filip Nguyen. Chytil tři tutové šance a nastartoval tým,“ hodnotil nakonec spokojeně Martin Svědík vítězný duel.

Fotbalisté Viktorie Plzeň podlehli v dalším utkání Ligy mistrů na domácím hřišti Bayernu Mnichov 2:4

Zaboduje Plzeň v Lize mistrů? Druhá půle s Bayernem dodala naději

V těžké skupině Ligy mistrů mezi třemi evropskými giganty – Bayernem, Barcelonou a Interem Milán – sami sobě fotbalisté Viktorie Plzeň moc nedávali. „Hned po losu jsme věděli, že každý bod bude úspěch,“ zopakoval minulý týden po debaklu v Mnichově (0:5) plzeňský záložník Jan Kopic. Po čtyrech zápasech jsou čeští šampioni zatím stále na nule. Ale druhý poločas domácí odvety s Bayernem dal plzeňským fotbalistům i jejich fanouškům naději.

Filip Novák podepisuje smlouvu s Al Ďžazírou.

Vím, že bys na mě byl hrdý, vzkázal Filip Novák po přestupu do Al Džazíry

S fotkou zbrusu nového bílého dresu s číslem 57 a anglickými slůvky „I know that you would be proud of me“ oznámil reprezentační obránce Filip Novák na svém instagramovém profilu podpis nové smlouvy s Al Džazírou. V překladu hrdý by na něj měl být tatínek Pavel, který nedávno náhle odešel ve věku 57 let.

Fotbalisté Kozlovic. Ilustrační foto

VIDEO: První prohra. Zbrojovka postavila proti Kozlům šest borců z áčka

Hned s šesti členy A-týmu v základní sestavě čekala v Bystrci nastoupená „béčková“ jednotka brněnské Zbrojovky na lídra divize E z Kozlovic. Přestože se celek z Přerovska se posíleným soupeřem rval statečně, padl 0:2 právě po gólech borců ze zkušenostmi z prvoligového kádru.

José Mourinho.

Trenérská legenda jako hvězda rapu. Mourinho se objevil v klipu britského umělce

José Mourinho. Jméno, které ve světovém fotbale rezonuje pěknou řádku let. Devětapadesátiletý Portugalec je ztělesněním fotbalového trenéra, který během zápasů vzbuzuje u fanoušků oboustranné emoce. Mourinho se aktuálně zapojil i do světa hudebního průmyslu, když se ocitl ve skladbě populárního britského rapera Stormzyho.

FC Viktoria Plzeň na Camp Nou v roce 2011

Není moc gólmanů, kterým Messi nedal gól, vzpomíná Marek Čech

O tom, že by to byl tehdy v říjnu 2011 v Barceloně jeho životní zápas, se Marek Čech, který má na kontě i jeden reprezentační start, zdráhá mluvit. „Takhle jsem nad tím nikdy nepřemýšlel. Byla to nádherná sezona, kdy jsme i v české lize hráli až do posledního kola o titul. Definitivně jsme přišli o šanci až v závěrečném zápase bezbrankovou remízou tady v Liberci,“ zavzpomínal v rozhovoru pro Deník. 

Plzeňský záložník Jan Sýkora při zápase se Slovanem Liberec, v jehož dresu také hrával.

Sýkora rozhodl ligový zápas v Liberci a teď se těší na Camp Nou

V Liberci zažil Jan Sýkora krásné chvíle, nejprve tady hostoval jako hráč Sparty a později i ze Slavie. V dresu Slovanu odehrál 42 zápasů, v nichž vstřelil dva góly, ale už téměř rok je hráčem plzeňské Viktorie, s níž si v sobotu přijel pod Ještěd pro nejtěsnější vítězství 1:0.