Kreativ

ŠTÍTEK: Vojtěch Adam

Krajské volby 2008, předvolební diskuse v Chrudimi

Krajští kandidáti promluví

Břeclav - Doprava v Jihomoravském kraji. To bude hlavní téma dnešní debaty, ve které se střetnou představitelé hlavních politických stran pro blížící se krajské volby. Ve spolupráci s Břeclavským Deníkem ji spolupořádá Regionální televizní agentura.

Předvolební diskuse - záznam na webu

Břeclav - Ve čtvrtek 2. října 2008 se uskutečnila v Břeclavi již patnáctá ze série veřejných předvolebních debat, které před letošními volbami do krajských zastupitelstev v českých a moravských městech pořádají Regionální Televizní Agentura (RTA) a regionální Deníky vydavatelství Vltava-Labe-Press (VLP). Buďte s námi u toho!

Ilustrační foto

Horké téma před volbami: rušení úrazovky

Brno - Co kandidát na hejtmana, to jiný názor. Alespoň tak to vypadalo dnes v sále Kinokavárny v brněnských Černých Polích, kde brněnský Deník Rovnost ve spolupráci s regionální televizí RTA pořádal předvolební diskuzi.

Diskutujte s politiky o Úrazovce

Brno - Přesun brněnské Úrazové nemocnice bude hlavním tématem čtvrteční debaty, ve které se střetnou lídři hlavních politických stran pro blížící se krajské volby. Ve spolupráci sbrněnským Deníkem ji spolupořádá Regionální televizní agentura.

Ilustrační foto

Sněmovna schválila: městská policie nesmí měřit rychlost na silnicích

Brno - Velmi nepříjemné překvapení připravili ve středu poslanci městské policii a starostům. Schválením nového zákona opolicii chtějí strážníkům odejmout právo měřit vobcích rychlost. Víc než promrhání velkých investic však starosty děsí anarchie na silnicích, víc mrtvých a zraněných.

Ilustrační foto.

Krajské mosty: Katastrofa?

Brno - Stotřiapadesát městských. Jednasedmdesát krajských. Dvaašedesát státních. Devatenáct tramvajových. Právě tolik mostů stojí na území města Brna. A mnohé z nich na tom nejsou zrovna nejlépe. Jejich „zdraví“ známkují odborníci sedmistupňovou škálou.

Ilustrační foto.

KSČM překvapila, ODS nikoliv

Brno – Komunisté zvolili do čela kandidátky voleb do Jihomoravského kraje nestraníka Vojtěcha Adama, ODS povede podle očekávání Milan Venclík.

Ilustrační foto

Vědci z Brna umí odhalit rakovinu z krve

Brno - Jen kapka krve stačí brněnským vědcům k tomu, aby odhalili v lidském těle rakovinové bujení. Tým výzkumníků z Mendlovy zemědělské a lesnické univerzity totiž vyvinul metodu, která dokáže najít v krvi bílkovinu zvanou methallothionein. A už nyní slaví první úspěchy.

Ilustrační foto.

Podle ČSSD chce Kalousek zrušit finanční úřady

JIŽNÍ MORAVA - Finanční úřad jen v okresním městě. To je prý představa, kterou chce podle stínového ministra financí Bohuslava Sobotky z ČSSD prosadit současné vedení ministerstva. Pro jižní Moravu by to znamenalo zavření až deseti poboček.

Volnou plochu má už brzy zabrat nový supermarket. Někteří lidé z Ivančic jsou ale proti.

Do Ivančic se chystá Penny market

IVANČICE - Radnice se stavbou obchodu souhlasí, podle kritiků ale dopustí zhoršení dopravy. Většina lidí se hlavně těší na nákupy

V Ivančicích mají problémy s neukázněnými chovateli psů.

Radnice v Ivančicích chce přitvrdit kvůli chovatelům psů

IVANČICE - Chceme být civilizované město. To je vzkaz radnici v Ivančicích od tamních obyvatel, kteří se odmítají brodit přes psí výkaly na chodnících. Vedení města se po otevření problému na stránkách Brněnského Deníku rozhodlo situaci řešit.