Kreativ

ŠTÍTEK: obřadní síň

Ilustrační foto.

Pražané se ženou do svateb, radnice přidávají termíny a zkracují ceremonii

/INFOGRAFIKA/ Nejvíce obřadů se odehrává mezi květnem a zářím. Kdo plánuje svatbu na letošní léto, neměl by s rezervací termínu dlouho váhat. Počet sňatků stoupá podle dat Českého statistického úřadu posledních šest let. V roce 2017 vykonaly pražské matriky více než 6600 obřadů, o dva roky dříve to bylo něco přes 6 tisíc obřadů.

Kapela Trampoty z Červených Peček se bude muset obejít bez svého lídra Zdeňka 'Sosáka' Sosnovce, který zemřel ve středu 9. ledna 2019 v šedesáti letech.

Skupinu Trampoty navždy opustil jeden z členů

Kutná Hora - Jeden z členů legendární folkové kapely zemřel. Za skupinu Trampoty to dal vědět Milan Douša. „Oznamujeme všem příznivcům a kamarádům, že dne 9. ledna ukončil svůj pozemský vandr zakládající člen skupiny Trampoty, kapelník, kytarista, zpěvák, textař a hlavně velký kamarád Zdeněk Sosák Sosnovec. Celá kapela děkuje všem příznivcům a kamarádům za tichou vzpomínku," uvedl Milan Douša.

Třinec - ilustrační foto

Počet obyvatel Třince se loni opět mírně snížil

Ze statistik třineckého magistrátu vyplývá, že se počet obyvatel Třince mírně snížil. K 1. lednu 2018 měl Třinec celkem 35 225 občanů a na konci roku 2018 jich bylo 35 059. Za loňský rok tedy ubylo 166 obyvatel.

Ilustrační foto

Dačice uvítaly nové občánky

Dačice - Na sklonku uplynulého roku přivítala místostarostka města Dačice Kateřina Marková společně s dětmi z MŠ Sokolská v obřadní síni nové občánky.

Zavedením dalších placených parkovacích stání sleduje příbramská radnice zlepšení situace v centru, kdy například u Zámečku šlo zaparkovat přes den jen velmi obtížně.

Od pondělí se bude nově platit na třech místech v centru

Příbram - S novými placenými parkovišti musí od pondělí 17. prosince počítat řidiči v centru Příbrami. Nově řidiči zaplatí v okolí Zámecku-Ernestina, na parkovišti ve Fibichově ulici nad Jiráskovými sady a také u obřadní síně hřbitova Na Hvězdičce. Město si od zavedení poplatku slibuje zlepšení parkování v centru.

Ilustrační foto.

Kolín hledá návrhy pro Cenu města Kolína za rok 2018

Kolín /FOTOGALERIE/ - Kolín hledá další osobnost! Nominovat osobnosti na další Cenu města Kolína můžete do 31. ledna 2019 i vy. Jak uvedlo oddělení propagace a marketingu, cena města se uděluje mimořádným počinům ve všech oblastech společenského života města - pokud osobnost přispěla k rozvoji a šíření dobrého jména, nebo ocení mimořádné projevy odvahy při záchraně lidských životů.

Nakolik bylo dokončení knihy Měli odvahu žít, Miroslavy Polákové, očekáváno, ukázala její prezentace v pátek 14. prosince v obřadní síni Panského domu v Uherském Brodě. Zájemci beznadějně zaplnili nejen její prostor, ale i další sál s obřadní síní propoje

Bílé místo v dějinách Uherskobrodska zaplňuje kniha Měli odvahu žít

„V roce 1984 se mi dostal do rukou dopis mladé dívky napsaný v Breslau v prosinci 1942, den před její popravou. Neplačte za mnou, ale nezapomínejte, psala v něm. A tak jsem se rozhodla naplnit její odkaz, a také odkaz mnoha dalších lidí, kteří se stali obětí nenávistného nacismu.“

Ilustrační foto

Nejvíce svateb? V sobotu 11. srpna

Nejvíce svateb v letošním roce se ve Zlíně uskutečnilo v sobotu 11. srpna. Své Ano si řeklo v tento den hned 12 párů. Oddávající a pracovníci zlínské matriky byli velmi vytížení také 18. srpna a 8. září, během každého z těchto dnů se uskutečnilo devět obřadů.  

Ilustrační foto.

již nejsou mezi námi

České Budějovice - Poslední rozloučení v Obřadní síni českobudějovického krematoria.

Promoce studentů Univerzity třetího věku v obřadní síni v Benešově.

Studenti Univerzity třetího věku v Benešově měli promoci

Benešov /FOTOGALERIE/ - Slavnostní promoce studentů Univerzity třetího věku byla v úterý 4. prosince v obřadní síni benešovské radnice příjemnou tečkou za roky studia seniorů, kteří našli odvahu ještě ve svém věku vstřebávat učebnou látku, nevzdali to a vydrželi až do konce. Výuka byla pořádána v městské knihovně.

Ilustrační foto.

Oddávat se bude pátky a soboty

Písek – Svatební obřady se budou v obřadní síni písecké radnice konat vždy v pátek od 9 do 14 hodin a v sobotu od 10 do 15 hodin.

Ocenění bezplatných dárců krve, kteří mají trvalé bydliště v Rokycanech, se konalo minulý týden v obřadní síni rokycanské radnice.

Rokycanští darovali hektolitry krve

Rokycany – V obřadní síni radnice zástupci města a Českého Červeného kříže ocenili bezpříspěvkové dárce krve z Rokycan. Uspořádali pro ně menší slavnost a přidali symbolický dáreček.