Kreativ

ŠTÍTEK: obřadní síň

Objekt z ručně leptaného skla Transcendence z dílny břeclavského výtvarníka Pavla Doležala je umístěn v nové smuteční síni městského hřbitova v Břeclavi.

Skvost vyzdobil obřadní síň

Břeclav /FOTO/ – Křehkost lidského života vložil do skleněného objektu. Výtvarník Pavel Doležal vyrobil skleněný objekt Transcedence, který zdobí novou smuteční síň v Břeclaví. Umělecké dílo má tři a půl metrů a skládá se z ručně leptaného skla.

Restaurování triptychu Václava Radimského v kolínské obřadní síni.

Restaurování triptychu v obřadní síni bude brzy u konce

Kolín /FOTOGALERIE/ - Od počátku nového roku je obřadní síň kolínské radnice uzavřena. Hlavním důvodem je restaurování triptychu Václava Radimského. To se již blíží do finále. Síň by měla být opět otevřena od pátku 22. února.

Stopaři často zbytečně riskují. Nikdy totiž nemohou dopředu vědět,  kdo jim zastaví. Obzvlášť ženy by si toto levnější cestování měly dobře rozmyslet.  (ilustrační foto)

Po Makedonii autostopem

Libáň - Co všechno lze zažít a vidět, když se vydáte autostopem po východní Makedonii? To posluchačům prozradí cestopisná beseda Libora Drahoňovského, která se koná v úterý od 18 hodin v obřadní síni libáňského městského úřadu.

Přednášky Emanuela Pecky si studenti vždy pochvalovali.

Zemřel Emanuel Pecka

České Budějovice – Se smutnou zprávou se vyrovnávají členové rodiny, kolegové i bývalí studenti Prof. PhDr. Emanuela Pecky, CSc.

Pavel Novák

Vzpomínka na Pavla Nováka. Před deseti lety odešla legenda

Před deseti lety se té zprávě každý zdráhal uvěřit, přestože zdravotní stav Pavla Nováka byl už dlouhou dobu velmi vážný. Přesto smrt hudebního idolu, kterého milovala především starší generace, 11. února 2009 zasáhla celý Přerov.

Pavel Novák

Morava má... Vzpomínka na Pavla Nováka, zemřel před 10 lety

FOTOGALERIE / Před deseti lety se té zprávě každý zdráhal uvěřit, přestože zdravotní stav Pavla Nováka byl už dlouhou dobu velmi vážný. Přesto smrt hudebního idolu, kterého milovala především starší generace, 11. února 2009 zasáhla celý Přerov.

Břetislav Vonšovský v kupoli hvězdárny táborské knihovny.

Rozloučení s hvězdářem Břetislavem Vonšovským

Tábor – V pondělí zemřel v nedožitých 82 letech dlouholetý hvězdář táborské městské knihovny Břetislav Vonšovský. Rozloučit se s ním můžete v pátek v obřadní síni táborského krematoria.

Malíř, grafik a vysokoškolský pedagog zemřel ve věku nedožitých 95 let.

Zemřel malíř a grafik František Bělohlávek

Ve věku nedožitých 95 let zemřel olomoucký akademický malíř a grafik František Bělohlávek. Poslední rozloučení se zesnulým se uskuteční ve čtvrtek 7. února v 10.40 hodin v obřadní síni olomouckého krematoria.

Ilustrační foto.

Na oddavky bude více času

Jičín - Radnice změní čas pro uzavírání sňatků. Nově bude o každém pátku a sobotě od 9 do 16 hodin, s výjimkou státních a státně uznaných svátků a s výjimkou sobot následujících po svátečním dni.

Knihovna, galerie, kavárna a venkovní zázemí pro kulturní akce i s restaurací. Takové využití může v budoucnu mít mlýn, který stojí ve Svatobořicích-Mistříně. Cílem obce i architektky je, aby mlýn po opravě odpovídal co nejvíce svému původnímu vzhledu. Ná

Chátrající mlýn ve Svatobořicích-Mistříně se dočká oprav

Svatobořice-Mistřín /FOTOGALERIE, VIZUALIZACE/ - Oprav za téměř čtyřicet milionů korun se dočká mlýn ve Svatobořicích-Mistříně na Hodonínsku, který už přes dvacet let chátrá. Ve stavení ze 17. století chtějí zastupitelé zřídit knihovnu, kavárnu, galerii a novou obřadní síň. Obec už má vypracovaný projekt i stavební povolení. V současnosti zastupitelé ještě čekají na potřebnou dotaci.

Starostka ocenila úspěchy mladých karatistů.

Starostka ocenila úspěchy mladých karatistů

Písek - Úspěšné sportovce z oddílu SKP karate Písek přivítala v úterý 29. ledna v obřadní síni radnice starostka Písku Eva Vanžurová, aby je ocenila za vzornou reprezentaci města.

Ve Vyškově zvažují zpřístupnění radniční věže.

Zvažují sezonní zpřístupnění radniční věže. Možná už letos

Vyškov /FOTOGALERIE/ – Jak nalákat turisty do centra, uvažuje vedení vyškovské radnice. Jednou z možností by podle ní mohlo být sezonní otevření radniční věže. Ta dodnes bývá přístupná jen při mimořádných příležitostech, například ve Dnech Evropského dědictví.

Z předávání diplomů absolventům Univerzity třetího věku v Králově Dvoře.

V Králově Dvoře rozdávali diplomy absolventům univerzity

Králův Dvůr /FOTOGALERIE/ - Velmi živo bylo ve čtvrtek 24. ledna dopoledne v obřadní síni radnice města Králův Dvůr. Jedenáct -sátiletých studentek si tam s velkou radostí převzalo diplomy za absolvování univerzity třetího věku. Studentky České zemědělské univerzity v Praze své diplomy, které potvrzují jejich absolvování univerzity třetího věku na téma Svět okolo nás, převzaly z rukou Martina Hajného.

První vítání občánků v Čáslavi v roce 2019.

První vítání občánků v letošním roce se uskutečnilo v Čáslavi

Čáslav /FOTOGALERIE/ - V obřadní síni historické budovy čáslavské radnice se sešli pozvaní místní rodiče se svými novorozenými dětmi, aby se zúčastnili tradiční akce vítání nových občánků města. Slavnost vedl starosta Vlastislav Málek a přítomny byly také členky komise pro záležitosti občanů. Děti dostaly na památku drobné upomínkové předměty a vzpomínat budou jistě také nad pořízenými fotografiemi.

Slavnostní vzpomínkovou akci zakončila vernisáž výstavy Jan Palach ´69, která zachycuje na historických fotografiích události ze života Jana Palacha. Autoři výstavy jsou Petr Blažek, Patrik Eichler a Jakub Jareš.

Publikace Spolužák Jenda byla slavnostně uvedena na vzpomínkové akci

Mělník /FOTOGALERIE/ - Pietní akt, který se uskutečnil ve středu 16. ledna u památníku Pocta Janu Palachovi v Mělníku, byl zakončen kladením věnců a kytic. Vzpomínková akce nesoucí název Pocta Janu Palachovi, kterou uspořádalo město Mělník ve spolupráci s Gymnáziem Jana Palacha a Mělnickým kulturním centrem, poté pokračovala v obřadní síni radnice.