Kreativ

ŠTÍTEK: obřadní síň

Nový hřbitov

Na Novém hřbitově se nesmí pohřbívat. Lidé se bojí jeho zrušení

V Mladé Boleslavi se mění pohřební řád pro městské hřbitovy, včetně zákazu pohřbívání na Novém hřbitově, který je obehnán areálem Škoda Auto. Veřejnost záhy po uveřejnění informace začala znovu spekulovat o tom, že by právě Nový hřbitov mohl být časem zrušen. Podle města i továrny však něco takového není na pořadu dne.

Ilustrační foto.

Svatby budou zatím v knihovně

Svatebčané a novomanželé budou ve Kdyni vstupovat do nového. Obřadní síň na kdyňské radnici na náměstí se v současné době opravuje.

Ilustrační foto.

Zákaz shromažďování nad třicet osob se pohřbů netýká. A co svatby?

V rámci nouzového stavu jsou od pátku 13. března zakázány akce, které přesahují počet 30 osob. Netýká se to ovšem pohřbů. V obřadních síních, případně kostelích, tak musí respektovat předchozí nařízení Ministerstva zdravotnictví ČR, které před třemi dny zakázalo konání hromadných akcí nad 100 lidí.

Ze slavnostního galavečera v divadle Na Kovárně.

Čestnou občankou se stala zakladatelka firmy Ryor

/FOTOGALERIE/ Lázeňské město si připomnělo 548. výročí povýšení Poděbrad na město. V rámci tohoto význačného dne se konala řada setkání a na radnici se předávala řada ocenění osobnostem z různých sfér života. 

Rekonstrukce obřadní síně v Zábřehu, stav v únoru 2020.

Rekonstrukce obřadní síně v Zábřehu je v půlce

V polovině je náročná rekonstrukce obřadní síně v Zábřehu. Stavbaři už dokončili bourací práce, vybetonovali skořepinu a stropní konstrukci, vyzdili nové příčky a zkontrolovali a vyměnili krovy. Vybourány jsou podlahy, na jejich místě je vylit beton jako základ pro nové s podlahovým topením.  

Velká obřadní síň je aktuálně pro veřejnost uzavřena, architekt Jaroslav Huňáček přiblížil průběh rekosntrukce.

Na jihlavské radnici může být poklad

Výrazná rekonstrukce dočasně zavřela velkou obřadní síň na jihlavské radnici. Práce skýtají ojedinělou možnost zjistit, zda není pod podlahou ukrytý kus historie.