Kreativ

ŠTÍTEK: obřadní síň

V okolí smuteční síně nikdo trvale nežije.

K obřadu ne! Pozůstalí už bloudit nebudou. Chrudim upřesnila název smuteční síně

Rozlučková síň, obřadní síň nebo obřadní smuteční síň? V názvech místa posledního rozloučení v Chrudimi byl dosud nepořádek. Město však zjednalo nápravu. Úředníci nedávno nalezli v archivu dokument z 80. let, který tehdy pojmenoval rozlučkové místo jako "smuteční síň". Pod tímto ustáleným názvem ji lidé nyní naleznou v mapách i navigacích.

Židovský hřbitov v Břeclavi po obnově.

V Břeclavi pročistili židovský hřbitov. Podívejte se, jak prohlédl

/FOTO/ Návštěvníkům břeclavského židovského hřbitova se areál může zdát jiný než v předchozích týdnech. Pracovníci technických služeb města totiž hřbitov obsáhle pročistili. Pokáceli některé stromy, osvobodili obřadní síň od břečťanu a zabezpečili její okna proti větru.

První letošní vítání občánků v Dačicích.

V dačické obřadní síni přivítali nové občánky

V sobotu 26. března proběhlo v Dačicích první letošní vítání občánků. Nové občánky přivítala v obřadní síni místostarostka města Kateřina Marková společně s dětmi z Mateřské školy B. Němcové.

Bývalá obřadní síň na orlovské radnici se proměnila v moderní zasedací místnost.

Bývalá obřadní síň se proměnila v moderní zasedací místnost

Na téměř 19 milionů korun přišla dlouho odkládaná rekonstrukce bývalé obřadní síně  a přilehlých prostor a její proměna na moderní a důstojné zasedací místnosti městského úřadu. Součástí je rovněž technické zázemí a nové sociální zařízení. Zda je vše tak, jak má být, si zastupitelé vyzkoušeli v pondělí 21. února na svém zasedání.

Svatba na zámku má i tu výhodu, že fotografie z ní pořízené předčí ty z radnic a jiných sterilních obřadních míst. Ilustrační foto.

22022022. Liberečané na sílu čísel nevěří, magické datum snoubence neláká

Symbol protikladů a duality, spojení muže a ženy a akt plození. To vše představuje v numerologii číslo 2, které je zároveň spojené s dosažením kompromisu, navázání přátelství, lásky a partnerství. Zatímco někde blížící se magické datum 22. 2. 2022 vzbudilo až svatební horečku, v Libereckém kraji svatebčany neláká.

Ilustrační snímek

22. 02. 2022. Magické datum láká snoubence, zájem o svatby je vysoký

Nádherné bílé šaty, krásná usměvavá žena se závojem. Muž ve slušivém obleku, všude plno lásky a očekávání budoucnosti. Klasická svatba, kterých se konají stovky a tisíce. Čím ji obzvláštnit? Kromě netradičního místa sňatku se nabízí někdy až téměř čarovná data. Jedno z nich, 22. 02. 2022 se rychle blíží. A magické datum snoubence velmi láká, své „ano” si řeknou  desítky párů. 

Ilustrační foto.

Po výpadku způsobeném koronavirem byl vloni počet svateb rekordní

Rekordní počet sňatků evidují za uplynulý rok pracovníci matriky ve Vsetíně. Do úředních záznamů zapsali celkem 119 svateb. Nejčastěji, téměř v polovině případů, si snoubenci řekli své ‚ano‘ v obřadní síni vsetínské radnice. K netradičním místům patřilo fotbalové hřiště v sousední Lhotě u Vsetína.