Kreativ

ŠTÍTEK: obřadní síň

Vítání občánků v Písku.

VIDEO: V písecké obřadní síni vítali nové občánky. Podívejte se

První letošní vítání nových píseckých občánků se konalo v pondělí 16. ledna. Slavnostní událost se odehrála v obřadní síni písecké radnice a zúčastnilo se jí se svými rodiči a dalšími členy rodiny celkem 18 dětí. Z toho bylo devět holčiček a devět chlapečků. Mezi přivítanými byla i dvojčátka - holčičky Elizabeth a Isabell.

Židovská obřadní síň v Břeclavi.

Židovská obřadní síň v Břeclavi prokoukne, po letech se dočká rekonstrukce

Architektonicky cenná obřadní síň na židovském hřbitově v Břeclavi se dočká rekonstrukce. Jedná se o součást židovské historie ve městě. „Postavili ji v roce 1892 podle projektu významného vídeňského architekta Franze von Neumanna. Spolupracovaly na ní obě dvě větve Kuffnerů,“ sdělila Deníku břeclavská historička Alena Káňová.

Vítání občánků na písecké radnici.

OBRAZEM: V písecké obřadní síni vítali nové občánky. Podívejte se

V obřadní síni písecké radnice se v pondělí 19. prosince uskutečnilo poslední letošní vítání nových občánků města. Celkem dorazilo se svými rodiči a dalšími členy rodiny osm dětí. Z toho bylo pět děvčat a tři chlapci. Vzhledem k vysoké nemocnosti nebyla tentokrát hojná účast.

Marie Poledňáková.

Na poslední rozloučení s Marií Poledňákovou mohou přijít i fanoušci

Poslední rozloučení se scenáristkou a režisérkou Marií Poledňákovou se uskuteční v úterý 15. listopadu v 11 hodin ve Velké obřadní síni krematoria ve Strašnicích v Praze. V pátek 11. listopadu o tom za rodinu informoval filmový producent Jan Bradáč. Poledňáková zemřela 8. listopadu ve věku 81 let.

Z letňanské výstavy jiřin.

Obrazem: Klamavé květiny. Letňanskou obřadní síň provoněly jiřiny

V pondělí a v úterý 37. týdne se v obřadní síni Městské části Praha 18 uskutečnil již sedmnáctý ročník Výstavy jiřin. Hlavní organizátor výstavy Emil Kassl uvedl tragikomickou až pikantní vzpomínku: „Úplně první výstava jiřin proběhla pouze ve vestibulu letňanské radnice. Tenkráte se první příchozí domnívali, že aranžované květiny jsou na počest tehdejšího starosty, který údajně zemřel.“