Kreativ

ŠTÍTEK: obřadní síň

Z předávání vysvědčení absolventům kolínské základní, mateřské a praktické školy v obřadní síni radnice.

Svá vysvědčení v kolínské obřadní síni přebírali i hendikepovaní studenti

/FOTOGALERIE/ Velký krok do dalšího života učinila desítka studentů kolínské základní, mateřské a praktické školy v obřadní síni radnice, kde z rukou třídních učitelů a ředitelky Ladislavy Vavrincové převzala stuhu a vysvědčení o absolvování praktické a ústní zkoušky, a to včetně dívky upoutané na invalidní vozík.

Vítání občánků. Ilustrační foto.

Ve Frenštátu zase vítají občánky. Obřadní síň čeká na dvě desítky dětí

V pátek 18. června 2021 se po více jak roce sejdou na radnici představitelé města s novými frenštátskými občánky a jejich rodiči. Slavnostní vítání občánků se uskuteční v obřadní síni městského úřadu od 10 do 13 hodin. Mezi Frenštátské občany tu přivítají 24 dětí. Jedním z dětí bude i David Kretek, první občan města Frenštátu pod Radhoštěm v roce 2021. 

Areál českokrumlovského hřbitova s rekonstruovanou starou smuteční síní.

Než Krumlov postaví novou, musí opravit starou smuteční síň

Rekonstrukce staré obřadní síně na českokrumlovském hřbitově spěje ke konci. Je prvním krokem k důkladné a celkové revitalizaci hřbitovního aerálu, jež vyvrcholí stavbou unikátní nové moderní obřadní síně. Její architektonická studie je zpracována, další fáze projektové přípravy by měly být hotovy v příštím roce.

Poslední rozloučení ve smuteční síni na hřbitově v Kolíně

Opravy smuteční síně změní dny pohřbívání. Rozloučení budou v malé 'obřadce'

/FOTOGALERIE/ Rekonstrukce smuteční síně na centrálním městském hřbitově v Kolíně by se měla uskutečnit v podzimních měsících, aktuálně město připravuje výběrové řízení na firmu, která práce provede. „Hledaly se náhradní prostory, kde se budou konat smuteční obřady, alternativu určitě budeme mít,“ řekl místostarosta Michal Najbrt.

Brodce - nový úřad

Brodce mohly přijít o matriku i o poštu

Městys Brodce musel zabojovat. Málem přišel o matriku a hrozilo, že by v průběhu času mohl přijít také o poštu. A tak se zrodil nápad. Po stěhování úřadu do nových zrekonstruovaných prostor to vypadá, že přibude také úplně nová obřadní síň, v níž by se konaly svatby a další důležité ceremonie.

 Den architektury byl zahájen v hlavní aleji městského hřbitova.

Spolek Prostor uspořádal tradiční Den architektury

V sobotu 3. října 2020 uspořádal spolek Prostor Prostějov již 4. ročník Dne architektury. Připojil se tímto k celostátně konané akci. Zasvěcenými průvodci byli členové spolku Prostor architekti Jiří Zakopal a Vojtěch Jeřábek.

Ze slavnostního udílení Cen města Kolína.

V obřadní síni se rozdávaly nejen Ceny města Kolína za rok 2019

/FOTOGALERIE/ K ceremonii mělo dojít už dávno před prázdninami, ale restrikce spojené s koronavirem posunuly i ji. Nakonec se v obřadní síni kolínské radnice odehrála třetí zářijovou středu a kompletní vedení města mohlo předat coby symbol klíč od brány města a šek na finanční odměnu jako Cenu města Kolína za uplynulý rok.