Kreativ

ŠTÍTEK: Radvanice

Svatováclavská slavnosti v Rudníku

Na Václava se už mohlo připíjet tvrdým

Trutnovsko – Obyvatelé regionu na několika místech včera oslavovali svátek svatého Václava. Slavnosti měly hned několik podob. Od posvícení ve Dvoře Králové až po pouť, která se konala v Radvanicích u Trutnova.

Ilustrační foto

KRIMI MIX: Lupiči se zaměřili 
na prodejny potravin

Kutnohorsko – Dva případy pokusu o vloupání vyšetřují 
v těchto dnech policisté 
z Uhlířských Janovic.V prvním případě se dosud neznámý pachatel v uplynulých dnech pokusil vloupat do potravin v Ratajích nad Sázavou. „Nejprve páčil vstupní dveře do prodejny, čímž poškodil dveře a zárubeň dveří, poté páčil okno vedle vstupních dveří, u kterého rozbil skleněnou výplň a poškodil rám okna. Do prodejny se mu vniknout nepodařilo," popsala řádění neznámého poberty policejní mluvčí Vendulka Marečková. Způsobená škoda činila více než třicet tisíc korun.Ve druhém případě se dosud neznámý pachatel pokusil vloupat do potravin v obci Radvanice. Ten se pokusil vypáčit visací zámek na mříži nákladové rampy, což se mu nakonec nepodařilo. Majiteli vznikla újma na majetku ve výši sto korun.

ilustrační foto

Petružálek vystřílel Hostinnému B úvodní body

Trutnovsko – Víkend plný zajímavých výsledků přinesly okresní soutěže. Na vedoucích příčkách se minimálně pro tento týden usadily kolektivy z Libče a Radvanic. Rozeběhly se i soutěže mládeže.

Silná bouřka a vítr způsobily na materiální škody.

Vichřice napáchala v regionu značné škody

Přerovsko, Hranicko – Spadené stromy, větve uvízlé na sloupech elektrického vedení a uvolněné střešní krytiny – takové byly následky větrné smršti, která se ve středu vpodvečer prohnala Přerovskem a Hranickem. Hasiči vyjížděli k celkem devatenácti zásahům na různých místech regionu. Stovky domácností se ocitly bez elektřiny. Energetici a pracovníci Povodí Moravy odstraňovali následky kalamity ještě v průběhu čtvrtka.

Hospůdka roku 2012.

Hlasujte pro nejoblíbenější hospůdku

Trutnovsko – Vaří v ní skvělé jídlo, točí pivo jako křen a ještě se v ní scházíte se svými přáteli. Prostě ta pravá hospůdka, do níž s oblibou zavítáte. Krkonošský deník stejně jako v předchozích letech vyhlásil soutěž o nejoblíbenější hospůdku roku 2012. Nominace jsou již u konce, avšak nyní můžete svými hlasy zvolit tu svojí. Tu NEJ!

Penzion Radvanice.

Hospůdka roku: Penzion Radvanice

Trutnovsko - V rámci letošního ročníku již tradičního projektu Hospůdka roku 2012 Deník čtenářům postupně představí všechny podniky z našeho regionu, které se soutěže účastní. Níže jsou bližší informace právě o jednom z těchto zařízení.

Závodník Lukáš Bělič.

Běliče trápila v Ostravě spojka. I přes problémy však dojel třetí

Kyjov – Ani problémy se spojkou nepřipravily Lukáše Běliče o zelený vavřínový věnec. Kyjovský jezdec dokázal na přírodním okruhu Františka Bartoše v Ostravě – Radvanicích ve třídě Klasik 350 udržet pozici z kvalifikace a se svou Yamahou skončil třetí. V kategorii Sportproduction 125 obsadil slovácký jezdec s motocyklem Cagiva šestou příčku.

Ilustrační foto

Do Radvanic míří stroje z jedenácti zemí

Ostrava - Přípravy vrcholí, dolaďují se poslední detaily a o víkendu vše vypukne. Přírodní okruh Františka Bartoše tak může v sobotu dopoledne přivítat všech 187 přihlášených závodníků a snad konečně také diváky zaplněné ochozy.

Holba Moped Cup Králíky 2012.

Závodníci po roce provětrali "Stadiony"

Králíky /FOTOGALERIE/ – Mopedy značky Stadion se v sobotu již potřetí postavily na start závodu Holba Moped Cup, jehož pořadatelem je domácí Moped Team Králíky. Letošního ročníku se zúčastnilo rekordních 45 závodníků v kategorii originál a 9 závodníků v kategorii speciál.

Ilustrační foto

Kuks nastřílel Chvalči v prvním poločase deset branek!

Trutnovsko – Ani jeden lídr okresních tříd nedokázal o víkendu vyhrát. Rezerva Janských Lázní přivezla z Dolní Kalné jen bod, Lampertice v Mladých Bukách dokonce 1:3 prohrály. Na vedoucích příčkách obou týmů se ale nic nezměnilo.

Ilustrační foto.

Pětigóloví Brus s Hudrlíkem si podmanili statistiky

Trutnovsko – V obou okresních soutěžích mužů kolektivy z prvních třech příček slušně nadělovaly. Vůbec nejaktivnější byli fotbalisté úpické rezervy, kteří rozstříleli béčko Podhůří 12:0! Mezi jednotlivci se činili hlavně Brus z Poříčí a Hudrlík z Horního Maršova. Čtyřikrát se trefil hostinský Jakoubek.

V nedalekém polském regionu funguje několik dolů a také koksovna, na niž se nabízí výhled například z jedné ze čtvrtí s rodinnými domky.

Studie: dusí nás prach z Polska a lokálních topenišť

Ostrava - Nové skutečnosti o tom, co má největší vliv na kvalitu ovzduší na Ostravsku, ukázala studie, kterou si zaplatilo město. Její výsledky ve středu představil zdravotní ústav. Potvrzují vliv Polska i lokálních topenišť.