Kreativ

ŠTÍTEK: Radvanice

Zajištěný motocykl.

Dal si pervitin a šel řádit na motorce s falešnou registrační značkou

Pod vlivem pervitinu, bez řidičáku, na motocyklu s falešnou registrační značkou. Takto se v pondělí okolo jedné ranní hodiny proháněl – navíc se spolujezdcem za zády – osmadvacetiletý muž na motocyklu Suzuki GSX-R 750. V Petřvaldě ho pak chtěli zastavit policisté k běžné silniční kontrole.

Ilustrační foto

Ve třetí třídě startuje nadstavba

Závěrečným 22. kolem byla o minulém víkendu dohrána základní část okresní soutěž III. třídy mužů. Prvenství si v ní zajistil suverénní Mostek, který v tabulce nasbíral jedenáctibodový náskok na druhou Úpici B a třetí Bohuslavice.

Lihovar. Radvanická rafinerie lihu, výrobna likérů a octárna ve 30. letech minulého století. Ještě na začátku 90. let se zde vyráběl a prodával třeba jeden z populárních likérů – Radvanická hořká.

SERIÁL DENÍKU: Jak jsme žili na Ostravsku - Radvanice

FOTOGALERIE/ Retrospektivní projekt Deníku, seriál Jak jsme žili, který již delší dobu vychází v tištěném vydání, sklízí velký ohlas u čtenářů, rozhodli jsme se nyní postupně jeho díly zveřejnit i na našem webu. 

Ilustrační foto

Beneš při kanonádě Svobody nasázel „Rokasu“ hattrick

O víkendu pokračovaly okresní fotbalové soutěže mužů na Trutnovsku. Nejvyšší návštěva byla zvědava na duel Radvanice - Chvaleč. Stovka diváků ale za 90 minut neviděla jediný gól a domácí se nedokázali prosadit dokonce ani v penaltovém rozstřelu!

Jeseníky. Ilustrační foto

Ozdravné pobyty škol jsou i v Jeseníkách¶

V Moravskoslezském kraji umožní dětem pobyty na čistém vzduchu 17 milionů z krajského rozpočtu. Pro žáky prvního stupně základních škol je určeno 10 milionů, zbytek využijí školky.

Stejně jako loni jsou v neudržovaných serpentinách mezi Adršpachem a Chvalčí potíže.

Silnici mezi Adršpachem a Chvalčí je zavřená, objížďka vede přes Radvanice

Trutnov - Z přívalů sněhu v posledních dnech mají radost zejména lyžaři. Menší nadšení však projevují motoristé. Na silnicích mají značné problémy. Stejně jako loni touto dobou jsou největší potíže v neudržovaných serpentinách mezi Adršpachem a Chvalčí na pomezí náchodského a trutnovského okresu.

Ilustrační foto.

Pod koly aut zahynuli za necelý týden dva chodci. Jedním z nich bylo dítě

Kutnohorsko - K dvěma tragickým střetům auta s člověkem došlo v rozmezí necelého týdne na silnicích Kutnohorska. Hned první případ byl o to horší, že obětí se stala jedenáctiletá dívka. Řidič vozidla Škoda Favorit ji porazil v pátek 30. listopadu odpoledne na silnici II/335 v blízkosti autobusové zastávky u Radvanic na Uhlířskojanovicku.

Ilustrační foto

Stoprocentní Baník vládne Trutnovsku. Při skóre 68:8

Trutnov - Tři remízové výsledky nabídlo závěrečné kolo okresního přeboru. Pouze v jednom případě se diváci nedočkali žádného gólu, to když se smírně rozešli tabulkoví sousedé z Podhůří a Mladých Buků. Následné penalty zvládli hosté.

Ilustrační foto

Sníh rušil zápasy okresních fotbalových soutěží

Trutnov - Netradičně jen šest utkání bylo odehráno v rámci 12. kola nejnižších okresních soutěží. Mohla za to nedělní sněhová nadílka, která přinutila odložit zápasy ve Svobodě, Chvalči a Lamperticích.

Radniční noviny vyšly v podobě na snímku vlevo. Jelikož z nich byl článek s rozloučením stažen, rozšířila jej starostka mezi lidmi formou letáku (vpravo na snímku).

Politická kampaň, nebo zrada? Napětí na radnici eskaluje

Lidé v Radvanicích a Bartovicích si mohli zářijové číslo radničních novin přečíst ve dvou podobách. Tuší v tom spory na tamní radnici a před volbami by rádi znali odpovědi. Zmizelo totiž rozloučení odcházející starostky. Zatímco ona hovoří o zradě, místostarosta o účelové kampani.

Ilustrační foto

Tipovací soutěž hraje 175 čtenářů a 44 týmů

Trutnov - Tipovací soutěž čtenářů Krkonošského deníku má za sebou dvě kola a vysoce potěšující je počet hráčů, kteří se v úvodu podzimní části do tipování výsledků zapojili. Celkem TIP ligu hraje 175 lidí, z nichž je 131 mužů a 44 žen.

Stáj v Jívce na Trutnovsku lehla popelem.

Stáj lehla popelem, koně včas vyvedli zaměstnanci

Jívka - V části obce Janovice v pondělí odpoledne hořelo. Stáj je kompletně zničená, včetně zemědělské techniky, koně se podařilo zachránit. Zranil se jeden člověk. Škoda podle hasičů přesáhne jeden milion korun. Příčina požáru je předmětem vyšetřování.

Léčebna dlouhodobě nemocných v Radvanicích.

Léčebnu v Radvanicích čeká modernizace

Někdejší předválečné soukromé sanatorium v Ostravě-Radvanicích, dnes Léčebnu dlouhodobě nemocných a Dům sociálních služeb, čeká modernizace. Hotová má být do letních prázdnin v příštím roce.