Kreativ

ŠTÍTEK: Radvanice

Nehoda na silnici II. třídy Nehoda na silnici č. 301 mezi obcemi Radvanice a Chvaleč.

Vyvrácené víko způsobilo dopravní nehodu

Radvanice - Plastová nádoba s vodou, přepravovaná v autobuse Irisbus v zadní schránce zavazadlového prostoru, se stala viníkem vážně vyhlížející středeční nehody na silnici mezi obcemi Radvanice a Chvaleč.

Ilustrační foto

Kostadinov bude pykat půl roku

Trutnovsko - Znovu po týdnu ve čtvrtek zasedaly komise Okresního fotbalového svazu Trutnov, aby zhodnotily dění o uplynulém víkendu.

Ilustrační foto.

Okresní soutěže mužů jsou nadále vyrovnané

Trutnovsko - Z&D stavby Okresní soutěže III. třídy mužů před sebou mají poslední podzimní kolo. Na čele tabulek jsou momentálně fotbalisté týmů Bernartice/Mostek B a Svoboda. Za týden ale může být vše jinak.

Ilustrační foto

Kluby nehlásí výsledky, stojí je to 200 korun

Trutnovsko - Hlavně blížící se školení trenérů licence C připomněli ve čtvrtek účastníci další pravidelné schůzky komisí Okresního fotbalového svazu Trutnov. K tomu se rozdávaly pokuty za nehlášení výsledků, ale také tresty provinilcům z posledního kola soutěží.

Fotbalý míč. Ilustrační foto

Na třech stadionech se hrálo bez karet, góly ale padaly

Trutnovsko - Čtyři opravdu divoké výsledky přineslo osmé kolo Z&D stavby Okresní soutěže III. třídy mužů. Ve skupině A střelecky řádily celky Radvanic a Hajnice, v béčku nedali soupeřům šanci na odpor hráči Horní Maršova a Chvalče. Pouze ve dvou zápasech naopak o bodech rozhodovaly penaltové rozstřely.

Ilustrační foto

Přípravka Radvanic prohrála u zeleného stolu

Trutnov - Fotbalisté Janských Lázní cestovali k utkání s Mostkem pouze s devíti hráči a může se hravě stát, že se v jedenácti nesejdou i v dalších duelech. Minimálně v pěti kolech jim totiž bude chybět brankářská legenda klubu Jaroslav Dvořák.

Ilustrační snímek z podzemí šachty.

Soutěž: V Radvanicích chystají Hornický den

Radvanice - Sdružení VOX Radvanice ve spolupráci s Měděným dolem Bohumír pořádají v sobotu od 15 hodin ve víceúčelovém sále Pensionu a restaurace Radvanice Hornický den. Po slavnostním zahájení a představení dolu Bohumír vystoupí mažoretky z TŠ Bonifác ze Rtyně.

Zahájení výstavby dalšího úseku dálnice D1: Lipník – Přerov

Jak se dotkne stavba D1 života obcí v regionu?

Veselíčko – Zvýší se po zahájení výstavby úseku dálnice D1 mezi Lipníkem a Přerovem hluková zátěž v naší obci? Kdo a kdy opraví poničené komunikace, po nichž budou denně jezdit nákladní auta s materiálem? Takové byly nejčastější dotazy starostů obcí z Přerovska, kteří se v úterý zúčastnili schůzky s investorem a zástupci dodavatele.

Trabi show přilákala stovku účastníků z rodiny IFA

Stokrát jinak a přeci trabant

Radvanice - Někdo ctí původní vzhled, jiný uplatní tvořivost a nápady. Na Trabi show v Radvanicích bylo k vidění obojí.

Trabi show přilákala stovku účastníků z rodiny IFA

Stokrát jinak a přeci trabant

Radvanice /OD SOUSEDŮ/ - Někdo ctí původní vzhled, jiný uplatní tvořivost a nápady. Na Trabi show v Radvanicích bylo k vidění obojí.

Trabi show přilákala stovku účastníků z rodiny IFA

Stokrát jinak a přeci trabant

Radvanice - Někdo ctí původní vzhled, jiný uplatní tvořivost a nápady. Na Trabi show v Radvanicích bylo k vidění obojí.

Fotbal.

Ostrava má svou malou „bundesligu"

Sice jde o nejnižší fotbalovou soutěž, zároveň však bude patřit mezi nejnáročnější. Ostravský městský přebor se může v nové sezoně směle poměřovat klidně s německou bundesligou.

Sraz příznivců značky Trabant

Setkání majitelů a příznivců vozidel Trabant

Radvanice - Už třinácté Trabi show setkání majitelů a příznivců vozidel značky Trabant a všech vozů koncernu IFA se uskuteční ve dnech 14. až 16. srpna 2015 v bývalém areálu dolu Kateřina I. V Radvanicích v Čechách.

Ilustrační foto.

Neděle bude patřit mopedům. V Rychtářově na Moped Rallye

Rychtářov – Výrobce plánoval jejich maximální rychlost kolem třiceti kilometrů za hodinu. Teď jsou tradiční české mopedy Stadion a Jawetta o padesát i šedesát let starší, ale jejich jezdci z nich vyždímají i čtyřikrát větší výkony. Jako každý rok to předvedou v Rychtářově na Moped Rallye. Šestnáctý ročník se pojede v neděli.

Památku svého významného rodáka – Mons. Leopolda Dýmala, který působil v minulosti jako papežský prelát, čestný metropolitní kanovník a dómský farář, uctili v neděli dopoledne v Radvanicích na Přerovsku.

Radvanice uctily významného rodáka - papežského preláta i "pétépáka"

Radvanice – Sté výročí narození svého významného rodáka Leopolda Dýmala si v neděli dopoledne připomněli obyvatelé Radvanic na Přerovsku. Někdejší papežský prelát, čestný kanovník Metropolitní kapituly u svatého Václava v Olomouci a dómský farář byl významnou osobností římskokatolické církve.

Ilustrační foto

V okrese se nám rozšířil nešvar

Trutnovsko - V kabinách rozhodčích se zřejmě s blížícím koncem sezony rozšířil nešvar. Stále více sudích zapomíná na Okresní fotbalový svaz Trutnov zasílat zápisy z odehraných utkání. Výsledkem jsou zbytečné pokuty, jež musela ve čtvrtek na svém zasedání rozdat Sportovně-technická komise OFS.

Ilustrační foto

Do silnice už se zakously bagry

Teplice nad Metují - Hojně navštěvovaná turistická oblast Teplicko-Adršpašských skal měla jednu vadu na kráse. Tou byla přístupová komunikace v Teplicích nad Metují, která připomínala tankodrom, vhodný tak pro pásová vozidla. Dlouhá léta však na její opravu nebyly finance.