Kreativ

ŠTÍTEK: Radvanice

Ilustrační foto.

Skóre otevřeli i uzavřeli. Přesto jsou bez bodů

Trutnovsko - Pouhá čtyři utkání byla o víkendu odehrána v okresních soutěžích mužů řízených Okresním fotbalovým svazem Trutnov. Ve všech měli více důvodů k radosti domácí fotbalisté.

Ilustrační foto

Stomatologická služba na Trutnovsku je na dosah

Trutnovsko - Nejen nemocní pacienti s vysokými horečkami a urgentními potížemi všeho druhu, ale i lidé s bolestmi zubů potřebují často eufemisticky řečeno „vytrhnout trn z paty.“ 

Ilustrační foto

TIP LIGA: Jedenáctka se sedmi trefami. Slaví Kratochvíl

Trutnovsko, Pojizeří - Velmi vyrovnané kolo co do výsledků přineslo 12. dějství podzimní části fotbalové TIP ligy. Odehráno tentokrát bylo všech deset vybraných utkání a hned jedenáct soutěžících odhadlo správně sedm zápasů.

Jiří Stivín.

Jiří Stivín zahraje na benefičním koncertu pro varhany v Hajnici

Královéhradecko /POZVÁNKY/ - V kostele sv. Mikuláše v Hajnici se v neděli od 16 hodin koná benefiční koncert na podporu opravy místních varhan. Vystoupí na něm Jiří Stivín (flétny) a Václav Uhlíř (virginal). Na programu budou díla barokních mistrů i improvizace obou interpretů. Výtěžek ze vstupného poputuje na opravu nástroje.

Ilustrační foto

TIP LIGA: Supertrefa rozhodla. Pivo získal Martin Tarant

Trutnovsko, Pojizeří - Jubilejní 10. dějství bylo o víkendu odehráno v rámci podzimní části tipovací soutěže čtenářů Krkonošského deníku. Fotbalová TIP liga pomalu míří do finiše a napětí mezi nejlepšími hráči stoupá.

Ilustrační foto

TIP LIGA: Pelák jako jediný trefil sedm výsledků

Trutnovsko, Pojizeří - Třiatřicet branek nabídlo deset vybraných utkání víkendového pokračování podzimní části TIP ligy. Ve výsledku tipovací soutěže čtenářů Krkonošského deníku ale počet vstřelených gólů v 9. kole nehrál žádnou roli.

Ilustrační foto.

Kuks málem zabodoval i v devíti

Trutnovsko - Do skvělé střelecké formy se v říjnu dostal libotovský kanonýr Jaroslav Klazar. Prosečné zasypal třemi góly a se sedmi trefami vévodí střelcům západní skupiny nejnižší okresní soutěže.

Ilustrační foto

TIP LIGA: Supertrefa v 6. kole potěšila Víťu Schafránka

Trutnovsko, Pojizeří - Období, ve kterém soutěžící v podzimní části fotbalové TIP ligy body na svém kontě více odečítali než přičítali, snad definitivně skončilo. V šestém kole tipovací soutěže se našli hned tři hráči, kteří trefili osm z deseti výsledků.

Ilustrační foto.

Siveni američtí hlídají jakost vody

Prameny v Nové Vsi, Dubí a Staré Bělé-Palesku jsou spolu s vodními nádržemi Kružberk na Opavsku a Šance v Beskydech zdroji toho, co ve městě vytéká z kohoutků a může se pít.

Ilustrační snímek.

Půl roku bez fotbalu! Disciplinárka měla na pilno

Trutnov - Se startem mistrovské sezony jsou každý týden samozřejmostí i jednání komisí Okresního fotbalového svazu. Sportovně-technická i disciplinární budou na podzim opět zasedat vždy ve čtvrtek

Osmý ročník závodů mopedů a fichtlů v Radslavicích

Kozí dechy zaburácejí v Radvanicích

Na nelítostný souboj kozích dechů zvou v sobotu 19. srpna do Radvanic pořadatelé již šestnáctého ročníku Moped cupu. Závod v jízdě pravidelnosti mopedů a ostatních padesátek, vyrobených v rámci RVHP, startuje ve 14 hodin.

Nové expozice budují v Muzeu Podkrkonoší v Trutnově. Ty přiblíží hrady, zámky a chalupy v regionu. Veřejnosti se otevřou během září.

Hrad, zámek, teď muzeum

Trutnov – Muzeum Podkrkonoší v těchto dnech finišuje s budováním tří dlouhodobých expozic.

Petr Fišar a Marta Bodnaruková v neděli slavili na Okruhu Františka Bartoše triumf mezi sajdkáristy.

Sajdkáristka Marta Bodnaruková o víkendu triumfovala v Radvanicích

/ROZHOVOR/ Podruhé v kariéře se české sajdkáristce Martě Bodnarukové dostalo toho, na co mnoho slavných sportovců marně čeká dlouhé roky. A kolikrát se ani nedočkají. Rodačka z Ostravy triumfovala v neděli na Okruhu Františka Bartoše v Radvanicích. Doma, před svými fanoušky, známými, rodiči i dalšími příbuznými… Stejně jako v roce 2013. Nebylo divu, že si své vítězství po boku řidiče Petra Fišara ihned po závodě užívala. „Je to náhoda, ale krásná. Tentokrát jsem sice nenašla čtyřlístek, ale jsem ráda, že jsem mohla vyhrát pro dceru,“ řekla Deníku závodnice, která se letos vrátila na dráhu po roční pauze.

Miloš Dvořák starší

V Trutnově se hledá nový ideál sestavy

Trutnov - Poté, co trutnovští fotbalisté loni na podzim z patnácti kol vydolovali pouhopouhých 13 bodů, označil Deník jejich jarní pouť za záchranou divize jako „Mission imposible“. Svěřenci kouče Miloše Dvořáka ale ve druhé polovině sezony předvedli skvělou jízdu, na jejímž konci mohli slavit setrvání v celostátní soutěži.

Rozhledna Žaltman vyroste o 15 metrů

Rozhledna Žaltman vyroste o 15 metrů

Malé Svatoňovice - Rozhledna Žaltman na stejnojmenném vrcholu Jestřebích hor je tak trochu svérázem. Ocelovou konstrukci tu svépomocnou prací postavili nadšenci z TJ Baník přesně před 50 lety. Nabízela výhledy do okolních obcí, ale i na Krkonoše, Orlické hory, přehradu Rozkoš a Královédvorsko. V současnosti je ale kdysi vyhledávaná stavba k ničemu. Přerostly ji okolní stromy a není odtud vidět téměř nikam.

Ilustrační foto.

Končí objížďka do Chvalče, auta pojedou kolem popílkáče

Trutnov - Měsíc trvající práce v trutnovské ulici Petříkovická se dnes překlápí do druhé etapy. Uleví se tím především řidičům, kteří dosud museli absolvovat kvůli opravám dlouhou objížďku přes Malé Svatoňovice. Ta včera skončila. 

Staré Buky se dočkaly historicky první knihy

Staré Buky se dočkaly historicky první knihy

Staré Buky - Novou publikaci o obci představí v sobotu 17. června od 18hodin v rekonstruovaném kostele sv. Anny ve Starých Bukách. Událost je spojená s podepisováním nové knihy a jejím následným prodejem.

Rozhodčí. Ilustrační foto.

Spousta hráčů s trestem, Drábek s důtkou

Trutnovsko - Řadu nepodmíněných trestů rozdala disciplinární komise Okresního fotbalového svazu Trutnov na svém pravidelném čtvrtečním zasedání. Setkala se na něm také s žádostmi o prominutí dříve udělených trestů. U obou hříšníků ale nemohla vyhovět.

Ilustrační foto

Libči a Lánovu se postup vzdaluje

Trutnovsko - Nadstavbová část nejnižší okresní soutěže podkrkonošského regionu má za sebou polovinu utkání. Ve skupině o postup si zatím bezkonkurenčně vedou fotbalisté Kunčic nad Labem, kteří po Hajnici a Lánovu porazili také Libeč.

Ilustrační foto

Míč poslal své Kunčice do trháku

Trutnovsko - Dvě z šesti kol má za sebou nadstavbová část sezony v nejnižší okresní soutěži. Za postupem do přeboru nejlépe odstartovali fotbalisté Kunčic nad Labem, kteří po duelu v Hajnici dokázali vyhrát také v Lánově.

Ilustrační snímek.

Do ochozů se půjde také ve sváteční pondělí

Trutnov - Jarní část fotbalových soutěží překročí svoji polovinu a dobře o tom ví i členové komisí Okresního fotbalového svazu Trutnov. Ti na svém dalším zasedání řešili především změny na termínové listině a tresty pro minimum víkendových hříšníků.

Ilustrační foto.

Kunčice předvedly rekordní kanonádu roku

Trutnovsko - Závěrečné 18. kolo zbývá odehrát v základní části nejnižších okresních soutěží v regionu. Zatímco ve skupině „západ" je o postupové dvojici do elitní čtyřky rozhodnuto, na východě jsou ve hře stále ještě tři celky.

Ilustrační foto.

Hajnice a Libeč zvládly poločasové obraty

Trutnovsko - Bez výraznějšího překvapení odehráli účastníci nejnižších okresních soutěží 16. kolo III. třídy. Pouze v jednom případě se z vítězství radoval v tabulce hůře postavený tým. Stalo se tak v Horním Maršově, kde domácí i v oslabení přestříleli Prosečné.

Ilustrační foto.

Lashchuk zle zatápěl lídrovi. Otáčet musely i Staré Buky

Trutnovsko - Ani po 17. kole Okresního přeboru Trutnovska se pořadí a bodové odstupy mezi jednotlivými týmy z čela tabulky nemění. Náročné domácí duely totiž zvládly jak Mladé Buky, tak Staré Buky. Oba rivalové přitom museli proti svým soupeřům otáčet skóre.