Kreativ

ŠTÍTEK: Radvanice

Dílo Vlastimila Bareše představí ArcusGallery

Kutnohorská ArcusGallery předvede obrazy Vlastimila Bareše

Kutná Hora - Vernisáží bude v pátek 22. července od 18 hodin v prostorách galerie ArcusGallery v podloubí na adrese Husova 103 zahájena výstava obrazů a faksimile kolínského výtvarníka Vlastimila Bareše nazvaná Město a krajina.

Troubky z věže kostela

Troubky a Radvanice zabodovaly v soutěži Vesnice roku

Přerovsko – Krajské kolo soutěže Vesnice roku zná svého vítěze a v konkurenci dvaceti obcí se přerovské obce neztratily. Troubky se radují ze zisku Bílé stuhy za činnost mládeže a Cena za vytváření harmonické atmosféry v obci pro všechny generace při své premiérové účasti vybojovaly Radvanice.

Rozkvetlý Hněvotín. Ilustrační foto

Hněvotín se stal krajskou Vesnicí roku

Olomouc – Hněvotín u Olomouce se stal letošním vítězem tradiční soutěže Vesnice roku Olomouckého kraje. Uspěly také další obce z Olomoucka Paseka, Majetín nebo Dub nad Moravou.

Je to už téměř dvacet let, co se Paseka na Olomoucku zúčastnila soutěže Vesnice roku Olomouckého kraje. Ve čtvrtek ráno se o úspěch v tradičním klání pokoušela znovu.

Obce se účastnily Vesnice roku, bojovala i Paseka na Olomoucku

Paseka – Je to už téměř dvacet let, co se Paseka na Olomoucku zúčastnila soutěže Vesnice roku Olomouckého kraje. Ve čtvrtek ráno se o úspěch v tradičním klání pokoušela znovu. Zda uspěli, se Pasečtí dozví už po víkendu. V pondělí 20. června se totiž koná vyhlášení vítězů.

Ilustrační snímek.

Přívratský s Votavou si smlsli na Rokytníku

Trutnovsko - Z&D stavby Okresní soutěž III. třídy mužů vstoupí o následujícím víkendu do druhé poloviny nadstavbové části. K závěru se ale blíží také fotbalové soutěže mládeže.

Cyklobus. Ilustrační foto.

Cyklobusy vyjedou už za týden

Kladské pomezí - Jako každý rok i letos se na konci května rozjedou dvě linky takzvaných cyklobusů. Vozit budou zájemce z řad turistů a cyklistů do těch nejzajímavějších míst zdejšího Kladského pomezí.

Oslavy v Jezernici. Ilustrační foto

O titul Vesnice roku zabojuje pět obcí z Hranicka a Přerovska

Hranicko, Přerovsko – Kterou obec zdobí bohatá výsadba a kde vládne bohatý spolkový život? To ukážou výsledky soutěže Vesnice roku, jejíž další ročník právě odstartoval. Přihlášeno je 251 obcí z celé republiky, Přerovsko má v ohni pět želízek.

Oslavy v Jezernici. Ilustrační foto

O titul Vesnice roku zabojuje pět obcí z Přerovska

Přerovsko – Kterou obec zdobí bohatá výsadba a kde vládne bohatý spolkový život? To ukážou výsledky soutěže Vesnice roku, jejíž další ročník právě odstartoval. Přihlášeno je 251 obcí z celé republiky, Přerovsko má v ohni pět želízek.

Kuks - Chvaleč

Hráči Svobody a Volanova v důležitých bitvách padli

Trutnovsko /HLASUJTE/ - Čtyři týmy se již brzy v nadstavbové části III. třídy budou prát o postup do okresního přeboru. Jedním z nich bude Libeč, druhým takřka jistě fotbalisté Pilníkova. O zbylých dvou účastnících rozhodne závěr základní části.

Ilustrační foto.

Hattrick Martina Votavy složil Horní Maršov

Trutnov - Týden po startu okresního přeboru se úvodních jarních duelů dočkali také fotbalisté v okresních soutěžích. Z&D stavby Okresní soutěž III. třídy mužů odehrála plný počet zápasů jak ve skupině A, tak v béčku. Na čele tabulek rozhodují jen skóre.

K ZÁPISU v Dolní Olešnici dorazilo šest dětí a všechny tu v září usednou do školních lavic.

Malotřídky nestojí stranou

Trutnovsko - Většina dětí zůstane v obcích a neuteče do velkých škol. Vyplácí se spolupráce s mateřinkami.

Anděl smrti.

Anděl smrti: Česká krimi v severském stylu

Havlíčkův Brod /RECENZE/ - Severské kriminální příběhy dorazily i k nám. Důkazem je napínavý a syrový román v severském stylu. Řeč je o Andělu smrti, který volně navazuje na úspěšný román Vila na Sadové. Obě knihy má přitom na svědomí spisovatel, scénárista a fotograf Richard Sklář z Ostravy. Anděla smrti pak vydalo nakladatelství Grada Publishing pod značkou Cosmopolis.