Kreativ

ŠTÍTEK: paštika

Biopotravinou roku 2016 se stala Bio Trhaná paštika z přeštického černostrakatého prasete z Biofarmy Sasov.

Biopotravinou roku je paštika z přeštíka z Biofarmy Sasov

Praha – Biopotravinou roku 2016 se stala Bio Trhaná paštika z přeštického černostrakatého prasete z Biofarmy Sasov. Šlo o 15. ročník soutěže, kam výrobci přihlásili 90 produktů, o devět více než loni. O výsledcích na tiskové konferenci informovala manažerka Pro-Bio Svazu ekologických zemědělců Kateřina Urbánková. Loni v soutěži zvítězila Rajčata ve vlastní šťávě z Horňácké farmy.

Historii ve své restauraci Družstevní dům v Suchém Vrbném připomínají Miroslav Beran a David Ondriš. Na snímku je s nimi i kuchař Richard Korotvička (uprostřed).

Hosty lákají na pivo i domácí paštiky

České Budějovice - Dobré poctivé domácí jídlo. To je pojem, který v posledních letech skloňují známí kuchaři v televizi, ale i na stránkách novin nebo časopisů. Malé domácí podniky, kde se lze dobře najíst a zároveň si posedět v příjemném a často nekuřáckém prostředí, jsou proto stále oblíbenější. A spolu s domácí kuchyní chtějí hosté ochutnávat i méně známé značky piv.

Roman Horníček je provozní restaurace Stará Pošta Austerlitz v Kovalovicích.

Prezident si pochutnal na paštice či srnčím hřbetu. Koláče se ani nedotkl

Kovalovice – Výstřely z děla a smích se rozléhaly v úterý v poledne v kovalovické restauraci Stará Pošta Austerlitz. Majitel restaurace vítal prezidenta Miloše Zemana a jeho hosty na slavnostním obědě ve stylu bitvy u Slavkova. „Je totiž členem spolku, který se zabývá právě dobovými scénkami," vysvětlil provozní restaurace, v které prezident poobědval s jihomoravskými podnikateli, Roman Horníček.

Ilustrační foto

Chtěl v supermarketu ukrást paštiku, skončil na záchytce

Přerov – Nedobrovolný výlet na záchytku si udělal zloděj, který v pondělí večer kradl potraviny v jednom z přerovských supermarketů. Jednadvacetiletý muž do tašky ukryl večeři v podobě játrové paštiky, šunkové pěny a lahůdkové pasty za 245 korun.

Ilustrační foto.

Sbírka brodské Charity poprvé zahrne potraviny i drogerii

Uherskobrodsko – Paštiky, konzervy, čistící prostředky a další trvanlivé potraviny spolu s drogistickým zbožím mohou obyvatelé obcí na Uherskobrodsku darovat do sbírky na pomoc lidem z našeho regionu. Vozy Oblastní charity Uherský Brod budou v jednotlivých vesnicích zastavovat vždy v odpoledních hodinách od pondělí 16. března do čtvrtku 19. března.

Výrobky Hamé. Ilustrační foto.

Hamé zvýšilo počet zaměstnanců v Rusku

Kunovice – Potravinářská společnost Hamé navýší od ledna počet pracovníků ve svém závodě v Rusku o stovku na více než 350. Vytvořením nových pracovních míst reaguje na zvýšený zájem o paštiky, kojenecké výživy, kečupy, které tamní závod produkuje pro Rusko a okolní trhy, řekl v úterý 9. prosince mluvčí firmy Petr Kopáček s tím, že na počet zaměstnanců společnosti v tuzemsku to nebude mít vliv.

Ilustrační foto.

O Hamé je v Rusku zájem, firma přijme do výroby dalších 100 lidí

Kunovice (Uherskohradišťsko) - Potravinářská společnost Hamé navýší od ledna počet pracovníků ve svém závodě v Rusku o stovku na více než 350. Vytvořením nových pracovních míst reaguje na zvýšený zájem o paštiky, kojenecké výživy, kečupy, které tamní závod produkuje pro Rusko a okolní trhy, řekl dnes mluvčí firmy Petr Kopáček. Rusko je pro Hamé třetím nejvýznamnějším trhem po ČR a Slovensku, tvoří zhruba čtvrtinu všech zahraničních tržeb.

Tříděné barevné kovy. Ilustrační foto

I obal od paštiky či víčko od jogurtu může pomoci potřebným

Otrokovice - Je to sice odpad, ale pomůže. Alobal, hliníkové plechovky od nápojů, víčka od jogurtů, sýrů, zavařenin, kovová šroubovací víčka od alkoholických nápojů, obaly od paštik, hliníkové krabičky, nádobky od čajových svíček či sprejů, žaluzie, rámečky obrázků, hliníkové nádobí, konstrukce stanů, lehátek, lyžařské hole i součásti kol.

Martin Paštika.

Dohoda mezi mnou a městem byla jasná

Vimperk /ROZHOVOR/ - Martin Paštika: „Domníval jsem se, že zastupitelé ocení fakt, že je někdo připraven investovat do veřejného prostoru. Už ani nečekám, že mně někdo poděkuje."

Best paštika s kachním masem na víně.

Inspekce našla další potraviny nebezpečné pro alergiky

Brno – Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) našla při mimořádných kontrolách nařízených ministrem zemědělství Miroslavem Tomanem další potraviny, které jsou zdraví nebezpečné nebo klamou zákazníka informacemi na obalu. Je jimi opakovaně Best paštika a také drůbeží hamburger, informoval dnes v tiskové zprávě mluvčí inspekce Pavel Kopřiva. Z mimořádné kontroly už vyplynulo osm závažných zjištění, přičemž všechny potraviny pocházely z Polska.

Na světové potravinářské výstavě mělo svůj stánek i Hamé.

Hamé v Rusku boduje s paštikami

Kunovice – Novinkami a produkty z českých výrobních závodů se na světovém potravinářském veletrhu World Foods v Moskvě prezentovala společnost Hamé se sídlem v Kunovicích.

Na světové potravinářské výstavě mělo svůj stánek i Hamé.

Hamé v Rusku boduje s paštikami

Kunovice – Novinkami a produkty z českých výrobních závodů se na světovém potravinářském veletrhu World Foods v Moskvě prezentovala společnost Hamé se sídlem v Kunovicích.

Radek Šubrt během práce.

Přijďte na kulinářskou show do Bredy

Opava /POZVÁNKA/ - Vůně svíčkové, domácí paštiky a čokoládové mousse. Zní to lákavě? Máme pro vás dobrou zprávu. V Bredovi vám uvaří profíci.

Ilustrační  foto.

Střelci měli gólové hody

Domašín – Rokytnice B 8:1 Fakta – branky: Koláčný Ondřej 3, Zjadin Miroslav 2, Franc Vladimír, Kupka Josef, Tondr Martin – Potužník Ondřej. Rozhodčí: Knapek Jaroslav. ŽK: 1:2. Diváci: 40. Poločas: 3:1. K. Lhota B – Olešnice 1:0 Fakta – branka: Bažo Patrik. Rozhodčí: Hradský Bohumír. ŽK: 3:2. Diváci: 50. Poločas: 0:0. Javornice B – Labuť 7:1Fakta – branky: Severýn Pavel 3, Paštika Martin, Plašil Michal, Valtr Jiří, Suk Daniel – Horyna Libor. Rozhodčí: Dostálek Miroslav – Nedvídek Miroslav, Jindáček Milan. ŽK: 3:1. Diváci: 50. Poločas: 1:0.

Oblastní Charita Hodonín rozjela ojedinělou akci Potravinová pomoc – pomáhejte s námi. Lidé mohou ve třech obchodech věnovat lidé, kteří jsou v nouzi trvanlivé potraviny.

Kam s těstovinami nebo paštikou? Do speciálního koše

Hodonín – Před lety prožil Jan Novák sílu povodní na vlastní kůži. Bydlí totiž v Rohatci, který postihuje velká voda i přívalové deště téměř každý rok. „Osobně nás zatím sice povodně neohrozily, museli jsme je však řešit, když voda zatopila dům tchýně, což byla katastrofa. Potkalo ji to hned dvakrát. Takže to, co nyní prožívají lidé v Čechách, chápu," řekl Jan Novák.

Oblastní Charita Hodonín rozjela ojedinělou akci Potravinová pomoc – pomáhejte s námi. Lidé mohou ve třech obchodech věnovat lidé, kteří jsou v nouzi trvanlivé potraviny.

Kam s těstovinami nebo paštikou? Do speciálního koše

Hodonín – Před lety prožil Jan Novák sílu povodní na vlastní kůži. Bydlí totiž v Rohatci, který postihuje velká voda i přívalové deště téměř každý rok. „Osobně nás zatím sice povodně neohrozily, museli jsme je však řešit, když voda zatopila dům tchýně, což byla katastrofa. Potkalo ji to hned dvakrát. Takže to, co nyní prožívají lidé v Čechách, chápu," řekl Jan Novák.

JIŽ PO OSMNÁCTÉ se uskutečnil ve Střední škole gastronomie a služeb v Liberci rekvalifikační kurz studené kuchyně pro 19 žáků 1. a 2. ročníků oboru kuchař pod vedením mistra kuchaře Vladimíra Picky

Mistr kuchař vyškolil studenty z gastroškoly

Liberec - Studenti Střední škole gastronomie a služeb pod dohledem Vladimíra Picky připravili například humrové parfait, paštiku v těstě, štrasburskou kachnu či dekorovaného krocana.

Na slavnosti a hlavně trh s pravými francouzskými laskominami zvou i Pražany a návštěvníky hlavního města.

Máte chuť na víno a paštiku? V Praze začal tradiční francouzský trh

Praha – Podobně jako v drtivé většině francouzských měst i venkovských obcí si budou i v Praze pod Karlovým mostem Francouzi v příštích dnech připomínat nejvýznamnější národní svátek - dobytí Bastily, tedy předznamenání vzniku republiky. Na slavnosti a hlavně trh s pravými francouzskými laskominami zvou i Pražany a návštěvníky hlavního města. V pátek a v sobotu večer bude možné na Kampě zažít francouzskou tancovačku, už dnes bude otevřen čtyřdenní trh "Le marché du 14 Juillet".

Vernisáž výstavy Pohádky ze zdi.

'Pohádky ze zdi' se křtily paštikou

Chrudim - Ve středu v Muzeu barokních sochsi přišli na své nejen děti, pro které byla pokřtěna knížka Pohádky ze zdi, ale také fandové výtvarníka Libora Škrlíkači herečky Zdeňky Žádníkové.

MODERNÍ TECHNOLOGIE. Bez ní se dnes neobejde ani výroba paštiky. Na snímku Vladislav Puk při mísení surovin a ingrediencí.

Paštika šla do světa. A dobyla unii

Praha /PŘÍKLAD ÚSPĚCHU/ - Třikrát týdně vyjíždějí kamiony z Dobřejovic u Prahy do Belgie. Vezou české paštiky do země, která je tradičním výrobcem i konzumentem těchto lahůdek. Zpátky se vracejí se surovinami a kořením.

Televizní štáb při natáčení Toulavé kamery v Branné

Česká televize natáčela v Branné Chuť Jeseníků

Branná /FOTOGALERIE/ – „Olomoucký kraj má dva turisticky zcela odlišné regiony. Poklidnou střední Moravu charakterizovanou hlavně rovinatou a úrodnou Hanou a proti tomu severní drsnou oblast Jeseníků. A právě do Jeseníků jsme se vydali na naše další ochutnávání Česka. Cesta to není náhodná, protože zde právě probíhá gastronomický festival Chuť Jeseníků,“ přesně tak začíná scénář publicistického seriálu Toulavá kamera. Česká televize se totiž nechala zlákat na kulinářské speciality zdejšího kraje.