Praha – Biopotravinou roku 2016 se stala Bio Trhaná paštika z přeštického černostrakatého prasete z Biofarmy Sasov. Šlo o 15. ročník soutěže, kam výrobci přihlásili 90 produktů, o devět více než loni. O výsledcích na tiskové konferenci informovala manažerka Pro-Bio Svazu ekologických zemědělců Kateřina Urbánková. Loni v soutěži zvítězila Rajčata ve vlastní šťávě z Horňácké farmy.
Zlínský kraj – V rámci Dožínek Zlínského kraje se v Kroměříži uskutečnilo slavnostní vyhlášení soutěže Regionální potravina Zlínského kraje. Osmi výrobkům s výjimečnou kvalitou a chuťovými vlastnostmi předal ocenění ministr zemědělství Marian Jurečka.
České Budějovice - Dobré poctivé domácí jídlo. To je pojem, který v posledních letech skloňují známí kuchaři v televizi, ale i na stránkách novin nebo časopisů. Malé domácí podniky, kde se lze dobře najíst a zároveň si posedět v příjemném a často nekuřáckém prostředí, jsou proto stále oblíbenější. A spolu s domácí kuchyní chtějí hosté ochutnávat i méně známé značky piv.
Kovalovice – Výstřely z děla a smích se rozléhaly v úterý v poledne v kovalovické restauraci Stará Pošta Austerlitz. Majitel restaurace vítal prezidenta Miloše Zemana a jeho hosty na slavnostním obědě ve stylu bitvy u Slavkova. „Je totiž členem spolku, který se zabývá právě dobovými scénkami," vysvětlil provozní restaurace, v které prezident poobědval s jihomoravskými podnikateli, Roman Horníček.
Blatensko – Paštikám, vzdáleným pouhé dva kilometry od Blatné věhlas přinesl místní kostel svatého Jana Křtitele, který tvoří nepřehlédnutelnou dominantu obce.
Přerov – Nedobrovolný výlet na záchytku si udělal zloděj, který v pondělí večer kradl potraviny v jednom z přerovských supermarketů. Jednadvacetiletý muž do tašky ukryl večeři v podobě játrové paštiky, šunkové pěny a lahůdkové pasty za 245 korun.
Kunovice – Nejslavnější tuzemská paštika Májka slaví padesáté narozeniny. Lidé u nás, ale třeba i na Slovensku, znají její chuť od roku 1965. V souvislosti s tímto výročím startuje výrobce paštiky, společnost Hamé, speciální kampaň.
Kunovice – Nejslavnější tuzemská paštika Májka slaví padesáté narozeniny. Lidé u nás, ale třeba i na Slovensku, znají její chuť od roku 1965. V souvislosti s tímto výročím startuje výrobce paštiky, společnost Hamé, speciální kampaň.
Uherskobrodsko – Paštiky, konzervy, čistící prostředky a další trvanlivé potraviny spolu s drogistickým zbožím mohou obyvatelé obcí na Uherskobrodsku darovat do sbírky na pomoc lidem z našeho regionu. Vozy Oblastní charity Uherský Brod budou v jednotlivých vesnicích zastavovat vždy v odpoledních hodinách od pondělí 16. března do čtvrtku 19. března.
Slatina nad Zdobnicí - Rychnovské obvodní oddělení šetřilo podobný nákup bez placení o den později ve Slatině nad Zdobnicí. Tam si žena po ránu vybrala v místním obchodě dvě konzervy paštik za 38 korun.
Kunovice – Potravinářská společnost Hamé navýší od ledna počet pracovníků ve svém závodě v Rusku o stovku na více než 350. Vytvořením nových pracovních míst reaguje na zvýšený zájem o paštiky, kojenecké výživy, kečupy, které tamní závod produkuje pro Rusko a okolní trhy, řekl v úterý 9. prosince mluvčí firmy Petr Kopáček s tím, že na počet zaměstnanců společnosti v tuzemsku to nebude mít vliv.
Kunovice (Uherskohradišťsko) - Potravinářská společnost Hamé navýší od ledna počet pracovníků ve svém závodě v Rusku o stovku na více než 350. Vytvořením nových pracovních míst reaguje na zvýšený zájem o paštiky, kojenecké výživy, kečupy, které tamní závod produkuje pro Rusko a okolní trhy, řekl dnes mluvčí firmy Petr Kopáček. Rusko je pro Hamé třetím nejvýznamnějším trhem po ČR a Slovensku, tvoří zhruba čtvrtinu všech zahraničních tržeb.
Uherské Hradiště – Ochutnávku svatomartinských vín v Kamenném sklípku u Juráků si o úterním podvečeru 11. listopadu nenechaly ujít desítky hostů. Doplnily ji dvě delikatesy, jako stvořené pro svatomartinsky mlsné jazýčky.
Uherské Hradiště – Milovníci mladých vín se mohou těšit na jejich úterní svatomartinskou ochutnávku v Kamenném sklípku u Juráků. Tam si na nich bude možné smlsnout už od 11 hodin a 11 minut dopoledne až do půlnoci.
Otrokovice - Je to sice odpad, ale pomůže. Alobal, hliníkové plechovky od nápojů, víčka od jogurtů, sýrů, zavařenin, kovová šroubovací víčka od alkoholických nápojů, obaly od paštik, hliníkové krabičky, nádobky od čajových svíček či sprejů, žaluzie, rámečky obrázků, hliníkové nádobí, konstrukce stanů, lehátek, lyžařské hole i součásti kol.
Kyselka – To bylo zase jednou slávy v Poohří. A nebylo divu. Měnil se totiž vítěz nohejbalového Memoriálu Františka Krákory, který pořádal tradičně SK Kyselka. Ten tak napsal tučným písmem o uplynulém víkendu do své historie již devatenáctý díl.
Vimperk /ROZHOVOR/ - Martin Paštika: „Domníval jsem se, že zastupitelé ocení fakt, že je někdo připraven investovat do veřejného prostoru. Už ani nečekám, že mně někdo poděkuje."
Brno – Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) našla při mimořádných kontrolách nařízených ministrem zemědělství Miroslavem Tomanem další potraviny, které jsou zdraví nebezpečné nebo klamou zákazníka informacemi na obalu. Je jimi opakovaně Best paštika a také drůbeží hamburger, informoval dnes v tiskové zprávě mluvčí inspekce Pavel Kopřiva. Z mimořádné kontroly už vyplynulo osm závažných zjištění, přičemž všechny potraviny pocházely z Polska.
Kladno – Po dnešním setkání s Kladeňáky na Václavském náměstí bude Miloš Zeman večeřet s představiteli Kladna a krajskými zastupiteli v restauraci Galerie. Kladenský deník zjistil, co dobrého bude mít k jídlu.
Kunovice – Novinkami a produkty z českých výrobních závodů se na světovém potravinářském veletrhu World Foods v Moskvě prezentovala společnost Hamé se sídlem v Kunovicích.
Kunovice – Novinkami a produkty z českých výrobních závodů se na světovém potravinářském veletrhu World Foods v Moskvě prezentovala společnost Hamé se sídlem v Kunovicích.
Pelhřimovsko – Rodina výrobků, které se mohou pyšnit titulem Vysočina regionální produkt, se nedávno rozrostla o dalších sedmnáct členů, z nichž několik je i z Pelhřimovska.
Pelhřimovsko – Rodina výrobků, které se mohou pyšnit titulem Vysočina regionální produkt, se nedávno rozrostla o dalších sedmnáct členů, z nichž několik je i z Pelhřimovska.
Hodonín – Před lety prožil Jan Novák sílu povodní na vlastní kůži. Bydlí totiž v Rohatci, který postihuje velká voda i přívalové deště téměř každý rok. „Osobně nás zatím sice povodně neohrozily, museli jsme je však řešit, když voda zatopila dům tchýně, což byla katastrofa. Potkalo ji to hned dvakrát. Takže to, co nyní prožívají lidé v Čechách, chápu," řekl Jan Novák.
Hodonín – Před lety prožil Jan Novák sílu povodní na vlastní kůži. Bydlí totiž v Rohatci, který postihuje velká voda i přívalové deště téměř každý rok. „Osobně nás zatím sice povodně neohrozily, museli jsme je však řešit, když voda zatopila dům tchýně, což byla katastrofa. Potkalo ji to hned dvakrát. Takže to, co nyní prožívají lidé v Čechách, chápu," řekl Jan Novák.
Liberec - Studenti Střední škole gastronomie a služeb pod dohledem Vladimíra Picky připravili například humrové parfait, paštiku v těstě, štrasburskou kachnu či dekorovaného krocana.
Tachovsko – Svatomartinské víno, pečená husa s červeným zelím a knedlíkem, paštika a další laskominy lákaly obyvatele Tachovska k sobotním a nedělním martinským setkáním. Uskutečnilo se jich hned několik.
České Budějovice – Téměř čtyři týdny pobytu na arktickém souostroví Svalbard mají za sebou vědci z Jihočeské univerzity. První část expedice sem dorazila už 25. června.
Praha – Podobně jako v drtivé většině francouzských měst i venkovských obcí si budou i v Praze pod Karlovým mostem Francouzi v příštích dnech připomínat nejvýznamnější národní svátek - dobytí Bastily, tedy předznamenání vzniku republiky. Na slavnosti a hlavně trh s pravými francouzskými laskominami zvou i Pražany a návštěvníky hlavního města. V pátek a v sobotu večer bude možné na Kampě zažít francouzskou tancovačku, už dnes bude otevřen čtyřdenní trh "Le marché du 14 Juillet".
Chrudim - Ve středu v Muzeu barokních sochsi přišli na své nejen děti, pro které byla pokřtěna knížka Pohádky ze zdi, ale také fandové výtvarníka Libora Škrlíkači herečky Zdeňky Žádníkové.
Praha /PŘÍKLAD ÚSPĚCHU/ - Třikrát týdně vyjíždějí kamiony z Dobřejovic u Prahy do Belgie. Vezou české paštiky do země, která je tradičním výrobcem i konzumentem těchto lahůdek. Zpátky se vracejí se surovinami a kořením.
Hustopeče nad Bečvou – Selská kýta, farmářský bůček, pečená paštika s brusinkami a pečená paštika s husími játry jsou výrobky firmy Váhala, které získaly ocenění Klasa.
Branná /FOTOGALERIE/ – „Olomoucký kraj má dva turisticky zcela odlišné regiony. Poklidnou střední Moravu charakterizovanou hlavně rovinatou a úrodnou Hanou a proti tomu severní drsnou oblast Jeseníků. A právě do Jeseníků jsme se vydali na naše další ochutnávání Česka. Cesta to není náhodná, protože zde právě probíhá gastronomický festival Chuť Jeseníků,“ přesně tak začíná scénář publicistického seriálu Toulavá kamera. Česká televize se totiž nechala zlákat na kulinářské speciality zdejšího kraje.