Kreativ

ŠTÍTEK: Mateřská škola Pohádka

Děti v Mateřských školách říkají, že po obědě rádi chodí spát, či odpočívat

Děti u nás nikdo spát nenutí, ozývají se učitelé z mateřinek

Kutná Hora - „Nutit děti ve školce ke spánku je nepřípustné," prohlásil zástupce ombudsmana Stanislav Křeček. K reakci ho přiměla stížnost matky na konkrétní mateřskou školu, která tvrdí, že učitelky její dítě nutili ležet devadesát minut bez hnutí. Dítě ale podle jejích slov spát evidentně nechtělo.

Děti z MŠ Pohádka na návštěvě na ZŠ Žižkov 5. února 2013

FOTOGALERIE: Předškoláci poznávali taje školních lavic

Kutná Hora – Ještě než se jim v pátek a v sobotu otevřenou brány škol v rámci zápisů do první třídy, navštívily předškolní děti z Mateřské školy Pohádka v Kutné Hoře nedalekou žižkovskou základní školu, aby se podívaly, jaké to je být malým školákem. A kdo tohle ví lépe, než aktuální prvňáci.

Masopust v Hostovlicích. 25. 2. 2012

„Fašaňk, velká noc bude!“ Obce se chystají na masopust

Kutnohorsko – Blíží se masopustní období! Již příští týden začíná únor a s ním doba, kdy obcemi prochází průvody nejrůznějších masek v čele s medvědem, slaměným mužem, soudcem, cikánkami, jeptiškou a mnohde dokonalou, jinde improvizovanou šatlavou.

Ilustrační foto

Konkurz na ředitele „hudebky“ se zopakuje

Kutná Hora – Kdo obsadí ředitelská křesla školských institucí? Touto otázkou se vedení města zabývalo v posledních týdnech. Na posledním zasedání rady města se rozhodovalo o obsazení dvou z nich.

Ředitelky hranických mateřských škol jednaly o přijetí a nepřijetí přihlášených dětí.

Ředitelky jednaly o přijetí 219 dětí do školek, 79 z nich neumístily

Hranice – Předběžně sedmdesát devět dětí nebude v příštím školním roce přijato do žádné z hranických mateřských škol, jejichž zřizovatelem je Město Hranice. Důvodem nepřijetí jsou omezené kapacitní možnosti i nesplnění některých kritérií. Dohodly se na tom ředitelky hranických školek, které se tuto středu sešly u jednoho stolu.

Ilustrační foto.

Tipy, jak přečkat tuhé mrazy, jež svírají Kolínsko

Kolínsko - Třebaže se jen stěží uvěřitelných -25 stupňů Celsia týká vyšších poloh, neznamená to, že by nebyl čas sáhnout po teplém prádle. Mrazu, byť beze sněhu, si „užíváme“ i na Kolínsku. V těchto nepříznivých teplotách se vyplatí myslet nejen na sebe: jak zaopatřit děti na vycházku v mrazech, ale také, jak pomoci zvířatům.

Děti z Mateřské školy Pohádka pouštěly ve středu draky společně s gymnazisty.

FOTOGALERIE: Draci z Pohádky se vznesli k obloze

Kutná Hora - Děti z Mateřské školy Pohádka pouštěly ve středu draky na zahradě Ortenova gymnázia společně se studenty. Ti jim před dvěma týdny pomáhali s výrobou pestrobarevných draků.

Výstava mateřské školy Pohádka

FOTO: Děti z Pohádky se pochlubily svými obrazy

Hranice – Malí malíři z Pohádky je název výstavy, která středeční vernisáží otevřela brány návštěvníkům v galerii na zámku. Děti z Mateřské školy Pohádka na Hromůvce zde ukazují svou šikovnost na obrazech, které vytvořily v kroužcích ve školce.

Masopust Mateřské školy Pohádka v Kutné Hoře. 15. 2. 2011

OBRAZEM: Z Pohádky vyrazil masopustní průvod

Kutná Hora - Tradiční masopustní rej uspořádala v úterý dopoledne Mateřská škola Pohádka. Průvod maškar s hudebním doprovodem prošel centrem Kutné Hory a obveselil některé obchodníky i návštěvníky města.

Malešovský masopust 2010

Masopustní průvod paroduje i aktuální dění

Kutnohorsko - Doba od Tří králů do Popeleční středy byla nazývána masopustem. Do řady obcí se přenesla tradice několika posledních dnů masopustu, které se vyznačovaly především bujarým veselím.

Pondělní nadílka Mikuláše v mateřské škole ve Frýdku-Místku.

Mateřská škola Pohádka zažila návštěvu Mikuláše

Frýdek-Místek /FOTOGALERIE/ – Radost i menší strach zažily v pondělí dopoledne dětí ve frýdecké mateřské školce Pohádka v Gogolově ulici. Navštívil je Mikuláš se svým tradičním doprovodem, aby jim předal dárky.

Už i předškolní děti vědí, jak se mají chovat v silničním provozu. Na dopravním hřišti si to mohli vyzkoušet předškoláci z chebské Mateřské školy Pohádka společně s žáky přípravné třídy 2. ZŠ Cheb.

Předškoláci znají dopravní předpisy

Cheb – Projektu se zúčastnili žáčci všech věkových skupin, od nejmenších až po předškoláky. „Celý týden jsme s nimi o projektu mluvili, připomínali, máme pracovní listy a obrázky, takže jízda na dopravním hřišti je už jen takovým vyvrcholením,“ doplnila učitelka.

Ilustrační foto

Všechny děti mateřinky nepřijmou

Rokycany – Posledních pár dnů z patnácti daných správním řádem na odvolání mají rodiče dětí, které město Rokycany nemůže umístit do svých školek. Příliš jim to ale nepomůže, protože na nejrůznější eventuality jsou v jednotlivých zařízeních ponechávána tak dvě volná místa.

Kutnohorský masopust MŠ Pohádka

FOTOGALERIE: Pohádka připravila masopustní rej

Kutná Hora - Již jedenáctý ročník masopustního průvodu městem stříbra přichystala na středeční dopoledne kutnohorská Mateřská škola Pohádka. Na masopustní rej se děti z Pohádky připravují již dlouho dopředu, ve školce se dozví mnoho o lidových zvycích, učí se básničky a písničky, připravují společně masky a barevné čepice. Do závěrečných příprav se zapojili také rodiče.

VÝSTAVA POTRVÁ UŽ JEN DVA DNY. Vánoce očima dětí. Tak zní název výstavy, kterou si nyní pro návštěvníky radnice přichystaly děti z libereckých mateřských škol.

Jak vidí Vánoce děti z libereckých školek?

Liberec – Až zazvoní zvoneček, rozsvítí se stromeček a pod stromečkem bude čekat dáreček. To zpívaly děti z libereckých mateřských škol na včerejším slavnostním zahájení výstavy Vánoce očima dětí, která potrvá v zasedací místnosti liberecké radnice do zítřejších 18.00 hodin.

Studenti. Ilustrační foto

Školáci zase zaplní lavice

Rokycansko - S částečnou nejistotou vstupují letos do nového výukového roku střední školy. „Nevíme dodnes, kolik žáků prvního září nastoupí,“ posteskl si trochu nad systémem přijímání dětí do středních škol ředitel Středního odborného učiliště lesnického a zemědělského Miroslav Randl.

„Máte příliš mnoho bílých krvinek, vám krev neodebereme,“ dozvěděl se ve středu na transfuzní stanici v Hranicích obvodní policista z Lipníku nad Bečvou Miroslav Janásek. Životadárnou tekutinu chtěl darovat spolu s dalšími svými kolegy.

Policisté pomohli zlomit rekord

Hranice /FOTOGALERIE/ - Rekordní počet dárců krve přijala ve středu 3. června transfuzní stanice soukromé hranické nemocnice. Svůj podíl na tom měli i policisté. V řadě před vyšetřovnou jich mezi civilisty čekalo asi dvacet. Darovat životadárnou tekutinu kolektivně se rozhodli již podruhé.

Ombudsman Otakar Motejl.

Spornou vyhlášku projedná soud

Kutnohorsko - Současně platné protipožární vyhlášce jsme se na stránkách Kutnohorského deníku věnovali už několikrát. V některých kruzích totiž tento předpis vyvolává bouři nevole. Hlasy se ozývaly například proti povinným požárním hlásičům v domech. Tato povinnost je některými lidmi označovaná za pouhé lobby firem, které hlásiče vyrábějí. Protesty vzbudilo také nové ujednání, jež je součástí vyhlášky, a které ukládá odstranění nástěnné výzdoby z chodeb škol a školek, jakožto únikových cest pro případ požáru. Proti tomuto předpisu svorně vystoupili ředitelé škol.

Výtvarnou soutěž ke Dni Země pořádal v pátek v Hranicích Dům dětí a mládeže. Zúčastnili se jí děti z mateřských a základních škol. Jako ateliér jim posloužila dvorana zámku.

VIDEO: Ke Dni Země malovaly děti stromy

Hranice - /FOTOGALERIE/ Stromy pro planetu Zemi malovaly v pátek dopoledne ve stejnojmenné výtvarné soutěži děti z mateřských a základních škol. Jako ateliér jim posloužila dvorana hranického zámku. Akce byla součástí Dne Země.

Výtvarnou soutěž ke Dni Země pořádal v pátek v Hranicích Dům dětí a mládeže. Zúčastnili se jí děti z mateřských a základních škol. Jako ateliér jim posloužila dvorana zámku.

VIDEO: Ke Dni Země malovaly děti stromy

Hranice - /FOTOGALERIE/ Stromy pro planetu Zemi malovaly v pátek dopoledne ve stejnojmenné výtvarné soutěži děti z mateřských a základních škol. Jako ateliér jim posloužila dvorana hranického zámku. Akce byla součástí Dne Země.

Ilustrační foto - děti

Zápis do mělnických školek děsí rodiče

Mělník/ Pět mělnických školek má kapacitu 558 míst, to ale městu nestačí. Rodiče, jejichž děti mají na podzim letošního roku začít školky navštěvovat, mají strach, zda u zápisu uspějí.

Průvod maškar ve Vlkanči

FOTOGALERIE: Masopust na Kutnohorsku 2009

Kutnohorsko - Víte proč v Malešově zastřelili režiséra? Jak se dostal do Vlkanče Freddie Krueger z Elm Street? Viděli jste už kutnohorské radní koulovat se s maškarami? Připravili jsme pro vás výběr fotogalerií z letošních masopustních a karnevalových veselic.

Zápis do školy je pro každé dítě zážitkem, protože musí prokázat, že je na školu připraveno. U škol zřizovaných městem Hradec Králové mohou děti k zápisu v sobotu naposledy.

Zápis do školy: Zvládli to dosud všichni rodiče

Hradec Králové - Jak postupovat při zápisu dítěte k povinné školní docházce ve statutárním městě, kontakty na ředitele škol. Termíny zápisů do prvních tříd v ostatních obcích hradeckého okresu, do škol soukromých a speciálních. Co je povinnost rodičů a na co mají nárok.

Nadělování v Mateřské školce Pohádka v Kutné Hoře.

FOTOGALERIE: Ježíšek pomohl Pohádce s novým vybavením

Kutná Hora - Velká vánoční nadílka se konala ve dvou ze tří tříd Mateřské školy Pohádka v Kutné Hoře. Dárky rozbalovaly „Kuřátka“ a starší „Klokani“. Pod stromečkem našly děti nové hračky, s kterými budou moci ve školce dovádět po celý následující rok. „Ježíška vyšly dárky zhruba na osm tisíc korun pro každou ze tříd,“ přiblížila ředitelka zařízení Zdeňka Slavíčková.

Hranický deník se ptal několika dětí ve věku čtyři až šest let v Mateřské škole Pohádka, co si přejí od Ježíška pod stromeček.

VIDEO: Co si k Vánocům přejí dětí z mateřinky?

Hranice - Česací hlavy, chodící panenky a umělí vojáci, to jsou nejčastější odpovědi hranických dětí na otázku, co si přejí od Ježíška pod stromeček. Hranický deník se ptal několika dětí ve věku čtyři až šest let v Mateřské škole Pohádka na palckého ulici v Hranicích.

Hranický deník se ptal několika dětí ve věku čtyři až šest let v Mateřské škole Pohádka, co si přejí od Ježíška pod stromeček.

VIDEO: Co si k Vánocům přejí dětí z mateřinky?

Hranice - Česací hlavy, chodící panenky a umělí vojáci, to jsou nejčastější odpovědi hranických dětí na otázku, co si přejí od Ježíška pod stromeček. Hranický deník se ptal několika dětí ve věku čtyři až šest let v Mateřské škole Pohádka na Palackého ulici v Hranicích.